مرقد هانی بن عروه

از ویکی حج
نسخهٔ تاریخ ‏۲۸ ژانویهٔ ۲۰۱۹، ساعت ۱۷:۲۴ توسط Sajjadd (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جا:ویرایش}} '''مرقد هانی بن عروه'''، در ضلع شمال غربی صحن مسلم بن عقیل و متصل...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

مرقد هانی بن عروه، در ضلع شمال غربی صحن مسلم بن عقیل و متصل به دیوار شرقی مسجد کوفه، قرار دارد.

معرفی هانی بن عروه

حرم هانی بن عروه

هانی بن عروه مرادی، از کسانی به‌شمار می‏‌آید که هم، عصر جاهلیت و هم، دوره اسلام را درک کردند؛ اما پیامبر(ص) را ندیدند.[۱] او از خواص اصحاب امیرمؤمنان(ع)[۲] و از بزرگان شیعه در کوفه بود. به شرحی که پیش از این گذشت، مسلم بن عقیل پس از ورود ابن‏ زیاد به کوفه و نقض بیعت شیعیان با وی، در خانه‌ هانی پناه گرفت و‌ هانی بن عروه، در راه دفاع از ولایت و حمایت از سفیر حضرت سیدالشهداء(ع)، در سال 60 ه. ق، پیش از واقعه عاشورا، به دستور عبیدالله بن زیاد، گردن زده شد و به شهادت رسید.

هانی، فرزندی به نام یحیی داشت که از محدثان کوفه بود و رجالیان اهل‏‌سنت نیز در کتاب‌‏های خود، از وی یاد نموده و روایاتش را آورده‌‏اند. ابن‏ حبان، نام او را در شمار ثقات تابعین آورده است.[۳]

محل مرقد هانی

مزار‌ هانی بن عروه، در ضلع شمال غربی صحن مسلم بن عقیل و متصل به دیوار شرقی مسجد کوفه، قرار دارد.

پانویس

  1. الاصابة فی تمییز الصحابة، ابن‏ حجر عسقلانی، ج6، ص445 و 559.
  2. همان، ص445.
  3. الثقات، ابن حبّان، ج7، ص614.

منابع

الإصابة في تمييز الصحابة، احمد بن علي بن حجر العسقلاني (متوفاي 852ه. ق)، تحقيق: عادل احمد عبدالموجود و علي محمد معوض، ط الاولي، بيروت، دار الكتب العلمية، 1415ه. ق.

الثقات، ابن حبان، تحقيق: شرف الدين، بيروت، دار الفكر، 1395ه. ق.