بئر الرسول: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حج
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
بئر الرسول چاهی در منطقه [[جعرانه|جِعِرّانه]] نزدیک [[مکه]] است.
بئر الرسول، چاهی در منطقه [[جعرانه|جِعِرّانه]] نزدیک [[مکه]] است.


گزارشات از بئر الرسول متفاوت است، برخی به استفاده [[پیامبر(ص)]] از  آب چاه‌های منطقه جعرانه برای درست کردن نان اشاره کرده‌اند و برخی دیگر به جاری شدن آب توسط پیامبر(ص) در جعرانه، پس از بازگشت از [[غزوه حنین]] را گزارش کرده‌اند.
گزارش‌ها از بئر الرسول متفاوت است، برخی به استفاده [[پیامبر(ص)]] از  آب چاه‌های منطقه جعرانه برای درست کردن نان اشاره کرده‌اند و برخی دیگر به جاری شدن آب توسط پیامبر(ص) در جعرانه، پس از بازگشت از [[غزوه حنین]].


==موقعیت بئر الرسول==
==موقعیت بئر الرسول==
بئر الرسول نامی است که [[ناصر خسرو]] (م. 481ق.)  بر یکی از چندین چاه آب در منطقه [[جعرانه|جِعرانه]] در مسیر [[طائف]] به [[مکه]] اطلاق کرده است. بر پایه این گزارش، در نزدیک این چاه، کوهی کوچک با سنگ‌های کاسه‌شکل قرار داشت و [[پیامبر(ص)]] با آب این چاه و آرد، خمیر نان فراهم کرد. ناصر خسرو از تاسی مردم به این کار پیامبر و فراهم کردن نان از آب این چاه در زمانه خود گزارش داده است.<ref>سفرنامه ناصر خسرو، ص137-138.</ref>
بئرالرسول نامی است که [[ناصر خسرو]] (م. 481ق.)  بر یکی از چندین چاه آب در منطقه [[جعرانه|جِعرانه]] در مسیر [[طائف]] به [[مکه]] اطلاق کرده است. بنابر گزارش وي، در نزدیکي این چاه، کوهی کوچک با سنگ‌های کاسه‌شکل قرار داشته و [[پیامبر(ص)]] با آب این چاه و آرد، خمیر فراهم کرد. ناصر خسرو از تاسی مردم به این کار پیامبر و فراهم کردن نان از آب این چاه در زمانه خود گزارش داده است.<ref>سفرنامه ناصر خسرو، ص137-138.</ref>
==جوشیدن آب به دست پیامبر==
==جوشیدن آب به دست پیامبر==
برخی منابع سده 3ق. به جوشیدن آبی در جعرانه به دست پیامبر(ص) اشاره کرده‌اند.
برخی منابع سده 3ق. به جوشیدن آبی در جعرانه به دست پیامبر(ص) اشاره کرده‌اند.


بر پایه این گزارش، پیامبر(ص) پس از بازگشت از [[غزوه حنین]] (8ق.)  برای تقسیم غنیمت‌ها در جعرانه توقف کرد وبا فروبردن نیزه در زمین یا جابه‌جا کردن ریگ‌ها با دست به جستجوی آب پرداخت. در همین حال، آب از زمین جوشید و پیامبر و یارانش از آن نوشیدند.<ref>اخبار مکه، ج5، ص68-69.</ref> بر فرض صحت این گزارش، شاید آب جاری شده بعدها به بئر الرسول شهرت یافته باشد.
بنابر این گزارش، پیامبر(ص) پس از بازگشت از [[غزوه حنین]] (8ق.)  برای تقسیم غنیمت‌ها در جعرانه توقف کرد و با فرو بردن نیزه در زمین یا جابه‌جا کردن ریگ‌ها با دست، به جستجوی آب پرداخت. در همین حال، آب از زمین جوشید و پیامبر و یارانش از آن نوشیدند.<ref>اخبار مکه، ج5، ص68-69.</ref> بر فرض صحت این گزارش، شاید آب جاری شده بعدها به بئرالرسول شهرت یافته باشد.
==پانویس==
==پانویس==
{{پانویس}}
{{پانویس}}

نسخهٔ ‏۲ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۷:۲۵

بئر الرسول، چاهی در منطقه جِعِرّانه نزدیک مکه است.

گزارش‌ها از بئر الرسول متفاوت است، برخی به استفاده پیامبر(ص) از آب چاه‌های منطقه جعرانه برای درست کردن نان اشاره کرده‌اند و برخی دیگر به جاری شدن آب توسط پیامبر(ص) در جعرانه، پس از بازگشت از غزوه حنین.

موقعیت بئر الرسول

بئرالرسول نامی است که ناصر خسرو (م. 481ق.) بر یکی از چندین چاه آب در منطقه جِعرانه در مسیر طائف به مکه اطلاق کرده است. بنابر گزارش وي، در نزدیکي این چاه، کوهی کوچک با سنگ‌های کاسه‌شکل قرار داشته و پیامبر(ص) با آب این چاه و آرد، خمیر فراهم کرد. ناصر خسرو از تاسی مردم به این کار پیامبر و فراهم کردن نان از آب این چاه در زمانه خود گزارش داده است.[۱]

جوشیدن آب به دست پیامبر

برخی منابع سده 3ق. به جوشیدن آبی در جعرانه به دست پیامبر(ص) اشاره کرده‌اند.

بنابر این گزارش، پیامبر(ص) پس از بازگشت از غزوه حنین (8ق.) برای تقسیم غنیمت‌ها در جعرانه توقف کرد و با فرو بردن نیزه در زمین یا جابه‌جا کردن ریگ‌ها با دست، به جستجوی آب پرداخت. در همین حال، آب از زمین جوشید و پیامبر و یارانش از آن نوشیدند.[۲] بر فرض صحت این گزارش، شاید آب جاری شده بعدها به بئرالرسول شهرت یافته باشد.

پانویس

  1. سفرنامه ناصر خسرو، ص137-138.
  2. اخبار مکه، ج5، ص68-69.

منابع

محتوای این مقاله برگرفته شده از: دانشنامه حج و حرمین شریفین مدخل بئر الرسول.

اخبار مکه: الفاکهی (م. 279ق.)، به کوشش ابن دهیش، بیروت، دار خضر، 1414ق.

سفرنامه ناصر خسرو: ناصر خسرو (م. 481ق.)، تهران، زوّار، 1381ش.