در حال ویرایش مزار امامزاده یحیی بن علی

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.

نسخهٔ فعلی متن شما
خط ۱: خط ۱:
#تغییر_مسیر [[مزار امامزاده یحیی بن علی(ع)]]
{{در دست ویرایش|ماه=[[بهمن]]|روز=[[۱۴]]|سال=[[۱۳۹۷]]|کاربر=A sharefat  }}
 
[[رده:مقاله‌های در دست ویرایش]]
[[رده:مکان‌های تاریخی مذهبی حله]]
[[رده:مزار امامزاده‌های عراق]]
'''مزار امامزاده یحیی بن علی'''، در شهر هاشمیه [[عراق]] قرار دارد.
 
هاشمیه، شهرستانی است در استان بابل عراق و در نزدیکی [[شهر حلّه]]، که نخستین پایتخت عباسیان بوده است. در حومه هاشمیه آرامگاهی به [[اسماء بنت عمیس]] نسبت داده می‌شود؛ و در نزدیکی آن قبر فرزندش یحیی که از امیرالمؤمنین علی(ع) است، قرار دارد.
==شخصیت‌شناسی==
[[حضرت امیرمؤمنان(ع)]]، از اسماء بنت عمیس، دارای فرزندی به نام یحیی بوده است که در زمان حیات پدرش، امام علی(ع)، از دنیا رفت و نسل و فرزندانی از وی، باقی نماند. <ref>اعلام الوری، ج١، ص٣٩6.</ref><ref>نسب قریش، ص44.</ref>
برادران یحیی از مادرش، عبارت‌اند از: عبدالله، محمد و عون، فرزندان جعفر طیار و [[محمد بن ابی‌بکر]]، یار باوفای امام علی(ع).
 
==موقعیت مزار==
امروزه در شمال مزار اسماء در‌ هاشمیه و در فاصله کمی از آن، مزار دیگری وجود دارد که به فرزندش، یحیی منسوب می‌باشد و نزد اهالی، به «یحیی المعین» شناخته می‌شود. <ref>مراقد المعارف، ج١، ص١4٢.</ref> این مزار، احتمالاً تنها قبر شناخته شده برای یحیی بن امام علی(ع)،  به شمار می‌آید.
==پانویس==
{{پانویس}}
==منابع ==
{{منابع}}
 
{{برگرفتگی
|پیش از لینک = کتاب
|منبع = زیارت‌گاه‌های عراق، محمدمهدی فقیه بحرالعلوم.
|پس از لینک = بخش «مزار امامزاده یحیی بن علی»، ج2، ص136.
| لینک = http://lib.hajj.ir/View/fa/Book/BookView/Image/1472/1/5
}}
* '''اعلام الوری باعلام الهدی'''، فضل بن الحسن (الطبرسی)،  تحقیق: مؤسسة آل البیت (علیه‌السّلام) لاحیاء التراث، قم، مؤسسة آل البیت (علیهم‌السّلام) لاحیاء التراث، ١4١٧ه. ق.
* '''نسب قریش'''، مصعب بن عبدالله بن مصعب الزبیری، تحقیق: لیفی بروفنسال، ط ٣، القاهرة، دار المعارف.
* '''مراقد المعارف'''، محمد حرزالدین، تحقیق: محمدحسین حرزالدین، قم، سعید بن جبیر، ٢٠٠٧م.
{{پایان}}
{{زیارتگاه‌ها و مقبره‌های عراق}}
لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی حج منتشرشده تحت Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike در نظر گرفته‌می‌شوند (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش و توزیع شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)