جمع بین الصلاتین: تفاوت میان نسخه‌ها

۱٬۳۰۴ بایت اضافه‌شده ،  ‏۲۳ مارس ۲۰۲۰
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''جمع بین الصلاتین'''، پشت سر هم خواندن نماز ظهر و عصر یا نماز مغرب و عشا است که یکی از احکام مورد ابتلا در [[حج]] به شمار می‌رود.
'''جمع بین الصلاتین'''، پشت سر هم خواندن نماز ظهر و عصر یا نماز مغرب و عشا است، که در سفر [[حج]] و [[مناسک حج|مناسک]] آن مورد ابتلا است.
 
فقیهان [[شیعه]] و [[اهل سنت]] در جواز حتی استحباب جمع بین الصلاتین، در [[عرفات]] و [[مزدلفه]] اتفاق نظر دارند. آنها در جواز جمع بین الصلاتین در سفر نیز، اتفاق نظر داشته و برخی از فقیهان اهل سنت، برای آن شرایط و تفاصیلی ذکر کرده‌اند.
 
فقیهان شیعه، جمع میان دو نماز در شرایط عادی را جایز می‌دانند. در برابر، فقیهان اهل سنت به جز شمار اندکی از [[مذهب شافعی|شافعیان]] آن را جایز نمی‌دانند؛ با این همه، اهل سنت جمع بین الصلاتین را در شرایط عذر و اضطرار جایز شمرده‌اند. شافعیان، جمع بین الصلاتین در روز جمعه را نیز جایز دانسته‌اند.
 
در سیره معصومان(ع) مانند [[حضرت آدم(ع)]]، [[حضرت ابراهیم(ع)]]، [[حضرت محمد(ص)]] و [[امامان(ع)]] جمع بین الصلاتین در جای‌های ویژه‌ای مانند [[مزدلفه]]، در شرایط جنگ مانند [[غزوه تبوک]] و در شرایط عادی ذکر شده است.
 
<br />


==چیستی==
==چیستی==
۱۵٬۶۱۴

ویرایش