بررسي و تحليلي پيرامون زيارت عاشورا

بررسی و تحلیلی پیرامون زیارت عاشورا نوشته ی حسن اسدی به بررسی و تحلیل زیارت عاشورا پرداخته و در صدد پاسخ به برخی پرسش‌ها، رفع شبهاتی که متوجه این زیارت است، می‌پردازد. زیارت عاشورا حاوی مطالب عمیق اعتقادی، معرفتی، تاریخی و حماسی و اخلاقی است. در اثر حاضر بحث‏های مفیدی راجع به مفاهیم و موضوعات این زیارت مانند ثار، وترموتور، مقام محمود، امام منصور و لعن طرح شده است.
کتاب در دو بخش ابتدا سندیت زیارت را بررسی کرده سپس متن آن تحلیل و در خاتمه و بخش دوم شش فائده پیرامون این زیارت بیان شده است. در این کتاب بیان می‌شود که زیارت عاشورا، دیداریست با امام حسین (ع) و همه شهیدان، که حضوری تاریخی در عاشورای بزرگ تداعی می‌کند و عاشورای بزرگ را نماد فرد و اجتماع را، زنده می‌دارد.

بررسي و تحليلي پيرامون زيارت عاشورا
پدید آورندگان
نویسنده حسن اسدی
محتوا
موضوع نقد و تفسیر زیارتنامه عاشورا
سبک تفسیری
زبان فارسی
نشر
تعداد جلد 1
تعداد صفحات 302صفحه
ناشر آدینه سبز
محل نشر تهران
تاریخ نشر 1385

درباره کتاب

کتاب بررسی و تحلیلی پیرامون زیارت عاشورا به تألیف حسن اسدی در سال 1385 منتشر شد. این نوشته، تحقیقی درباره اسناد و مدارک و مفاهیم زیارت عاشورا است که مؤلف با بهره‌گیری از آیات قرآن و احادیث اهل بیت (ع) و با استناد به کتب مهم شیعه مانند احتجاج طبرسی، استبصار شیخ طوسی، اقبال الاعمال سیدبن طاووس و مهم‌ترین منابع اهل سنت مانند صحیح مسلم و صحیح بخاری به شرح و تبیین آن پرداخته است.
زیارت عاشورا، زیارتی حاوی مطالب عمیق اعتقادی، معرفتی، تاریخی، محبتی و حماسی است که زائری به فراخور خود از آن بهره می‌جوید و جام تشنۀ خویش را از کوثر زلال آن لبریز می‌نماید. در این اثر، به برخی از پرسش‌ها و یا شبهاتی که متوجه این زیارت است، پاسخ داده شده است.

محتوای کتاب

کتاب در دو بخش ابتدا سندیت زیارت را بررسی کرده سپس متن آن تحلیل و در خاتمه و بخش دوم شش فائده پیرامون این زیارت بیان شده است.

توصیف بخش های کتاب

  • بخش اول/ بررسی سند زیارت عاشورا: شامل طریق مصباح المتهجد، طریق کامل الزیارات، بررسی روات طریق شیخ طوسی، بررسی روات طریق کامل الزیارات، خلاصه و نتیجه گیری.
  • بخش دوم/ تفسیر متن زیارت عاشورا: شامل مفهوم زیارت، معنای عاشورا، تفسیر سلام، تفسیر اباعبدالله، انتقام الهی، تعداد شهدای کربلا، فرق لعن و سبّ، رجحان لعن بر صلوات، بیزاری از پیروان ستمکاران، در خواست اجر مصیبت، در خواست حیات و مرگ اولیای الهی، لعن بر لسان اولیای الهی، نفرین همیشگی بر دشمنان.

پانویس

منابع

این مقاله برگرفته از کتاب کتابشناسی زیارت، حسن اسدی بخش «بررسی تحلیلی پیرامون زیارت عاشورا» در صفحه 24 است.