تاریخ حرم ائمه بقیع و آثار دیگر در مدینه منوره (کتاب): تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱۷: خط ۱۷:
}}
}}


'''تاریخ حرم ائمه بقیع و آثار دیگر در مدینه منوره'''، کتابی است، نوشته محمدصادق نجمی،  
'''تاریخ حرم ائمه بقیع و آثار دیگر در مدینه منوره'''، کتابی است، نوشته محمدصادق نجمی، که به پیشینه حرم ائمه(ع) مدفون در [[بقیع]] و تاریخ قبرستان بقیع، از صدر اسلام تا سده پانزدهم قمری پرداخته است. این کتاب، بار نخست، در سال ۱۳۸۰ش. چاپ شده است.  
 
این کتاب، بار نخست، در سال ۱۳۸۰ش. چاپ شده است.
==نويسنده==
==نويسنده==
 
<br />
==ساختار==
==ساختار==


==محتوا==
==محتوا==
این کتاب، به تاریخ [[بقیع|قبرستان بقیع]]، از صدر اسلام تا سده پانزدهم قمری و پیشینه حرم ائمه(ع) مدفون در بقیع پرداخته است.  
این کتاب، به پیشینه حرم ائمه(ع) مدفون در بقیع و تاریخ [[بقیع|قبرستان بقیع]]، از صدر اسلام تا سده پانزدهم قمری پرداخته است. 
 
در این کتاب، از کتاب‌های تاریخی مانند تاريخ المدينة ابن زباله، تاريخ المدينة ابن نجار، تاريخ بغداد خطيب بغدادى و تاريخ كامل ابن اثير و کتاب‌های حدیثی [[اهل سنت]]، مانند صحيح مسلم، صحيح بخارى و سنن بيهقى بهره برده شده است. برخی از موضوعات این کتاب، به ترتیب فهرست عبارت است از:
 
* '''مقدمه'''؛ وهابيت و انگيزه تخريب حرم‌ها: كج فهمى دين، ابن تيميّه و جسارت به بزرگان، ابن تيميّه و عدم اختيار همسر، كشت و كشتار وهابيون در طائف، جمود بر ظاهر الفاظ.
* '''بخش اول'''؛ تاريخ حرم ائمه بقيع: معناى لغوى بقيع، چگونگى ايجاد مدفن در بقيع، فضيلت بقيع، مقبره‌هاى خانوادگى در بقيع، سلاطين [[بنی‌امیه|اموى]] و بهره بردارى سياسى از قبور، مقابله [[بنی‌عباس|بنى عباس]] با سياست اموى‌ها، تاريخ ساختمان گنبد ائمه بقيع، تاريخ ضريح‌هاى ائمه بقيع، مدفن [[حضرت فاطمه(س)]] از نظر علماى [[شيعه]]، روضه مطهرّه و فضيلت آن.
* '''بخش دوم:''' [[بيت الأحزان]] در منابع حديثى و تاريخى.
* '''بخش سوم''': حرم جناب ابراهيم و [[عثمان بن مظعون]].
* '''بخش چهارم''': حرم همسران و دختران [[حضرت محمد(ص)]].
* '''بخش پنجم''': بقعه عقيل بن ابى طالب.
* '''بخش ششم:''' بقعه حليمه سعديه، مرضعة رسول الله.
* '''بخش هفتم''': بقاع پيشوايان اهل سنت در بقيع.
* '''بخش هشتم''': بقعه اسماعيل فرزند امام صادق(ع).
* '''بخش نهم''': بقعه عبدالله پدر حضرت محمد(ص).
* '''بخش دهم'''؛ حرم حمزه: حمزه در احادیث، حرم حمزه در بستر تاريخ، حضرت فاطمه(س) و زيارت قبر حمزه، ايجاد بناى با شكوه در قرن هفتم.


==چاپ==
==چاپ==
۱۵٬۶۱۴

ویرایش