مرقد عبدالله بن عباس: تفاوت میان نسخه‌ها

خط ۶۹: خط ۶۹:


=='''قبرستان شهدای غزوة طائف'''==
=='''قبرستان شهدای غزوة طائف'''==
ابن فهد، همچنین، به قبور شهدای غزوه طائف اشاره می‌کند که در خارج از مسجد، در سمت شرق آن قرار دارد و ۱۲ نفر از صحابی رسول‌الله۹ در آنجا دفن هستند که عبارت­اند از: سعید‌بن سعد‌بن عاص، عرفطة‌بن حباب، عبدالله‌بن ابی‌بکر خلیفه اول مسلمانان، عبدالله‌بن امیة‌بن مغیرة، عبدالله‌بن عامر‌بن ربیعة، سایب‌بن حارث‌بن قیس، برادرش عبدالله‌بن حارث، جلیحة ابن عبدالله، ثابت‌بن جذع، حارث‌بن سهیل‌بن ابی‌صعصعة، منذر‌بن عبدالله، رقیم‌بن ثابت‌بن ثعلبة. (ابن فهد، عبدالعزیز‌بن عمر، بی‌تا، ص۱۴۲) در سال ۱۰۶۰قمری اطراف این قبرستان دیواری کشیده شد (عجیمی، بی‌تا، ص۵۳) و به این ترتیب، مقبرة شهدا به طور کامل از مسجد جدا شد. در حال حاضر هم این مقبره، به صورت دیوارکشی، در جهت شرقی مسجد وجود دارد.
ابن فهد، همچنین، به قبور شهدای غزوه طائف اشاره می‌کند که در خارج از مسجد، در سمت شرق آن قرار دارد و ۱۲ نفر از صحابی رسول‌الله۹ در آنجا دفن هستند که عبارت­ اند از: سعید‌ بن سعد‌بن عاص، عرفطة‌ بن حباب، عبدالل ه‌بن ابی‌بکر خلیفه اول مسلمانان، عبدالله‌ بن امیة‌ بن مغیرة، عبدالله‌ بن عامر‌ بن ربیعة، سایب‌ بن حارث‌ بن قیس، برادرش عبدالله‌ بن حارث، جلیحة ابن عبدالله، ثابت‌بن جذع، حارث‌ بن سهیل‌ بن ابی‌صعصعة، منذر‌ بن عبدالله، رقیم‌ بن ثابت‌ بن ثعلبة. <ref>ابن فهد، عبدالعزیز‌بن عمر، بی‌تا، ص۱۴۲</ref> در سال ۱۰۶۰قمری اطراف این قبرستان دیواری کشیده شد <ref>عجیمی، بی‌تا، ص۵۳</ref> و به این ترتیب، مقبرة شهدا به طور کامل از مسجد جدا شد. در حال حاضر هم این مقبره، به صورت دیوارکشی، در جهت شرقی مسجد وجود دارد.


همچنین قبر عروة‌بن مسعود ثقفی که قبیلة ثقیف او را به شهادت رساندند، در حالی که اسلام آورده بود، همراه با شهدای غزوة طائف، در نزدیکی باب شرقی مسجد ابن عباس دفن شده‌اند. همچنین در خارج از مسجد در منطقه «الجبانة»، قبر زید‌بن ثابت، عبدالله‌بن مبارک و شیخ عباس میورقی قرار دارد (ابن فهد، عبدالعزیز‌بن عمر، بی‌تا، ص۱۴۳) که نزد مردم طائف به قبر «صاحب الرایة» مشهور است که به صاحب کرامت و برکت شناخته می­شود. برخی از بیمارها را نزد این قبر می‌آورند، در حالی که از شدت مرض، نمی‌توانند راه بروند؛ اما پس از آمدن به این مکان، با پای خود برمی‌گردند.» (عجیمی، بی‌تا، ص۵۳).
همچنین قبر عروة‌ بن مسعود ثقفی که قبیلة ثقیف او را به شهادت رساندند، در حالی که اسلام آورده بود، همراه با شهدای غزوة طائف، در نزدیکی باب شرقی مسجد ابن عباس دفن شده‌اند. همچنین در خارج از مسجد در منطقه «الجبانة»، قبر زید‌ بن ثابت، عبدالله‌ بن مبارک و شیخ عباس میورقی قرار دارد <ref>ابن فهد، عبدالعزیز‌بن عمر، بی‌تا، ص۱۴۳</ref> که نزد مردم طائف به قبر «صاحب الرایة» مشهور است که به صاحب کرامت و برکت شناخته می­شود. برخی از بیمارها را نزد این قبر می‌آورند، در حالی که از شدت مرض، نمی‌توانند راه بروند؛ اما پس از آمدن به این مکان، با پای خود برمی‌گردند.» <ref>عجیمی، بی‌تا، ص۵۳</ref>.


بنا به گزارش وی؛ «قبر شیخ عارف، ابوالعباس، احمد‌بن علی میورقی، از طرف باب شرقی مسجد ابن عباس قرار دارد. برخی به من خبر دادند که دعا نزد این قبر، مستجاب است.» (عجيمي، ص۵۴). در سال ۱۰۴۷قمری حاکم طائف، شرکس ابن عبدالملک الشاویش درابزین، این قبور را با چوب پوشش داد (عجيمي، ص۵۱).
بنا به گزارش وی؛ «قبر شیخ عارف، ابوالعباس، احمد‌بن علی میورقی، از طرف باب شرقی مسجد ابن عباس قرار دارد. برخی به من خبر دادند که دعا نزد این قبر، مستجاب است.» <ref>عجيمي، ص۵۴</ref>. در سال ۱۰۴۷قمری حاکم طائف، شرکس ابن عبدالملک الشاویش درابزین، این قبور را با چوب پوشش داد <ref>عجيمي، ص۵۱</ref>.


==کتابخانه مسجد ابن عباس==
==کتابخانه مسجد ابن عباس==
۳۶۶

ویرایش