عبدالرحیم بادکوبه‌ای: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
(صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات اشخاص |عنوان = عبدالرحیم بادکوبه‌ای |تصویر = |توضیح تصویر = |نا...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۵۲: خط ۵۲:
}}
}}


'''عبدالرحیم بادکوبه‌ای''' (۱۲۹۴ق-۱۳۵۶ق)، اهل [[باکو]] و از عالمان [[شیعه]] است. حضور وی در نهضت مشروطه جدی بود. او 24سال در [[بمبئی]] به فعالیت فرهنگی و سیاسی پرداخت.
'''عبدالرحیم بادکوبه‌ای''' (۱۲۹۴ق-۱۳۵۶ق)، اهل [[باکو]] و از عالمان [[شیعه]] است. وی در نهضت مشروطه حضور داشت و ۲۴سال در [[بمبئی]] به فعالیت فرهنگی و سیاسی پرداخت.


==معرفی==
==معرفی==
خط ۵۸: خط ۵۸:


==تحصیلات==
==تحصیلات==
او خواندن و نوشتن را در زادگاهش آموخت. پس از آن به [[تهران]] هجرت کرد و از محضر استادان، در رشته‌های فقه، اصول، حدیث، فلسفه و کلام بهره برد. سپس  به [[نجف]] هجرت کرد و ۱۵ سال در آنجا ماند. او توانست از [[آخوند خراسانی]]، عالم بزرگ [[شیعه]] اجازه اجتهاد بگیرد.  
او خواندن و نوشتن را در زادگاهش آموخت. پس از آن به [[تهران]] هجرت کرد و در رشته‌های فقه، اصول، حدیث، فلسفه و کلام تحصیل کرد. سپس  به [[نجف]] هجرت کرد و ۱۵ سال در آنجا ماند. او توانست از [[آخوند خراسانی]]، عالم بزرگ [[شیعه]] اجازه اجتهاد بگیرد.  


==استادان==
==استادان==
دو استاد شاخص او در نجف به این شرحند:
برخی از استادان او به این شرحند:
* [[سید محمدکاظم یزدی]]  
* [[سید محمدکاظم یزدی]]  
* [[آخوند خراسانی]]
* [[آخوند خراسانی]]
خط ۶۷: خط ۶۷:
==فعالیت سیاسی==
==فعالیت سیاسی==
عبدالرحیم بادکوبه‌ای، در زمان مشروطه به [[تهران]] بازگشت و در نهضت مشروطه حضور جدی داشت.
عبدالرحیم بادکوبه‌ای، در زمان مشروطه به [[تهران]] بازگشت و در نهضت مشروطه حضور جدی داشت.
وی در راستای تولید ملی، طرح لباس مردم کشورهای اسلامی را آماده کرد و برای عالمان نجف فرستاد. این اقدام مورد استقبال [[دولت عثمانی]] قرار گرفت و خشم دولت [[روسیه]] را علیه او برانگیخت.
وی در راستای تولید ملی، طرح «لباس مردم کشورهای اسلامی» را آماده کرد و برای عالمان نجف فرستاد. این اقدام مورد استقبال [[دولت عثمانی]] قرار گرفت و خشم دولت [[روسیه]] را علیه او برانگیخت.


==هجرت به بمبئی==
==هجرت به بمبئی==
عبدالرحیم بادکوبه‌ای، در سال ۱۳۳۲ق، پیش از آغاز جنگ جهانی اول تصمیم گرفت به وطنش، [[باکو]] برگردد, اما وفات چدر و شهادت برادرش به دست روس‌ها او را ناگزیر کرد به شهر [[بمبئی]] در کشور [[هند]] هجرت کند. آن زمان در شهر بمبئی زمینه فعالیت‌های فرهنگی و سیاسی فراهم بود.  
بادکوبه‌ای، در سال ۱۳۳۲ق، پیش از آغاز جنگ جهانی اول تصمیم گرفت به وطنش، [[باکو]] برگردد، اما وفات پدر و شهادت برادرش به دست روس‌ها او را ناگزیر کرد به شهر [[بمبئی]] در کشور [[هند]] هجرت کند. آن زمان در شهر بمبئی زمینه فعالیت‌های فرهنگی و سیاسی فراهم بود.  
وی در آنجا به تدریس پرداخت. او مدارسی برای سرپرستی فرزندان یتیم و مدارسی برای تحصیل دختران تأسیس کرد.  
او در آنجا به تدریس پرداخته، مدارسی برای سرپرستی فرزندان یتیم و مدارسی برای تحصیل دختران تأسیس کرد.  
او به همراه دوستان و هفکرانش در سال ۱۳۵۴ق (مارس ۱۹۳۵م) کنفرانس [[شیعه]] را در بمبئی برگزار کرد که در نوع خود کم‌نظیر بود.  
او به همراه دوستان و همفکرانش در سال ۱۳۵۴ق (مارس ۱۹۳۵م) کنفرانس [[شیعه]] را در بمبئی برگزار کرد.


==پانوشت==
==پانوشت==
۱۵٬۶۱۴

ویرایش