در حال ویرایش تاریخ مستند سفر حج (کتاب)

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.

نسخهٔ فعلی متن شما
خط ۱۸: خط ۱۸:


'''جلد چهارم:'''
'''جلد چهارم:'''
جلد چهارم از کتاب سجلات حج، با عنوان دوره عثمانی (1888 ـ 1915)، و در 21 فصل تهیه و تنظیم شده است. فصل یک، به ادعای بدرفتاری با زائران کیپ در سال 1888 . در فصل دوم به موضوع استفاده تجاری از حج از طریق فروش اجباری بلیت و فروش کتاب‌های قرآن در سال‌های 1888 ـ 1889 . موضوع فصل سوم این جلد، نارضایتی زائران و اهالی حجاز در مورد تلاش شریف مکه برای کسب امتیاز انحصاری سفر زائران هندی در سالهای 1889 ـ 1890 . در فصل چهارم خواننده با موضوع موقعیت قبائل و حملات آنها به کاروان‌های زیارتی. فصل پنجم به بحث پیرامون حمایت از زائران مالایی و سایر زوّار در قبال سوء استفاده‌های تجاری در سال‌های 1893 ـ 1895 و مکاتبات و تلگراف‌های والی حجاز و تعدادی از زوار سنگاپوری با کنسول بریتانیا در جده و سفیر بریتانیا در قسطنطنیه می‌پردازد. حادثه مسجدالحرام در مکه و مناقشه با والی حجاز بر سر هزینه شتر‌های کاروان زیارتی، ناآرامی‌های قبیله‌ای و حملات به کاروان‌های زیارتی و به دنبال آن مکاتبات کنسول بریتانیا در جده با سفیر بریتانیا در قسطنطنیه و والی حجاز موضوع فصل ششم است. در فصل هفتم به مکاتبات کنسول بریتانیا در جده و والی حجاز در خصوص صندوق امداد زوار برای مراسم جشن ملکه ویکتوریا در سال 1897 . گزارش حج سال 1317 قمری موضوع فصل هشتم، و یادداشت‌هایی در مورد حج سال 1901 به قلم آر. پی. اچ. لامنس (R. P. H. Lammens) در نشریه نقد و بررسی گرایش به مسیحیت، شماره 7، 1902 موضوع فصل نهم است. گزیده‌هایی از سفر حج حاجی‌خان و ویلفرید اسپاروی. در فصل دهم، آورده شده است. گزارش حج سال 1323 قمری موضوع فصل یازدهم است. فصل دوازدهم به موضوع کاروان زیارتی سوری عازم مکه در سال‌های 1907 ـ 1503، موضوع فصل سیزدهم، تجدید قانون اساسی ترکیه و تاثیر آن بر حج. گزارش حج سال 1326 قمری (1909) با امضای محمد حسین، معاون کنسول بریتانیا در جده، موضوع فصل چهاردهم از جلد چهارم کتاب است. فصل پانزدهم به حملات به کاروان‌های حج، راه‌آهن حجاز، گزارشی در مورد راهنماهای حج و موقعیت کلی حج در سال 1909 . فصل شانزدهم اطلاعاتی در مورد زیارت ای. جی. بی. ویویل(A. J. B. wavell) در سال 1326 قمری، دو سال حبس او در یمن، چکیده‌ای از اثر او به نام زائر معاصر در عربستان . گزارش حج سال 1327 قمری و گزارش حج آن سال به قلم دکتر عبدالرحمان، معاون کنسول در جده، و ارائه جدول آماری در مورد ورود و خروج زائران، موضوع فصل هفدهم است. در فصل هجدهم، خواننده در جریان موضوع مالیات تعیین شده برای زائران هندی و حمله به کاروان آنها در مسیر جده ـ مکه در سال 1910 و مکاتبات کنسول بریتانیا در جده با قسطنطنیه قرار می‌گیرد. فصل نهایی از جلد چهارم کتاب به گزارش حج سال 1333 قمری (1915) می‌پردازد.






'''جلد پنجم:'''
'''جلد پنجم:'''
جلد پنجم از کتاب سجلات حج با عنوان دوره هاشمی (1916 ـ 1925)، و در پنجاه و هشت فصل تهیه و تنظیم شده است.




لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی حج منتشرشده تحت Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike در نظر گرفته‌می‌شوند (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش و توزیع شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)

این صفحه عضوی از یک ردهٔ پنهان است: