پرش به محتوا

مسجد البیعه (مکه): تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۵: خط ۲۵:
}}
}}


'''مسجد البیعه'''، مسجدی در [[مکه]] و در محل بیعت مردم یثرب با [[رسول خدا(ص)]] ساخته شده است. تاریخ بنای این مسجد به قرن دوم هجری بازمی‌گردد.
'''مسجد البیعه'''، مسجدی در [[مکه]] و در محل بیعت مردم یثرب با [[رسول خدا(ص)]] ساخته شده است. تاریخ بنای این مسجد به قرن دوم هجری بازمی‌گردد. این مسجد نزدیک [[جمره عقبه]] و بیرون حد شرعی [[منا]] قرار گرفته است. محلی که مردم یثرب با پیامبر بیعت کرده و موجبات گسترش [[اسلام]] را فراهم آوردند.


مسجد البیعه در دوره‌های مختلف بارها بازسازی شده است. این مسجد، زمانی درون شعبی بر فراز تپه‌ای که اطرافش کوه بود، قرار داشت، ولی اکنون با صاف کردن آن کوه‌ها، حتی تا ده‌ها متر آن سوتر، اطراف مسجد خالی از کوه و تپه و در عرض خیابان‌کشی و پل‌سازی واقع شده است.
طبق کتبه‌ای که بر دیوار غربی این مسجد نصب شده، در سال 144 قمری به دستور منصور عباسی ساخته شده‌است.
 
مسجد البیعه در دوره‌های مختلف بارها بازسازی شده است. مطابق کتبه‌ای که از زمان مستنصر عباسی در مسجد نصب شده، در سال 629قمری بازسازی در مسجد البیعه انجام گرفته‌است. در قرن هشتم قمری نیز گزارشی از دائر بودن این مسجد وجود دارد، [[ابن تیمیه]] از وجود این مسجد در زمان خودش خبر داده و از این‌که مردم به‌آن‌جا می‌روند انتقاد کرده‌است.
 
در دوره [[عبدالحمید عثمانی]] نیز بازسازی در مسجد انجام شد. اما [[محمدباقر شریف اصفهانی]] در قرن یازدهم خبر از انهدام این مسجد داده‌است.
 
در زمان ملک فهد سعودی با گسترش منطقه جمرات و مسطح کردن کوه‌ها و تپه‌های اطراف، این مسجد که درون شعبی موسوم به شعب الانصار یا شعب البیعه قرار گرفته بود در معرض عموم قرار گرفت. در این دوره مساحت مسجد افزایش یافت و نرده آهنی دور آن کشیده شد.
 
طبق گزارشاتی که منابع در ادوار مختلف از این مسجد داده‌اند و نیز شکل کنونی آن، مسجد تنها به‌شکل [[مصلی]] و بدون سقف بوده‌است.


==علت نام‌گذاری==
==علت نام‌گذاری==