آیه ۱۵۸ سوره بقره: تفاوت میان نسخه‌ها

هیچ تغییری در اندازه به وجود نیامده‌ است. ،  ‏۲۷ اکتبر ۲۰۲۰
←‏شرح واژگان: ابرابزار
(←‏شرح واژگان: ابرابزار)
خط ۶: خط ۶:


== شرح واژگان ==
== شرح واژگان ==
واژه «صفا» در اصل به معناى زمين صاف و هموار و نرم، و «مروه» به معناى سنگ سفيد است.<ref>المصباح المنیر، ذیل واژه صفا و مروه.</ref> برخى نيز گفته‌اند مروه به معناى جايى است كه در آن سنگ‌ريزه باشد. <sup>٢</sup> به هر صورت صفا و مروه در اين آيه نام دو كوه است كه در سمت حجر الاسود به فاصله‌ى چند صد مترى (حدود٣٧٠ متر) از يكديگر قرار دارند. <sup>٣</sup> و محل انجام يكى از مناسك است.
واژه «صفا» در اصل به معنای زمین صاف و هموار و نرم، و «مروه» به معنای سنگ سفید است.<ref>المصباح المنیر، ذیل واژه صفا و مروه.</ref> برخی نیز گفته‌اند مروه به معنای جایی است که در آن سنگ‌ریزه باشد. <sup>۲</sup> به هر صورت صفا و مروه در این آیه نام دو کوه است که در سمت حجر الاسود به فاصلهٔ چند صد متری (حدود۳۷۰ متر) از یکدیگر قرار دارند. <sup>۳</sup> و محل انجام یکی از مناسک است.


ب: شعائر: شعائر جمع شعيره، به معناى علامت و نشانه است. و نشانه بودن صفا و مروه به اين معناست كه با لطافت و دقت در آن مى‌توان به عظمت خدا پى‌برد. <sup>۴</sup> اين احتمال نيز وجود دارد كه شعائر در اين آيه و امثال آن به معناى مناسك و عبادت باشد، چنانكه فرمود: «وَ الْبُدْنَ جَعَلْنٰاهٰا لَكُمْ مِنْ شَعٰائِرِ اللّٰهِ (حج: ٣۶)».
ب: شعائر: شعائر جمع شعیره، به معنای علامت و نشانه است؛ و نشانه بودن صفا و مروه به این معناست که با لطافت و دقت در آن می‌توان به عظمت خدا پی‌برد. <sup>۴</sup> این احتمال نیز وجود دارد که شعائر در این آیه و امثال آن به معنای مناسک و عبادت باشد، چنان‌که فرمود: «وَ الْبُدْنَ جَعَلْنٰاهٰا لَکُمْ مِنْ شَعٰائِرِ اللّٰهِ (حج: ۳۶)».


== چشم‌انداز ==
== چشم‌انداز ==
۱۵٬۶۱۴

ویرایش