پرش به محتوا

کاربر:Mz.zamiri: تفاوت میان نسخه‌ها

۱٬۹۲۰ بایت اضافه‌شده ،  ‏۲۱ اوت ۲۰۲۳
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۷۲: خط ۷۲:
   
   
==== سازماندهی خدمت رسانی در جده ====
==== سازماندهی خدمت رسانی در جده ====
مطوّفین در جده کارگزارانی برای استقبال از زائران و نیز خانه دارانی با اتاق های متعدد در اختیار دارند.
مطوّفین در جده کارگزارانی برای استقبال از زائران و نیز خانه دارانی با اتاق های متعدد در اختیار دارند. هرگاه قایقی به بندر جدّه می رسد تمامی کارگزاران و خانه داران؛ در بندر، گرد هم می آیند. به زائران وکیل مخصوصی اعلام می شود و تعداد زائران توزیع شده بین وکلای مطوّفین یادداشت می شود. پس از تقسیم زوّار میان وکلا، هر وکیل نامه ای با محتوای تعداد زائران و روز حرکت آنها برای مطوّفِ خود می فرستد تا وی خدمتکاران خود را برای استقبال از زائران بفرستد؛ امام به دلیل اشتغال زیاد، از این کار سر باز می زند.


==== بیتوته در منا و عرفات ====
==== بیتوته در منا و عرفات ====
 
زائران در هشتمین شب ذی الحجه از مکه به منا می روند، شب را در آنجا بیتوته کرده و بامداد روز بعدعازم عرفات می شوند. باتوجه به کمبود اقلام ضروری در منطقه حمله داران با تهیه چادر، فانوس، آب و ... نقش مهمی  در اجرای هرچه بهتر مناسک ایفا می کنند. مطوّفین، وکلا و خدمتکاران راهنمای زائران در مناسک واجب هستند.


==== بازگشت از زیارت خانه خدا ====
==== بازگشت از زیارت خانه خدا ====
 
پس از بازگشت از منا و عرفات، زائران به مکه بازگشته و آماده ترک این شهر می شوند. زائران مدینه نرفته به سمت مدینه و دیگر زائران با پرداخت اجاره قایق به خلیج فارس یا قسطنطنیه و بعد از آن به وطن خود برمی گردند. قبایل صحرانشین ساکن در مسیر مکه به مدینه، از زائران ایرانی در هنگام گذر از سرزمین هایشان باج می گیرند که باج خاوه نام دارد.


=== مقامات و شهرها ===
=== مقامات و شهرها ===
 
==== جدّه، جنبه عمومی و حرکت اقتصادی در ایام حج ====




۱۳۶

ویرایش