Mz.zamiri

‏۱۱ مهٔ ۲۰۲۳ عضو شد
۸۳۹ بایت حذف‌شده ،  ‏۲۰ اوت ۲۰۲۳
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۲: خط ۳۲:
}}
}}


'''موسوعه رد شبهات جلد هجدهم''' کتابی با موضوع پاسخ به شبهات عصمت امام، در دو بخش و دو نویسنده نوشته شده است. در بخش اول، پس از تعریف عصمت، ضرورت بحث از عصمت، منشأ عصمت و ادله عقلی و نقلی عصمت امام به نگارش درآمده و پس از آن به شش شبهه از جمله عصمت امام اندیشه‌ای بدون دلیل و تلازم وجوب عصمت امام با تعیین تکلیف برای خدا، پاسخ داده شده است. نویسنده این بخش، محمد فرضی پوریان است.
'''دست نوشته های حج''' کتابی با موضوع پاسخ به شبهات عصمت امام، در دو بخش و دو نویسنده نوشته شده است. در بخش اول، پس از تعریف عصمت، ضرورت بحث از عصمت، منشأ عصمت و ادله عقلی و نقلی عصمت امام به نگارش درآمده و پس از آن به شش شبهه از جمله عصمت امام اندیشه‌ای بدون دلیل و تلازم وجوب عصمت امام با تعیین تکلیف برای خدا، پاسخ داده شده است. نویسنده این بخش، محمد فرضی پوریان است.


در بخش دوم مفهوم عصمت، معنای عصمت در قرآن و روایات، ضرورت طرح مسأله عصمت و عصمت در اندیشه اسلامی ارائه شده و پس از آن به هفت شبهه وهابیان در مسأله عصمت پاسخ داده شده است. ناسازگاری عصمت ائمه(ع) با آیه 59 سوره نساء و عصمت ائمه(ع) مستلزم الوهیت و غلو، از جمله این شبهات است. این بخش توسط رضا باذلی نوشته شده است.  
در بخش دوم مفهوم عصمت، معنای عصمت در قرآن و روایات، ضرورت طرح مسأله عصمت و عصمت در اندیشه اسلامی ارائه شده و پس از آن به هفت شبهه وهابیان در مسأله عصمت پاسخ داده شده است. ناسازگاری عصمت ائمه(ع) با آیه 59 سوره نساء و عصمت ائمه(ع) مستلزم الوهیت و غلو، از جمله این شبهات است. این بخش توسط رضا باذلی نوشته شده است.  




== نویسندگان ==
== نویسنده ==
کتاب در دو بخش و توسط دو نویسنده نوشته شده است.<ref>فرضی پوریان و باذلی، موسوعه رد شبهات (181401ش، شناسنامه کتاب.</ref> بخش اول در 57 صفحه و توسط محمد فرضی پوریان<ref>فرضی پوریان و باذلی، موسوعه رد شبهات (18)، 1401ش، ص68-11.</ref> و بخش دوم در 129 صفحه و با قلم رضا باذلی نوشته شده است.<ref>فرضی پوریان و باذلی، موسوعه رد شبهات (18)، 1401ش، ص198-69.</ref>
اصل کتاب، با عنوان سفرنامه های حج (1911-1910)، توسط حسین کاظم زاده ایرانشهر نگاشته شده و دست نوشته های حج، ترجمه این اثر؛ به نوشته مهدی رستگار اصل می باشد.<ref>رستگار اصل، مهدی، دست نوشته های حج، 1401ش، شناسنامه کتاب.</ref>  


== محتوای اثر ==
== محتوای اثر ==
کتاب در دو بخش نگارش یافته و در هر دو بخش، به شبهاتی علیه شیعه؛ پیرامون [[عصمت امام]] پاسخ داده شده است.<ref>فرضی پوریان و باذلی، موسوعه رد شبهات (18)، 1401ش، ص61-37؛ 182-112.</ref>
کتاب از یک مقدمه (از مترجم) حاوی زندگی نامه و تحصیلات مؤلف، آثار قلمی مؤلف و [گزارشی] درباره کتاب، و سه فصل تشکیل شده است. فصل های سه گانه کتاب عبارتند از:


