آیه ۱۵۸ سوره بقره
متن و ترجمه
﴿ | إِنَّ الصَّفَا وَالْمَرْوَةَ مِنْ شَعَائِرِ اللَّهِ فَمَنْ حَجَّ الْبَيْتَ أَوِ اعْتَمَرَ فَلَا جُنَاحَ عَلَيْهِ أَنْ يَطَّوَّفَ بِهِمَا وَمَنْ تَطَوَّعَ خَيْرًا فَإِنَّ اللَّهَ شَاكِرٌ عَلِيمٌ در حقيقت صفا و مروه از شعاير خداست [كه يادآور اوست]، پس هر كه خانه [خدا] را حج كند يا عمره گزارد، بر او گناهى نيست كه ميان آن دو سعى به جاى آورد و هر كه افزون بر فريضه كار نيكى كند خدا حق شناس و داناست. |
﴾ |
شرح واژگان
واژه «صفا» در اصل به معنای زمین صاف و هموار و نرم، و «مروه» به معنای سنگ سفید است.[۱] برخی نیز گفتهاند مروه به معنای جایی است که در آن سنگریزه باشد. ۲ به هر صورت صفا و مروه در این آیه نام دو کوه است که در سمت حجر الاسود به فاصلهٔ چند صد متری (حدود۳۷۰ متر) از یکدیگر قرار دارند. ۳ و محل انجام یکی از مناسک است.
ب: شعائر: شعائر جمع شعیره، به معنای علامت و نشانه است؛ و نشانه بودن صفا و مروه به این معناست که با لطافت و دقت در آن میتوان به عظمت خدا پیبرد. ۴ این احتمال نیز وجود دارد که شعائر در این آیه و امثال آن به معنای مناسک و عبادت باشد، چنانکه فرمود: «وَ الْبُدْنَ جَعَلْنٰاهٰا لَکُمْ مِنْ شَعٰائِرِ اللّٰهِ (حج: ۳۶)».
چشمانداز
محتوا
پانویس
- ↑ المصباح المنیر، ذیل واژه صفا و مروه.