تسویف حج

نسخهٔ تاریخ ‏۲ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۸:۳۹ توسط Kamran (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «تسویف حج به معنای عقب انداختن حج از طرف فردی است که استطاعت حج را پیدا کرده است. بیشتر فقهای شیعه بر آنند که مکلف باید در سال اول بعد از مستطیع شدن به حج برود و آن را برای سال‌های آینده عقب نیاندازد. == واژه‌شناسی == تسویف در لغت به این معنا است که...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

تسویف حج به معنای عقب انداختن حج از طرف فردی است که استطاعت حج را پیدا کرده است. بیشتر فقهای شیعه بر آنند که مکلف باید در سال اول بعد از مستطیع شدن به حج برود و آن را برای سال‌های آینده عقب نیاندازد.

واژه‌شناسی

تسویف در لغت به این معنا است که فرد به علتی کاری را که در زمان حال قادر به انجام آن است به تاخیر بیاندازد. در موضوع احکام حج، تسویف به این معنا است که فردی که مستطیع شده حج گزاری را به عقب بیاندازد.

حکم تسویف

درباره تسویف بین فقها دو قول وجود دارد. برخی از فقهای شیعه با اینکه حج‌گزاری را در سال اول استطاعت بهتر می‌دانند، اما عقب انداختن آن را جایز تلقی کرده‌اند.[۱] برخی از فقهای اهل سنت نیز تاخیر در حج را جایز می‌دانند.[۲] در حالی که بیشتر فقهای شیعه بر آنند که در صورت استطاعت حج باید فوری (یعنی در اولین سال بعد از استطاعت) ادا شود.[۳] برخی نیز اشاره کرده‌اند که اگر مکلف اطمینان داشته باشد که استطاعت تا آخر عمر خواهد داشت می‌تواند حج را به تاخیر بیاندازد وگرنه چنین کاری جایز نیست.

پانویس

  1. فقه الإمام الصادق، ج2، ص125-126
  2. تذکره الفقهاء، ج7، ص 18
  3. المقنعة، ص 385؛ جمل العلم و العمل، ص 103؛‌ تذکرة الفقهاء، ج7، ص 17؛ کتاب الحج انصاری، ص 7