پرش به محتوا

شاذروان: تفاوت میان نسخه‌ها

۴ بایت حذف‌شده ،  ‏۲۷ مارس ۲۰۲۲
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''شاذروان''' برآمدگی‌هایی در اطراف [[کعبه]]،‌ که بخشى از كعبه بود و [[قريش]] آن را از ساختمان كعبه کاستند. شاذروان کنونی مانند پوششى اطراف خانه را در برگرفته و از ساخته‏ هاى سلطان مراد چهارم در هنگام ساختمان كعبه در سال 1040 هجرى است.   
'''شاذروان''' برآمدگی‌هایی در اطراف [[کعبه]]،‌ که بخشى از كعبه بود و [[قريش]] آن را از ساختمان كعبه کاستند. شاذروان کنونی مانند پوششى اطراف خانه را در برگرفته و از ساخته‏‌هاى سلطان مراد چهارم در هنگام ساختمان كعبه در سال 1040 هجرى است.   


بنابراين، شاذروان همان سنگ مايلى است كه بخش تحتانى ديوار كعبه را تا روى زمين پوشانيده است، به اضافه بخشى كه در مقابل حجراسماعيل به صورت پلّه‏اى ساخته شده است كه ارتفاع آن از سطح زمين بيست سانتيمتر و عرض آن چهل سانتيمتر است.
بنابراين، شاذروان همان سنگ مايلى است كه بخش تحتانى ديوار كعبه را تا روى زمين پوشانيده است، به اضافه بخشى كه در مقابل حجراسماعيل به صورت پلّه‌‏اى ساخته شده است كه ارتفاع آن از سطح زمين بيست سانتيمتر و عرض آن چهل سانتيمتر است.


اين پله جايگاه مردمى است كه براى دعا و تضرع به درگاه الهى بر روى آن مى‏ايستند و سينه و شكم خود را بر كعبه قرار مى‏دهند و دستان را بر بالاى سر خود و بر ديوار كعبه مى‏گذارند.  
اين پله جايگاه مردمى است كه براى دعا و تضرع به درگاه الهى بر روى آن مى‌‏ايستند و سينه و شكم خود را بر كعبه قرار مى‌‏دهند و دستان را بر بالاى سر خود و بر ديوار كعبه مى‏‌گذارند.  


علت آنكه در اين قسمت شاذروان قرار داده نشده، اين است كه در بناى ابراهيم عليه السلام از كعبه تا نيمه حجراسماعيل جزو خانه كعبه بوده است كه در ساختمان قريش به علّت كمبود مال حلال از خانه كاستند و بر حجر افزودند.  همچنين در پايين درِ كعبه، شاذروان قرار داده نشده و به صورت پله‏اى صاف به طول 345 سانتيمتر ساخته شده است كه مردم در ملتزم بر آن مى‏ايستند و به درگاه خداوند دعا و زارى مى‏كنند.
علت آنكه در اين قسمت شاذروان قرار داده نشده، اين است كه در بناى ابراهيم(ع) از كعبه تا نيمه حجراسماعيل جزو خانه كعبه بوده است كه در ساختمان قريش به علّت كمبود مال حلال از خانه كاستند و بر حجر افزودند.  همچنين در پايين درِ كعبه، شاذروان قرار داده نشده و به صورت پله‏اى صاف به طول 345 سانتيمتر ساخته شده است كه مردم در ملتزم بر آن مى‏ايستند و به درگاه خداوند دعا و زارى مى‏كنند.
==تاریخچه==
==تاریخچه==
ازرقى در كتاب «اخبار مكه» تاريخ مشروحى از شاذروان را بيان مى‏كند كه نكات زير از آن نقل مى‏شود:
ازرقى در كتاب «اخبار مكه» تاريخ مشروحى از شاذروان را بيان مى‏كند كه نكات زير از آن نقل مى‏شود:
۱۵٬۶۱۴

ویرایش