پرش به محتوا

علی بن جعفر الصادق(ع): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حج
بدون خلاصۀ ویرایش
جز ←آثار: اصلاح اطلاعات نادرست
 
(یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۲۰: خط ۲۰:
| نقش‌ = راوی
| نقش‌ = راوی
| دیگر فعالیت‌ها =  
| دیگر فعالیت‌ها =  
| آثار = کتاب فی الحلال و الحرام، المناسک
| آثار = مسائل علی بن جعفر
}}
}}
'''علی بن جعفر'''، مشهور به علی عریضی، مکنّی به ابوالحسن و فرزند [[امام صادق(ع)]] است. او را فردی موثق دانسته‌اند. او آثاری تألیف کرده که یکی از آنها درباره [[مناسک]] [[حج]] است.  
'''علی بن جعفر'''، مشهور به علی عریضی، مکنّی به ابوالحسن و فرزند [[امام صادق(ع)]] است. او را فردی موثق دانسته‌اند.  
==معرفی==
 
علی بن جعفر، مشهور به علی عریضی، مکنّی به ابوالحسن<ref name=":0">رجال النجاشی، ج۲، ص۷۲</ref> و کوچک‌ترین فرزند امام صادق(ع) است. او ساکن عُریض، از نواحی [[مدینه]] بود.<ref>عمدة الطالب فی أنساب آل ابی‌طالب، ص۲۷۱.</ref> وی از یاران پدرش امام صادق(ع)، برادرش [[امام کاظم(ع)]] و نیز [[امام رضا(ع)]] به شمار می‌رود.<ref>رجال الطوسی، ص۲۴۱.</ref> از دیدگاه رجالی، موثق، باتقوا و فاضل بود.<ref>تنقیح المقال، ج۲، ص۲۷۳.</ref> با این که از [[امام جواد(ع)]] بزرگ‌تر بود، اما احترامی خاص به ایشان قائل بود.<ref>معجم رجال الحدیث، ج۱۱، ص۲۸۹</ref>.  
علی بن جعفر، مشهور به علی عریضی، مکنّی به ابوالحسن<ref name=":0">رجال النجاشی، ج۲، ص۷۲</ref> و کوچک‌ترین فرزند امام صادق(ع) بود. او ساکن عُریض، از نواحی [[مدینه]] بود.<ref>عمدة الطالب فی أنساب آل ابی‌طالب، ص۲۷۱.</ref> وی از یاران پدرش امام صادق(ع)، برادرش [[امام کاظم(ع)]] و نیز [[امام رضا(ع)]] به شمار می‌رود.<ref>رجال الطوسی، ص۲۴۱.</ref> از دیدگاه برخی عالمان رجالی، ثقه، باتقوا و فاضل بود.<ref>تنقیح المقال، ج۲، ص۲۷۳.</ref> در یک روایت آمده علی، با این که از [[امام جواد(ع)]] بزرگ‌تر بود، اما احترامی خاص به ایشان قائل بود.<ref>معجم رجال الحدیث، ج۱۱، ص۲۸۹</ref>.  


==آثار==
==آثار==
کتاب فی الحلال و الحرام،<ref>رجال النجاشی، ج۲، ص۷۲</ref> المسائل<ref>این کتاب سؤالاتی است که از برادرش امام کاظم(ع) پرسیده و او پاسخ گفته است.</ref> و المناسک<ref>الفهرست، طوسی، ص۲۱۲.</ref> برخی از آثار او است.
[[شیخ طوسی]] دو کتاب برای علی بن جعفر نوشته: المسائل<ref>این کتاب سؤالاتی است که از برادرش امام کاظم(ع) پرسیده و او پاسخ گفته است.</ref> و المناسک<ref>الفهرست، طوسی، ص۲۱۲.</ref> که فقط مسائل در دسترس است.
==پانوشت==
==پانوشت==
{{پانویس}}
{{پانویس}}

نسخهٔ کنونی تا ‏۹ ژوئن ۲۰۲۱، ساعت ۱۹:۲۸

علی بن جعفر الصادق(ع)
مشخصات فردی
نام کاملعلی بن جعفر الصادق(ع)
کنیهابوالحسن
لقبعلی عریضی
محل زندگیعُریض، از نواحی مدینه
نسب/قبیلهبنی هاشم
مشخصات دینی
آثارمسائل علی بن جعفر

علی بن جعفر، مشهور به علی عریضی، مکنّی به ابوالحسن و فرزند امام صادق(ع) است. او را فردی موثق دانسته‌اند.

علی بن جعفر، مشهور به علی عریضی، مکنّی به ابوالحسن[۱] و کوچک‌ترین فرزند امام صادق(ع) بود. او ساکن عُریض، از نواحی مدینه بود.[۲] وی از یاران پدرش امام صادق(ع)، برادرش امام کاظم(ع) و نیز امام رضا(ع) به شمار می‌رود.[۳] از دیدگاه برخی عالمان رجالی، ثقه، باتقوا و فاضل بود.[۴] در یک روایت آمده علی، با این که از امام جواد(ع) بزرگ‌تر بود، اما احترامی خاص به ایشان قائل بود.[۵].

آثار[ویرایش | ویرایش مبدأ]

شیخ طوسی دو کتاب برای علی بن جعفر نوشته: المسائل[۶] و المناسک[۷] که فقط مسائل در دسترس است.

پانوشت[ویرایش | ویرایش مبدأ]

  1. ↑ رجال النجاشی، ج۲، ص۷۲
  2. ↑ عمدة الطالب فی أنساب آل ابی‌طالب، ص۲۷۱.
  3. ↑ رجال الطوسی، ص۲۴۱.
  4. ↑ تنقیح المقال، ج۲، ص۲۷۳.
  5. ↑ معجم رجال الحدیث، ج۱۱، ص۲۸۹
  6. ↑ این کتاب سؤالاتی است که از برادرش امام کاظم(ع) پرسیده و او پاسخ گفته است.
  7. ↑ الفهرست، طوسی، ص۲۱۲.

منابع[ویرایش | ویرایش مبدأ]

این مقاله برگرفته از مقاله نقش اصحاب ائمه در میراث مکتوب حج و عمره، احمدی علی، میقات حج، دوره۲۵، شماره۹۹، بهار ۱۳۶۹، ص۹۰ است.
  • تنقیح المقال، مامقانی عبدالله، نجف، بی‌نا، ۱۳۵۰ق.
  • رجال الطوسی، طوسی محمد بن حسن، نجف، مکتبة حیدریة، چاپ۱، ۱۳۸۰ق.
  • الفهرست، طوسی محمد بن حسن، تصحیح سید محمدصادق آل بحرالعلوم، نجف، مکتبة مرتضویة، بی‌تا.
  • عمدة الطالب فی أنساب آل ابی‌طالب، ابن عنبه احمد بن علی، بیروت،‌دار مکتبة الحیاة، بی‌تا.
  • معجم رجال الحدیث، خوئی ابوالقاسم، قم، مدینة العلم، ۱۴۰۳ق.