اعلام الکوفه (کتاب): تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۳۲: خط ۳۲:
}}
}}


'''اعلام الکوفه'''، با نام کامل «اعلام الکوفة: موسوعة تعنی بتراجم اعلام الکوفة منذ تأسیسها سنة سبع عشرة للهجرة إلی نهایات القرن الرابع الهجری»، نوشته سید مُضَر الحُلو (ت.۱۹۵۲م)، به معرفی سرشناسان و محدثان [[کوفه]]، از سال ۱۷ قمری، تا پایان سده چهارم قمری پرداخته است. این کتاب، دارای سرگذشت  بیش از ۱۳ هزار شخصیت بوده، که بین آن‌ها ۷ تن از [[امامان(ع)]]، سرشناسان [[اهل سنت]] و ۱۱۹ زن مشهور کوفی نیز هستند. این کتاب، در نه جلد، توسط انتشارات دارالمورخ العربی، در [[بیروت]]، در سال ۱۴۳۵ق. به چاپ رسیده است.
'''اعلام الکوفه'''، با نام کامل «اعلام الکوفة: موسوعة تعنی بتراجم اعلام الکوفة منذ تأسیسها سنة سبع عشرة للهجرة إلی نهایات القرن الرابع الهجری»، نوشته سید مُضَر الحُلو (ت.۱۹۵۲م)، به معرفی سرشناسان و محدثان [[کوفه]]، از سال ۱۷ قمری، تا پایان سده چهارم قمری پرداخته است.  
 
این کتاب، دارای سرگذشت  بیش از ۱۳ هزار شخصیت بوده، که بین آن‌ها ۷ تن از [[امامان(ع)]]، سرشناسان [[اهل سنت]] و ۱۱۹ زن مشهور کوفی نیز هستند. این کتاب، در نه جلد، توسط انتشارات دارالمورخ العربی، در [[بیروت]]، در سال ۱۴۳۵ق. به چاپ رسیده است.
==نویسنده==
==نویسنده==
سید مُضَر الحُلو (ت.۱۹۵۲م/۱۳۳۰-۱۳۳۱ق) ، زاده بصره بوده و پنجمین و کوچکترین پسر سید جابر الحلو است. وی از دوران نوجوانی، مانند پدر به خطابه روی آورده و در اندک زمانی، یکی از منبری‌های معروف [[بصره]] شد. پس از مدتی، به [[کویت]] و سپس به [[سوریه]] مهاجرت کرده و در جوار [[آستان حضرت زینب(س)]] ساکن شده و کار خطابه و منبر را در آن کشور ادامه داد. وی کتاب دیگری با نام «البیان عما فی لسان المیزان؛ دراسة مقارنة بین الکتب الرجالیة الاربعة عند الامامیة و کتاب لسان المیزان لابن حجر العسقلانی» نیز نگاشته، که در [[قم]]، توسط مجمع الذخائر الاسلامیه به چاپ رسیده است. [[سید حسن امین]] تاریخ‌نگار (م.۱۴۲۳ق)،  هنگامی که با خبر شد سید مضر الحلو، در حال تدوین کتاب اعلام الکوفه است، در نامه‌ای به تاریخ ۲۰۰۳/۳/۲۸ از تلاش‌های وی تقدیر و تشکر کرده است.<ref>اعلام فی دایره الضوء: الوجیه السید مضر الحلو، مجلة الموسم، العددان ۵۷ و ۵۸؛ معرفی بزرگان کوفه در کتاب «اعلام الکوفة»، فصلنامه فرهنگ زیارت، شماره ۲۲، ص175.</ref>
سید مُضَر الحُلو (ت.۱۹۵۲م/۱۳۳۰-۱۳۳۱ق) ، زاده [[بصره]] بوده و پنجمین و کوچکترین پسر سید جابر الحلو است. وی از دوران نوجوانی، مانند پدر به خطابه روی آورده و در اندک زمانی، یکی از منبری‌های معروف بصره شد. پس از مدتی، به [[کویت]] و سپس به [[سوریه]] مهاجرت کرده و در جوار [[آستان حضرت زینب(س)]] ساکن شده و کار خطابه و منبر را در آن کشور ادامه داد. وی کتاب دیگری با نام «البیان عما فی لسان المیزان؛ دراسة مقارنة بین الکتب الرجالیة الاربعة عند الامامیة و کتاب لسان المیزان لابن حجر العسقلانی» نیز نگاشته، که در [[قم]]، توسط مجمع الذخائر الاسلامیه به چاپ رسیده است. [[سید حسن امین]] تاریخ‌نگار (م.۱۴۲۳ق)،  هنگامی که با خبر شد سید مضر الحلو، در حال تدوین کتاب اعلام الکوفه است، در نامه‌ای به تاریخ ۲۰۰۳/۳/۲۸ از تلاش‌های وی تقدیر و تشکر کرده است.<ref>اعلام فی دایره الضوء: الوجیه السید مضر الحلو، مجلة الموسم، العددان ۵۷ و ۵۸؛ معرفی بزرگان کوفه در کتاب «اعلام الکوفة»، فصلنامه فرهنگ زیارت، شماره ۲۲، ص175.</ref>


==ساختار==
==ساختار==
۱۵٬۶۱۴

ویرایش