پرش به محتوا

در حال ویرایش الگو:مقاله پیشنهادی

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.

نسخهٔ فعلی متن شما
خط ۱: خط ۱:
'''مولِدُ النبی(ص)''' خانه‌ عبدالله بن عبدالمطلب است که [[رسول خدا(ص)]] در آن متولد شد؛ این مکان در [[مکه|شهر مکه]] در محله [[شعب ابی‌طالب]] قرار داشته است. در قرن دوم هجری، [[خیزران]]، مادر‌ [[هارون الرشید]]، آن محل را خرید و به مسجد تبدیل کرد.  
'''اهداف و آثار حج'''، نتایج معنوی و مادی برگزاری آیین [[حج]] در زندگی فرد مسلمان است که در متون دینی از آن‌ها یاد شده است. به گفته قرآن ([[آیه ۲۷ سوره حج|آیه 27 و 28 سوره حج]])، تکلیف حج منافعی برای انسان‌ها دارد:
:{{قلم رنگ|سبز|وَأَذِّن فِي ٱلنَّاسِ بِٱلۡحَجِّ يَأۡتُوكَ رِجَالٗا وَعَلَىٰ كُلِّ ضَامِرٖ يَأۡتِينَ مِن كُلِّ فَجٍّ عَمِيقٖ لِّيَشۡهَدُواْ مَنَافِعَ لَهُمۡ ... }}
: «و در ميان مردم براى [اداى] حج بانگ برآور تا [زائران] پياده و [سوار] بر هر شتر لاغرى كه از هر راه دورى مى آيند به سوى تو روى آورند تا شاهد منافع خويش باشند»
در احادیث امامان(ع) که در متون شیعی باقی مانده است، این «منافع» تفسیر شده و شامل برکات دنیوی و منافع اخروی دانسته‌ شده است. در این مقاله برخی از مهم‌ترین اهداف و نتایج حج، بر پایه متون حدیثی و تفسیری شیعه معرفی می‌شود. توبه و آمرزش، خودسازی و تقوا، تقویت ایمان، تولی و تبری، منافع مادی از جمله این اهداف و منافع است.


گزارش‌ها از قرن ششم به بعد نشان می‌دهد که یادمانی از سنگ مرمر زینت شده به نشانه جایگاه تولد پیامبر(ص) در بخشی از مسجد ساخته شده بود. در بازسازی‌ سال ۱۰۰۹ قمری، گنبد و مناره بزرگی برای این مسجد بنا شد.
[[اهداف و آثار حج|ادامه...]]
 
مسجد مولد النبی از مکان‌های متبرک مکه دانسته می‌شد و هر ساله در شب میلاد پیامبر(ص) مردم مکه در آنجا حضور می‌یافتند. گزارش‌ها از قرن دهم از وجود آیین رسمی ویژه‌ای خبر داده اند که با حضور نماینده [[دولت عثمانی]] در مکه (ناظر مسجدالحرام) در شب دوازدهم ربیع‌الاول برپا می‌شد. 
 
با توجه به اهمیت و شهرت مولد النبی، این بنا بارها به امر سلاطین و امرا بازسازی شده است اما دوره معاصر تخریب شد‌. در سال ۱۳۷۰ق./1329ش. با هدف زنده نگه داشتن خاطره این مکان، کتابخانه‌ای در آن ساخته شد که همچنان باقی است و «مکتبة مکة المکرمة» نام دارد.  
 
[[مولد النبی(ص)|بیشتر]]
لطفاً توجه داشته باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی حج منتشرشده تحت Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike در نظر گرفته‌می‌شوند (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش و توزیع شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو راهنمای ویرایش (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)