آیه ۱۲۸ سوره بقره: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حج
(←‏شرح واژگان: ابرابزار)
خط ۶: خط ۶:


== شرح واژگان ==
== شرح واژگان ==
اسلام در اصل لغت به معناى وارد شدن به وادى سِلْم و آشتى است. و انقياد و صلح و صفا از لوازم آن است، البته أسْلَم و سلّم به معناى تسليم امر خدا شدن نيز به كار رفته است. <sup>١</sup> و در اصطلاح قرآنى به معناى اولين مرتبه عبوديت است، چنانكه مى‌فرمايد: «وَ لٰكِنْ قُولُوا أَسْلَمْنٰا وَ لَمّٰا يَدْخُلِ الْإِيمٰانُ فِي قُلُوبِكُمْ (حجرات: ١۴)». بديهى است كه آنان كه در آغاز راه ورود به دين اسلام هستند، ابتدا اسلام مى‌آورند و پس از آن به مرحله بعدى مى‌رسند.
اسلام در اصل لغت به معنای وارد شدن به وادی سِلْم و آشتی است؛ و انقیاد و صلح و صفا از لوازم آن است، البته أسْلَم و سلّم به معنای تسلیم امر خدا شدن نیز به کار رفته است. <sup>۱</sup> و در اصطلاح قرآنی به معنای اولین مرتبه عبودیت است، چنان‌که می‌فرماید: «وَ لٰکِنْ قُولُوا أَسْلَمْنٰا وَ لَمّٰا یَدْخُلِ الْإِیمٰانُ فِی قُلُوبِکُمْ (حجرات: ۱۴)». بدیهی است که آنان که در آغاز راه ورود به دین اسلام هستند، ابتدا اسلام می‌آورند و پس از آن به مرحله بعدی می‌رسند.


ب. ذريه: ذرّ به معناى اشياء ريزى است كه منتشر مى‌شود. و ذريه به معناى نسلى است كه از يك انسان به وجود مى‌آيد. <sup>٢</sup> البته برخى، اصل اين واژه را از كلمه « ذرو »، و به معناى صغار اولاد دانسته‌اند. <sup>٣</sup> هر چند در عرف به فرزندان با واسطه و بى واسطه نيز ذريه گفته مى‌شود، آن‌گونه كه قرآن مى‌فرمايد: «ذُرِّيَّةً بَعْضُهٰا مِنْ بَعْضٍ (آل‌عمران: ٣۴)».
ب. ذریه: ذرّ به معنای اشیاء ریزی است که منتشر می‌شود؛ و ذریه به معنای نسلی است که از یک انسان به وجود می‌آید. <sup>۲</sup> البته برخی، اصل این واژه را از کلمه «ذرو»، و به معنای صغار اولاد دانسته‌اند. <sup>۳</sup> هر چند در عرف به فرزندان با واسطه و بی واسطه نیز ذریه گفته می‌شود، آن‌گونه که قرآن می‌فرماید: «ذُرِّیَّةً بَعْضُهٰا مِنْ بَعْضٍ (آل‌عمران: ۳۴)».


ج. رؤيت: رؤيت در اصل به معناى مطلق نظر است. <sup>۴</sup> برخى نيز مى‌گويند: رؤيت به معناى درك شىء مريى است. <sup>۵</sup> ليكن اين نظر و درك ممكن است به
ج. رؤیت: رؤیت در اصل به معنای مطلق نظر است. <sup>۴</sup> برخی نیز می‌گویند: رؤیت به معنای درک شیء مریی است. <sup>۵</sup> لیکن این نظر و درک ممکن است به‌


== چشم‌انداز ==
== چشم‌انداز ==

نسخهٔ ‏۲۷ اکتبر ۲۰۲۰، ساعت ۱۶:۲۷

متن و ترجمه

شرح واژگان

اسلام در اصل لغت به معنای وارد شدن به وادی سِلْم و آشتی است؛ و انقیاد و صلح و صفا از لوازم آن است، البته أسْلَم و سلّم به معنای تسلیم امر خدا شدن نیز به کار رفته است. ۱ و در اصطلاح قرآنی به معنای اولین مرتبه عبودیت است، چنان‌که می‌فرماید: «وَ لٰکِنْ قُولُوا أَسْلَمْنٰا وَ لَمّٰا یَدْخُلِ الْإِیمٰانُ فِی قُلُوبِکُمْ (حجرات: ۱۴)». بدیهی است که آنان که در آغاز راه ورود به دین اسلام هستند، ابتدا اسلام می‌آورند و پس از آن به مرحله بعدی می‌رسند.

ب. ذریه: ذرّ به معنای اشیاء ریزی است که منتشر می‌شود؛ و ذریه به معنای نسلی است که از یک انسان به وجود می‌آید. ۲ البته برخی، اصل این واژه را از کلمه «ذرو»، و به معنای صغار اولاد دانسته‌اند. ۳ هر چند در عرف به فرزندان با واسطه و بی واسطه نیز ذریه گفته می‌شود، آن‌گونه که قرآن می‌فرماید: «ذُرِّیَّةً بَعْضُهٰا مِنْ بَعْضٍ (آل‌عمران: ۳۴)».

ج. رؤیت: رؤیت در اصل به معنای مطلق نظر است. ۴ برخی نیز می‌گویند: رؤیت به معنای درک شیء مریی است. ۵ لیکن این نظر و درک ممکن است به‌

چشم‌انداز

محتوا

پانویس

منابع

این مقاله برگرفته از کتاب درسنامه تفسیر آیات حج، محمد فاکر میبدی، قم، حوزه نماینگی ولی‌فقیه در امور حج و زیارت، مؤسسه علمی فرهنگی دار الحدیث، سازمان چاپ و نشر، ۱۳۸۷ش. است.