در حال ویرایش قبر سکینه دختر امام حسین

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.

نسخهٔ فعلی متن شما
خط ۱: خط ۱:
#تغییر_مسیر [[مزار سکینه بنت حسین(ع) (دمشق)]]
{{جعبه زندگینامه
| اندازه جعبه =
| عنوان = سکینه دختر امام حسین(ع)
| نام =
| تصویر =  800px-سوريه_قبرستان_باب_الصغير-حرم_ام_كلثوم_بنت_علي_ع_و_سكينه_بنت_حسين_ع.jpg
| اندازه تصویر =
| عنوان تصویر =مرقد منسوب به [[ام كلثوم بنت علی|ام‌کلثوم]] و سكینه در [[قبرستان باب الصغیر]]
| تاریخ مرگ = ۱۱۷ق.
| آرامگاه = [[سوریه]]، [[قبرستان باب الصغیر]]
}}
 
'''قبر حضرت سکینه (س)'''
 
'''حضرت سکینه''' علیها السلام یکی از بانوان با فضیلت و از ستارگان درخشان آسمان علم و ادب و عفت است. او پرورش یافته پدری، چون {{امام حسین}} علیه السلام و مادری فداکار، چون {{رباب}}، و تحت حمایت و تربیت عمه ای، چون {{زینب کبری}} علیهاالسلام و برادر بزرگواری همانند {{امام سجاد}} علیه السلام بود و توانست از برترین زنان عصر خویش گردد.
 
'''حضرت سکینه''' در طول زندگی خویش، حوادث و تحولات گوناگون سیاسی و اجتماعی، از جمله واقعه عظیم {{عاشورا}} را به چشم دید و به عنوان یکی از بازماندگان خاندان امامت، پیام رسان اهداف و احکام والای اسلام به شمار می‌آمد. وی با برگزاری محافل و مجالس علمی و ادبی و نیز تبیین معارف بلند دینی در قالب اشعار نغز و فصیح و کم نظیر خویش، خدمت بسیار ارزشمندی به عالم اسلام نمود و الگوی بسیار خوبی برای همه بانوان جهان گردید.
 
=معرفي حضرت سكينه (س)=
 
==ولادت==
 
«آمنه»، ملقّب به «سكينه» يكى از دختران حضرت امام حسين عليه السلام بود كه در حادثۀ جان‌فزاى كربلا حضور داشت. مادر وى «رباب بنت امرء القيس بن عدى بن اوس بن جابر بن كعب بن عليم بن جناب» بوده است . در تاریخ درباره سال ولادت '''حضرت سکینه''' علیهاالسلام خبر دقیقی نیامده است، ولی با توجه به سال وفات آن حضرت (سال ۱۱۷ ق) که همه تاریخ نگاران بر آن اتفاق نظر دارند، وی در سال ۴۷ ق. چشم به جهان گشوده است.
 
پدر بزرگوارش {{امام حسین}} علیه السلام از خاندان امامت و مادرش {{رباب}} دختر امرء القیس بن عدی (شاعر معروف و بزرگ عرب) بود که از زنان فاضل و شاعر زمان خویش به شمار می‌آمد. وی در جریان کربلا حضور داشت و یک سال بعد از آن حادثه، در {{مدینه}} از شدت حزن جان باخت.
 
==ازداوج==
 
نقل شده که حضرت سکینه با پسر عموی خود عبدالله بن حسن ازدواج کرد؛ ولی شیخ مفید و بعضی تاریخ نگاران عبدالله بن حسن را در زمان حضورش در کربلا در سنی که به حد بلوغ نرسیده توصیف کرده‌اند. ليكن همسرش قبل از زناشويى با او در كربلا به شهادت رسيد . او به همراه خواهرش فاطمه و عمه‌اش زينب و ساير اهل بيت امام حسين عليه السلام به اسارت در آمده و به دمشق وارد شد. با توجه به اینکه بر اساس روایات شیعی، سکینه بعد از ازدواجش با عبدالله بن حسن تا زمان وفات با کسی ازدواج نکرده بود.
 
==حضور در کربلا==
 
حضرت سکینه علیهاالسلام به همراه پدر از مدینه به مکه رفت و از آن جا، به کربلا قدم نهاد. بعد از شهادت پدر و نزدیکانش، با حزن و اندوه بسیار و تحمل سختی‌های فراوان، به همراه کاروان اسیران به کوفه و از آن جا به شام رفت. او سپس برای وداع دوباره با پدربزرگوار و دیگر شهدا، در اربعین حسینی به کربلا بازگشت و از آن جا به طرف مدینه حرکت کرد. او در این مسافرت پر فراز و نشیب، آثار ارزشمندی از خود بر جای گذاشت و همگان را از قدرت استعداد و فصاحت و بلاغت خویش، آگاهی بخشید.
 
==سال وفات==
 
حضرت سکینه علیهاالسلام در سال ١١٧ هجرى؛ يعنى در سن هفتاد وچند سالگى وفات يافت .
 
==محل دفن==
 
بعضی بر این باورند که حرم حضرت سکینه (س) در کشور سوریه شهر شام(دمشق (است، مرحوم علامه سید محسن امین عالم بزرگ شیعه، بر این باور بودند که حرم سکینه ای که در دمشق است، هیچ ارتباطی به حضرت سکینه(س) دختر امام حسین(ع) ندارد و تنها تشابه اسمی میان این دو، شبه ی دفن دختر امام حسین(ع) در شام را به وجود آورده است. این حرم مربوط به سکینه دختر یکی از ملوک شام است، زیرا بر صندوقی که بر قبر نهاده‌اند به خط کوفی مشجر عنوان سکینه لقب الملک نوشته شده است. مرحوم حاج شیخ عباس قمی نیز نظر مرحوم سید محسن امینی را تصدیق نموده است.  بنابر این آن گونه که مورخان نوشته‌اند، حضرت سکینه(س) در مدینه مقیم بوده و در آنجا رحلت نموده است.
 
=پانویس=
 
{{پانویس}}
 
=منابع=
لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی حج منتشرشده تحت Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike در نظر گرفته‌می‌شوند (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش و توزیع شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)