در حال ویرایش سوغات

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.

نسخهٔ فعلی متن شما
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:خرید سوغات در مکه.jpg|File.png|270px|thumb|left|خرید سوغات در مکه]]
[[پرونده:خرید سوغات در مکه.jpg|File.png|270px|thumb|left|خرید سوغات در مکه]]
'''سوغات'''؛ هديه‌ای است که حاجيان از سفر حج برای نزدیکان خود به همراه می‌آورند.
'''سوغات'''؛ هديه حاجيان از سفر حج
 
سوغات و هدیه [[حج]] در روایاتی از [[پیامبر]] و [[امام صادق(ع)|امام صادق]] مطرح و خرید آن توصیه شده است، به‌طوری‌که در روایتی از امام صادق خرید سوغات، [[نفقه]] حج بشمار آمده‌است.
 
سوغات حج در بین ایرانیان جایگاه خاصی داشته و در منابع [[دوره صفویه]] و [[قاجاریان|قاجار]] می‌توان نمونه‌های آن را یافت.
 
توجه بیش از حد به خرید سوغات باعث شده تا بزرگان دین  همواره توصیه کنند که خرید سوغات نباید توجه به معنویات حج را تحت شعاع قرار دهد.
 
از نظر اقتصادی برای خرید کالا، پیشنهاد بازار مشترک اسلامی مطرح شده تا ارز در کشورهای اسلامی در گردش باشد و نصیب کشورهای غیرمسلمان نشود. در داخل ایران نیز برخی بر این باورند که بهتر است سوغات از داخل کشور تهیه شود تا ارز از کشور خارج نشود.


==سوغات در لغت==
==سوغات در لغت==
خط ۴۴: خط ۳۶:


==خارج شدن ارز با خرید سوغات از عربستان==
==خارج شدن ارز با خرید سوغات از عربستان==
خارج شدن ارز از کشورهاي مبدأ  از ديگر آسيب هاي خريد سوغات در مکه و مدينه است.<ref>حج 28، ص 62؛ حج 29، ص 190.</ref>  گفته شده بخش عمده کالاهاي موجود در بازارهاي [[حرمين]] ساخت کشورهای غير اسلامی است؛ از اين رو، برخي از لزوم تشکيل بازارهای مشترک اسلامي سخن گفته‌اند تا بتوان با اين راهکار، هزينه خريد سوغاتی صرف کالاهایی توليد شده مسلمانان و صرف رشد اقتصادي کشورهاي مسلمان شود.<ref>مجموعه مقالات اولين همايش حج و اقتصاد، ص 242-245.</ref>  برخي از نويسندگان ايرانی گفته‌اند حاجيان سوغات ها را از داخل ايران خريداري کنند تا به اقتصاد داخلی کمک کنند.<ref>مجموعه مقالات همايش حج و اقتصاد، ص43.</ref>  
خارج شدن ارز از کشورهاي مبدأ  از ديگر آسيب هاي خريد سوغات در مکه و مدينه است.<ref>حج 28، ص 62؛ حج 29، ص 190.</ref>  گفته شده بخش عمده کالاهاي موجود در بازارهاي [[حرمين]] ساخت کشورهاي غير اسلامي است؛ از اين رو، برخي از لزوم تشکيل بازارهاي مشترک اسلامي سخن گفته‌اند تا بتوان با اين راهکار، هزينه خريد سوغاتي صرف کالاهايي توليد شده مسلمانان و صرف رشد اقتصادي کشورهاي مسلمان شود.<ref>مجموعه مقالات اولين همايش حج و اقتصاد، ص 242-245.</ref>  برخي از نويسندگان ايراني گفته اند حاجيان سوغات ها را از داخل ايران خريداري کنند تا به اقتصاد داخلي کمک کنند.<ref>مجموعه مقالات همايش حج و اقتصاد، ص43.</ref>  


==پانویس==
==پانویس==
لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی حج منتشرشده تحت Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike در نظر گرفته‌می‌شوند (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش و توزیع شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)
برگرفته از «https://wikihaj.com/view/سوغات»