المشجر الوافی

از ویکی حج
نسخهٔ تاریخ ‏۱۸ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۹:۰۶ توسط 5.127.224.104 (بحث) (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | عرض = | نام =المشجر الوّافی |نویسنده=سید حسین موسوی ابوسعی...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
المشجر الوافی
پدید آورندگان
نویسنده سید حسین موسوی ابوسعیده
محتوا
موضوع شجره نامه کامل سادات
نشر
تعداد جلد ۱۲ جلد

"'المشجر الوافی"'نام مجموعه کتاب ۱۲ جلدی است که سید حسین موسوی ابوسعیده از سادات موسوی اهل نجف و صاحب کتابخانه اسناد ابوسعیده آن را تالیف کرده است. نسب مولف کتاب به سید فخار بن معد بن فخار نسابه مشهور و نسب او به سید ابوالغنائم بن سید حسین الشیتی بن سید محمد حائری بن سید احمد الزاهد بن سید ابراهیم المجاب بن سید محمد عابد بن امام موسی الکاظم (ع) می رسد. او در سه جلد اول به شجره نامه سادات موسوی در جهان پرداخته و در پایان هر جلد با عنوان 《هامش》اشخاصی که از حیات آنها اطلاعی در دست دارد و یا چیزی مانند سبب نام گذاری سادات از از نسل آن شخص به او بازگردد را نوشته است و این در نوع خود بی نظیر است . یا اینکه این کتاب از هر لحاظ کامل است اما اشتباهاتی و نواقصی دارد مانند عدم ذکر سادات البعاج در جلد ۴ این کتاب، عدم ذکر نسل سید احمد الصالح الاکبر بن سید ابراهیم المرتضی بن امام موسی الکاظم مانند سادات رفاعی و سادات بنی جمیل، به روز نبودن منابع و عدم ذکر سادات دهه های اخیر. این کتاب به تشریح نسل سید جابر کبیر در ص ۱۰۸ جلد ۱ که با نام سادات آل جابر شناخته می شوند پرداخته که بسیار درست و قابل تحسین است .

از منابعی که ابوسعیده از آنها برای تالیف این کتاب استفاده کرده از جمله: تحفة الأزهار اثر سيد ضامن بن شدقم حسيني كه در مجموعه سه جلدي در قرن ١١ قمري تأليف شده است. جامع الأنساب إثر سيد محمد علي روضاتي در تشریح سادات موسوی که أز نوادگان سید محمد باقر خوانساری صاحب کتاب روضات الجنات است اسنادی که از سادات در سراسر جهان به دست او رسیده است . سفرها و مشاهده شجره نامه سادات در محل سکونت مانند سفر به کویت و مشاهده سید جواد بن سید کاظم بن سید حسن بن سید مرهون بن سید ابراهیم (کسی که از بحرین به خرمشهر هجرت کرد) و بدست آوردن اطلاعاتی در مورد سادات معیلی (آل مرهون).