=== بخش اول (عصمت امام و پاسخ به شبهات) ===
=== سازمان اقتصادی حج ایرانیان ===
این بخش شامل مفهوم‌شناسی و پاسخ به شبهات است.<ref>فرضی پوریان و باذلی، موسوعه رد شبهات (18)، 1401ش، ص61-11.</ref> در بخش مفهوم‌شناسی، ابتدا عصمت در لغت و اصطلاح [[متکلمان]] و [[حکما]] تعریف شده<ref>فرضی پوریان و باذلی، موسوعه رد شبهات (18)، 1401ش، ص14-11.</ref> و پس از آن، مفهوم [[امام]] در قالب تعریف لغوی و اصطلاحی،<ref>فرضی پوریان و باذلی، موسوعه رد شبهات (18)، 1401ش، ص15-14.</ref> ضرورت بحث از عصمت،<ref>فرضی پوریان و باذلی، موسوعه رد شبهات (18)، 1401ش، ص16.</ref> منشأ عصمت،<ref>فرضی پوریان و باذلی، موسوعه رد شبهات (18)، 1401ش، ص19-17.</ref> ادله عقلی و نقلی عصمت امام،<ref>فرضی پوریان و باذلی، موسوعه رد شبهات (18)، 1401ش، ص37-19.</ref> شرح داده شده است. مؤلف به نقل از متکلمان شیعه، دو دلیل عقلی بر عصمت امام را یکی برهان امتناع تسلسل در امام و دیگری برهان حفظ شریعت می‌داند.<ref>فرضی پوریان و باذلی، موسوعه رد شبهات (18)، 1401ش، ص26-20.</ref> [[آیه ابتلای ابراهیم]] (سوره بقره، آیه 124)، [[آیه صادقین]] (سوره توبه، آیه 119) و [[آیه اولوالأمر]] (سوره نساء، آیه 59) از دلایل نقلی ارائه شده توسط نویسنده بر لزوم عصمت امام است.<ref>فرضی پوریان و باذلی، موسوعه رد شبهات (18)، 1401ش، ص37-26.</ref>
این بخش، خود شامل ده زیربخش است:
==== عزیمت از ایران ====
مسافران حج با فرارسیدن ایام حج درصدد یافتن همسفر و نیز تشکیل کاروان برمی آیند. چارچیان - که آنان را چاوشان می خوانند - در این ایام در کوی و برزن به راه افتاده و با خواندن اشعارمذهبی مردم را به انجام فریضه حج فرا می خوانند.
==== کاروان و ترکیب آن ====
حمله دار (کاروان دار) زائری است که چند بار به حج رفته و با مسیرهای آن، صحرانشینان و رؤسای آن آشنایی دارد. در میان حمله داران افراد متمولی حضور دارند که مالک صدها چادر و تعداد زیادی شتر، قاطر، الاغ و ... هستند. زائران به دلیل سختی سفر، فقدان امکانات تردد و امنیت به دنبال همراهی افراد با تجربه هستند. حمله داری به یک رقابت تبدیل شده و حمله دار پیش از سفر مایحتاج سفر زائران را به بهایی اندک می خرد، امری که پیش از این بر عهده خود زائران بود.


در بخش پاسخ به شبهات، به شش شبهه از شبهات [[وهابیت]]، پاسخ داده شده است:
از دیگر اعضای کاروان، خدمه یا «عکام»اند که کاروان دار آنها را برای خدمت به زائران استخدام می کند.
 
حاملان آب یا «سقایان»، وظیفه آب رسانی به زوار را، در طول مسیر حج  بر عهده دارند.
 
به طور کلی چاوشان (که مأموریت اصلی آنان خواندن قصایدی در مدح امامان(ع) است، درویشان، پیاده ها و حجه فروشان (به جا آورندگان حج به نیابت از اموات) از پرداخت هزینه های خدمات دریافتی و گاهی نیز از اجاره بهای مرکب ها توسط حمله داران معاف اند.
==== بروات ====
زائران تمام پول خود را


====  عصمت امام، اندیشه‌ای بدون دلیل ====


شیعه هیچ دلیل عقلی و نقلی بر عصمت امام؛ به عنوان جانشین پیامبر(ص) ندارد.<ref>فرضی پوریان و باذلی، موسوعه رد شبهات (18)، 1401ش، ص37.</ref> مؤلف در پاسخ به این شبهه معتقد است با توجه به اینکه شیعه عصمت امام را با دلایل عقلی (مثل برهان امتناع تسلسل در امام و برهان حفظ شریعت) و نقلی (مثل آیه اولوالأمر و آیه ابتلای ابراهیم) اثبات می‌کند، این ادعا اعتبار علمی ندارد.<ref>فرضی پوریان و باذلی، موسوعه رد شبهات (18)، 1401ش، ص37.</ref>


==== تلازم وجوب عصمت امام با تعیین تکلیف برای خدا ====
==== تلازم وجوب عصمت امام با تعیین تکلیف برای خدا ====
۱۳۶

ویرایش