کاربر:Salar/صفحه تمرین۲: تفاوت میان نسخه‌ها

خط ۱۱: خط ۱۱:


== تسلط شیعیان بر مکه و مدینه ==
== تسلط شیعیان بر مکه و مدینه ==
بر پایه برخی منابع تاریخی، شیعیان (امامیه و برخی فرقه‌های شیعی) در دوره‌هایی از تاریخ اسلام بر مکه و مدینه حکومت می‌کردند.
بر پایه برخی منابع تاریخی، شیعیان (امامیه و برخی فرقه‌های شیعی) در دوره‌هایی از تاریخ اسلام بر [[مکه]] و [[مدینه]] حکومت می‌کردند.<ref>نگاه کنید به: '''بررسی تاریخی امیران شیعی حرمین شریفین از آغاز تاحکومت آل سعود، ص۳۴-۳۵.'''</ref>


* '''قرامطه'''، به عنوان شیعیان اسماعیلی، مدتی در سال ۳۱۷ قمری بر مکه مسلط شدند.
* '''قَرامطه'''، به عنوان شیعیان اسماعیلی، مدتی در سال ۳۱۷ قمری بر مکه مسلط شدند.
* '''فاطمیانِ''' اسماعیلی مذهب (حکومت: ۲۹۷-۵۶ق) به عنوان حاکمان مصر و شام، بر حرمین سیادت داشتند و دهها سال به نام آنان، در این دو شهر، خطبه خوانده می‌شد.
* '''فاطمیانِ''' اسماعیلی مذهب (حکومت: ۲۹۷-۵۶ق) به عنوان حاکمان مصر و شام، بر حرمین نفوذ داشتند و دهها سال به نام آنان در مکه و مدینه، خطبه خوانده می‌شد.
* '''سادات حسنی''' که بر مکه، مدینه و منطقه حجاز حکومت می‌کردند. گفته شده در سال‌های حکومت آنها به مذهب شافعی گرویده بودند.
* '''سادات حسنی''' که بر مکه، مدینه و [[حجاز|منطقه حجاز]] حکومت می‌کردند. گفته شده در سال‌های حکومت آنها به مذهب شافعی گرویده بودند.
* '''سادات حسینی''' به عنوان امرای مدینه به ترتیب شیعه زیدی و امامی بودند.
* '''سادات حسینی''' به عنوان امیران مدینه، که شیعه زیدی و امامی بودند.<ref>'''بررسی تاریخی امیران شیعی حرمین شریفین از آغاز تاحکومت آل سعود، ص۳۴-۳۵.'''</ref>




////////////////////////////////////////
////////////////////////////////////////
مطالعات ،موجود شیعیان اسماعیلی بر حرمین شریفین امارت نداشته اند. البته قرامطه، به عنوان شیعیان اسماعیلی برای مدت کوتاهی بر مکه مکرمه، در سال ۳۱۷قمری، مسلط شدند؛ همچنین فاطمیان اسماعیلی مذهب (۲۹۷) ۵۶۷ق.)، به عنوان حاکمان مصر و شام بر حرمین شریفین سیادت داشتند و دهها سال به نام آنان، در این دو شهر
مقدس،
خطبه خوانده میشد که در ادامه به این مطالب اشاره خواهیم کرد.
سادات حسنی یا همان اشراف که امارت مکه مکرمه به آنان اختصاص داشت
و نیز سادات حسینی به عنوان امرای مدینه منوره به ترتیب شیعه زیدی و امامی بودند؛ البته اشراف ،حسنی در دوره های متأخر امارت خود بر حرمین شریفین و حجاز گویا به مذهب شافعی گرویده بودند.
۱. اسماعیلیه کسانی هستند که پس از شهادت امام جعفر صادق الا برخلاف شیعیان دوازده امامی که فرزند آن حضرت امام موسی بن جعفر ملقب به کاظم ان الا را امام میدانند - به امامت فرزند دیگر امام صادق یعنی اسماعیل قائل .شدند اینان خود به دو فرقه اسماعیلیه خالصه و مبارکه تقسیم شدند. (ر.ک: شهرستانی الملل و النحل، ص۱۳۵ ،نوبختی فرق الشیعة ص ۶۷ بغدادی عبد القاهر الفرق بين الفرق، ص ٢٤)
۲ ابن جوزی، المنتظم، ج۶، ص۱۲۸.
cs Scanned with CamScanner


/////////////////
/////////////////
۳٬۲۴۱

ویرایش