مزار سیداسماعیل بن ابراهیم طباطبا

نسخهٔ تاریخ ‏۴ فوریهٔ ۲۰۱۹، ساعت ۲۲:۱۲ توسط A sharefat (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جا:ویرایش}} '''مزار سیداسماعیل بن ابراهیم طباطبا'''، در شهرستان‌ هاشمیه در جن...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

مزار سیداسماعیل بن ابراهیم طباطبا، در شهرستان‌ هاشمیه در جنوب شهر حله و در کنار مزار سیدابراهیم المضر واقع شده و دارای گنبد و بارگاه است.

سیداسماعیل، از خاندان شیعیِ آل‌طباطبا بوده و نسب وی با سه واسطه به امام حسن مجتبی(ع) می‌رسد.

موقعیت مزار

این زیارتگاه، در منطقه «عمادیه»، از توابع «القاسم»، در شهرستان‌ هاشمیه واقع شده و در فاصله کمی از زیارتگاه ابراهیم المضر، قرار دارد و دارای گنبد و بارگاه است.

سیدابراهیم المضر، يكى از سادات حسينى افطسى است که در منابع انساب و تراجم، اطلاعات چندانى درباره وى، وجود ندارد.

هاشمیه، یکی از شهرستانهای استان بابل عراق است که در ‌28 کیلومتری جنوب شهر حله و بر کناره غربی رود فرات قرار دارد و نخستین پایتخت حکومت عباسی بوده است.

این شهر و مناطق اطراف آن مدفن ده‌ها تن از سادات بنی‌الحسن(ع) است، که توسط دستگاه عباسی به شهادت رسیده‌اند.

شخصیت‌شناسی

این آرامگاه، مدفن یکی از سادات طباطبای حسنی، به نام اسماعیل بن ابراهیم طباطبا، فرزند ابراهیم الغمر بن حسن مثنّی، فرزند امام حسن مجتبی(ع)، به شمار می‌آید. [۱]

آلِ طَباطَبا، خاندان شیعیِ امامی و زیدی هستند که در طول ۱۳ سده؛ از سدۀ ۲ تا ۱۴ ق، در مناطق مختلف بلاد اسلامی مانند حجاز، عراق، یمن، هند، مصر، شام و ایران می‌زیستند و اکنون نیز شماری از شاخه‌های آن در جهان اسلام پراکنده‌اند.

پانویس

  1. دلیل العتبات والمراقد فی العراق، ص١4٩.

منابع

این مقاله برگرفته از کتاب زیارت‌گاه‌های عراق، محمدمهدی فقیه بحرالعلوم. بخش «مزار سیداسماعیل بن ابراهیم طباطبا»، ج2، ص137. است.
  • دلیل العتبات والمراقد فی العراق، عادل الحسنی، ط ١، بیروت، دار المؤرخ العربی، ١4٣١ه. ق - ٢٠١٠م.