کاربر:Mo.ali.rezapour/صفحه تمرین۱: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۱۳۴ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''هاجر''' همسر [[حضرت ابراهیم(ع)]] و مادر [[اسماعیل (پیامبر)|حضرت اسماعیل(ع)]] است.
زیارت آل یاسین
==معرفی==
هاجر همسر دوم حضرت ابراهیم است،‌ وی کنیز ساره همسر اول ابراهیم بود که ساره او را به ابراهیم بخشید. حضرت اسماعیل از این ازدواج متولد شد.


هجرت هاجر و فرزندش اسماعیل مهمترین فصل زندگی او به شمار می رود. در منابع آمده است که ساره پس از تولد فرزندش اسحاق، از ابراهیم خواست هاجر و فرزندش از محل زندگی آنان بروند و ابراهیم هاجر و اسماعیل را از شام به مکه، که آن زمان بیابانی بی آب و علف بود، برد. در برخی منابع نیز این هجرت پیش از تولد فرزند ساره نقل شده است. در اینجاست که دعای ابراهیم در قرآن آمده است: پروردگارا! من برخی از فرزندانم را در درّه ای بی کشت و زرع نزد خانه محترمت سکونت دادم؛ پروردگارا! برای اینکه نماز را بر پا دارند؛ پس دل های گروهی از مردم را به سوی آنان علاقمند و متمایل کن، و آنان را از انواع محصولات و میوه ها روزی بخش، باشد که سپاس گزاری کنند. سوره ابراهیم، 37.
== معرفی ==
...


[[حضرت ابراهیم(ع)|حضرت ابراهیم]] از خداوند فرزندی صالح خواست و خداوند تولد پسری بردبار را به وی بشارت داد. مفسران قرآن، این فرزند را اسماعیل دانسته‌اند که مادرش هاجر بود.
== منبع شناسی ==
...


هاجر کنیز مصری ساره، همسر نخست ابراهیم، بود. ساره به سبب نازایی، هاجر را به ابراهیم بخشید و پیشنهاد داد ابراهیم با هاجر ازدواج کند.
== اعتبار ==
...


آیه ۳۹ سوره ابراهیم تولد اسماعیل را هدیه‌ای از سوی خدا برای ابراهیم می‌شمرد که در دوران کهنسالی او رخ داد. به گزارش مورخان، هاجر و اسماعیل در مکه و مجاورت خانه خدا سکونت گزیدند. که قرآن کریم آن را به صراحت گزارش کرده است.
== مضامین ==
...


=== پیدایش شهر مکه ===
== کتابشناسی ==
ابراهیم همسرش هاجر و فرزندش [[حضرت اسماعیل(ع)|اسماعیل]] را به مکه آورد. مکه سرزمینی بدون آب بود، که با پیدا شدن چشمه [[زمزم]]،‌ افرادی که اطراف مکه بودند،‌ به سوی آن آمدند.
...


== زیارت‌نامه حضرت اسماعیل و هاجر ==
== متن زیارت ==
زیارت‌نامه [[حضرت اسماعیل(ع)]] و مادرش، هاجر، متنی است که در برخی از منابع راهنمای دعا و زیارت نقل شده است. بنابر روایات قبر [[حضرت اسماعیل]] و مادرش هاجر و تعدادی دیگر از انبیاء در [[حجر اسماعیل]] در [[مسجد الحرام|مسجدالحرام]] است. توصیه شده که زیارت‌کننده این متن را در هنگام زیارت حجر اسماعیل بخواند و سپس دو رکعت نماز گزارده و ثوابش را به حضرت اسماعیل و هاجر هدیه کند.
...
 
== چاه زمزم ==
زَمزَم نام مشهورترین چاه آب [[مسجدالحرام]] در [[مکه]] است که در فاصله حدود 21 متری [[حجرالاسود]] قرار دارد. زمزم در آغاز، چشمه‌ای بوده که بر اساس منابع تاریخی، به اعجاز الهی برای [[حضرت اسماعیل(ع)]] و مادرش هاجر جاری شد.  
 
== صفا و مروه ==
بنابر روایت از [[ابن عباس]] نخستین کسی که میان صفا و مروه دوید مادر اسماعیل بود. و به دنبال هفت مرتبه آمد و شد هاجر بین صفا و مروه، سعی، سنّت شد.
 
== حجر اسماعیل ==
'''حِجر اسماعیل''' محوطه نیم‌دایره‌ای شکل در جوار [[کعبه]] است، که بر اساس روایت‌های اسلامی، مکان دفن [[حضرت اسماعیل(ع)]]، هاجر و برخی پیامبران است.


== پانویس ==
== پانویس ==
خط ۳۱: خط ۲۴:
== منابع ==
== منابع ==
{{منابع}}
{{منابع}}
{{پایان}}
{{پایان}}