برکه قسری: تفاوت میان نسخه‌ها

Sajjadd (بحث | مشارکت‌ها)
صفحه‌ای تازه حاوی «{{جا:ویرایش}} '''برکه قسری''' حوضی برای رساندن آب شیرین به حرم مکی می‌باشد. سل...» ایجاد کرد
 
Salar (بحث | مشارکت‌ها)
 
(۱۶ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۵ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
{{در دست ویرایش|ماه=[[تیر]]|روز=[[۲۳]]|سال=[[۱۳۹۷]]|کاربر=Sajjadd  }}
'''برکه قسری''' حوضی برای رساندن آب شیرین به [[حرم مکی]] می‌باشد. بنابر گزارش‌هایی [[سلیمان بن عبدالملک]] با هدف کم کردن اهمیت [[چاه زمزم]] در نامه‌ی به امیر مکه دستور داد تا آب گوارای [[ثقبه]] را به [[مسجدالحرام]] انتقال بدهند تا مردم از آن استفاده کرده و نسبت به زمزم کم اهمیت بشوند، امیر مکه نیز حوضچه‌ای در نزدیکی زمزم ساخت و مردم را به استفاده کردن از آن تشویق کرد.


[[رده:مقاله‌های در دست ویرایش]]
با وجود شوری و تلخی [[آب زمزم]] مردم توجهی به این برکه نشان ندادند و با از بین رفتن [[امویان]] و روی‌کار آمدن [[عباسیان]] حوضچه‌ی کنار زمزم ویران و آب آن را به حوضی دیگر کنار [[باب الصفا]] انتقال دادند که با استقبال مردم روبرو شد.
'''برکه قسری''' حوضی برای رساندن آب شیرین به [[حرم مکی]] می‌باشد. [[سلیمان بن عبدالملک]] به‌جهت کم کردن اهمیت [[چاه زمزم]] در نامه‌ی به امیر مکه دستور داد تا آب گوارای [[ثقبه]] را به [[مسجدالحرام]] انتقال بدهند تا مردم از آن استفاده کرده و نسبت به زمزم کم اهمیت بشوند، امیر مکه نیز حوضچه‌ای در نزدیکی زمزم ساخت و مردم را به استفاده کردن از آن تشویق کرد.
 
باتوجه به شوری و تلخی [[آب زمزم]] مردم توجهی به این برکه نشان ندادند و با از بین رفتن [[امویان]] و روی‌کار آمدن [[عباسیان]] حوضچه‌ی کنار زمزم ویران و آب آن را به حوضی دیگر کنار [[باب الصفا]] انتقال دادند که با استقبال مردم روبرو شد.


==مکان برکه==
==مکان برکه==
خط ۵۰: خط ۴۷:


}}
}}


* '''اخبار مکه''': الازرقی (درگذشت 248ق.)، به کوشش رشدی الصالح، مکه، مکتبة الثقافه، 1415ق.
* '''اخبار مکه''': الازرقی (درگذشت 248ق.)، به کوشش رشدی الصالح، مکه، مکتبة الثقافه، 1415ق.
خط ۷۴: خط ۶۹:


{{چاه‌ها و برکه‌های حرمین}}
{{چاه‌ها و برکه‌های حرمین}}
{{اماکن مکه}}


[[رده:مکه]]
[[رده:چاه‌های مکه]]
[[رده:مسجدالحرام]]
[[رده:مقاله‌های تکمیل‌شده]]
[[رده:چاه‌ها]]
[[رده:چاه‌ها و برکه‌های حرمین شریفین]]