لذت‌های جنسی: تفاوت میان نسخه‌ها

۱۲۰ بایت اضافه‌شده ،  ‏۲۸ آوریل ۲۰۲۲
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
{{احکام احرام عمودی}}
{{احکام احرام عمودی}}
'''التذاذ جنسی''' یکی از محرمات احرام است. که دارای آثاری وضعی همچون [[بطلان حج]] و [[وجوب کفاره]] می‌باشد. التذاذ جنسی بر دو نوع مشروع و غیر مشروع تقسیم می‌شود. نوع مشروع آن، چهار گونه است: واجب، مستحب، مکروه و مباح. و نوع غیر مشروع هم دو نوع است: نوع اول التذاذی که ذاتاً حرام است و نوع دوم التذاذی که ذاتا حرام نیست ولی بالعرض حرام می‌شود. طبق مبانی فقهی و آنچه از [[آیات]] و [[روایات]] استفاده می‌شود، التذاذ جنسی در حال [[احرام]]، حرام به شمار می‌رود و موجب [[کفاره]] است. و اما مصداق‌های التذاذ جنسی [[بوسیدن]]، [[تماس شهوت‌آمیز]]، [[نگاه شهوت‌آمیز]] و موارد دیگر می‌باشد.
'''التذاذ جنسی''' یکی از [[محرمات احرام]] و [[حج‌گزار]] در حالی که [[احرام|محرم]] شده است باید از آن پرهیز کند.  
 
که دارای آثاری وضعی همچون [[بطلان حج]] و [[وجوب کفاره]] می‌باشد. التذاذ جنسی بر دو نوع مشروع و غیر مشروع تقسیم می‌شود. نوع مشروع آن، چهار گونه است: واجب، مستحب، مکروه و مباح. و نوع غیر مشروع هم دو نوع است: نوع اول التذاذی که ذاتاً حرام است و نوع دوم التذاذی که ذاتا حرام نیست ولی بالعرض حرام می‌شود. طبق مبانی فقهی و آنچه از [[آیات]] و [[روایات]] استفاده می‌شود، التذاذ جنسی در حال [[احرام]]، حرام به شمار می‌رود و موجب [[کفاره]] است. و اما مصداق‌های التذاذ جنسی [[بوسیدن]]، [[تماس شهوت‌آمیز]]، [[نگاه شهوت‌آمیز]] و موارد دیگر می‌باشد.


==معنای التذاذ==
==معنای التذاذ==
خط ۶: خط ۸:


==انواع التذاذ جنسی==
==انواع التذاذ جنسی==
التذاذ جنسی، خواه به گونه مشروع و خواه نامشروع، مصادیق گوناگون دارد؛ از جمله [[آمیزش]]، [[بوسیدن]]، نگاه کردن، [[تماس شهوت‌آمیز]]، و [[استمناء]]. بهره‌وری‌ جنسی از دیدگاه شرعی گاه جایز به شمار می‌رود و گاه حرام است. نوع نخست از نظر تکلیفی بر چهار گونه است: واجب، مستحب، مکروه و مباح. نوع دوم نیز خود بر دوگونه است: 1. التذاذی که ذاتاً و در اصل حرام باشد؛ مانند کامیابی‌های جنسیِ بیرون از چارچوب ازدواج و مالکیت. 2. التذاذ حرام بالْعَرَض؛ یعنی کامیابی‌های جنسی که ذاتاً حرام نیست، اما در وضعیتی خاص حرام می‌شود؛ مانند کامیابی جنسی از همسر در هنگام عادت ماهانه یا پاره‌ای کامیابی‌های جنسی در هنگام روزه، اعتکاف، و حالت [[احرام]].<ref>نک: الموسوعة الفقهیه، ج3، ص78-80.</ref> از موارد ممنوعیت التذاذ جنسی، کامیابی برای شخص محرم، خواه زن و خواه مرد، است که تا هنگام بیرون آمدن از احرام (تحلّل) ادامه دارد. به باور شماری از فقیهان، وجه نام‌گذاری [[حج تمتع]] همین است که انجام دادن [[محرمات احرام]]، از جمله کامیابی جنسی، در فاصله میان اتمام [[عمره]] تا احرام بستن دیگر بار برای [[حج]] پس از گزاردن عمره، حلال می‌شود.<ref>تذکرة الفقهاء، ج7، ص212؛ فتح العزیز، ج7، ص127.</ref> این مقاله از میان مصادیق التذاذ جنسی به حکم تکلیفی و وضعی مهم‌ترین آن‌ها جز آمیزش و استمناء (نک: آمیزش؛ خودارضایی) در [[مناسک حج]] می‌پردازد.
التذاذ جنسی، خواه به گونه مشروع و خواه نامشروع، مصادیق گوناگون دارد؛ از جمله [[آمیزش]]، [[بوسیدن]]، نگاه کردن، [[تماس شهوت‌آمیز]]، و [[استمناء]]. بهره‌وری‌ جنسی از دیدگاه شرعی گاه جایز به شمار می‌رود و گاه حرام است. نوع نخست از نظر تکلیفی بر چهار گونه است: واجب، مستحب، مکروه و مباح. نوع دوم نیز خود بر دوگونه است: 1. التذاذی که ذاتاً و در اصل حرام باشد؛ مانند کامیابی‌های جنسیِ بیرون از چارچوب ازدواج و مالکیت. 2. التذاذ حرام بالْعَرَض؛ یعنی کامیابی‌های جنسی که ذاتاً حرام نیست، اما در وضعیتی خاص حرام می‌شود؛ مانند کامیابی جنسی از همسر در هنگام عادت ماهانه یا پاره‌ای کامیابی‌های جنسی در هنگام روزه، اعتکاف، و حالت [[احرام]].<ref>نک: الموسوعة الفقهیه، ج3، ص78-80.</ref>  
 
از موارد ممنوعیت التذاذ جنسی، کامیابی برای شخص محرم، خواه زن و خواه مرد، است که تا هنگام بیرون آمدن از احرام (تحلّل) ادامه دارد. به باور شماری از فقیهان، وجه نام‌گذاری [[حج تمتع]] همین است که انجام دادن [[محرمات احرام]]، از جمله کامیابی جنسی، در فاصله میان اتمام [[عمره]] تا احرام بستن دیگر بار برای [[حج]] پس از گزاردن عمره، حلال می‌شود.<ref>تذکرة الفقهاء، ج7، ص212؛ فتح العزیز، ج7، ص127.</ref>  
 
این مقاله از میان مصادیق التذاذ جنسی به حکم تکلیفی و وضعی مهم‌ترین آن‌ها جز آمیزش و استمناء (نک: آمیزش؛ خودارضایی) در [[مناسک حج]] می‌پردازد.


==التذاذ در حج از نگاه آیات و روایات==
==التذاذ در حج از نگاه آیات و روایات==