افشاریه: تفاوت میان نسخه‌ها

۴۴ بایت اضافه‌شده ،  ‏۲۷ مهٔ ۲۰۱۸
اصلاح شناسه
(اصلاح شناسه)
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:قلمرو افشاریه.jpeg|بندانگشتی|قلمرو افشاریه]]
[[پرونده:قلمرو افشاریه.jpeg|بندانگشتی|قلمرو افشاریه]]


'''افشاریه''': سلسله پادشاهی ایرانی و تلاشگر برای بهبود وضع [[حج‌گزاران]] بودند. بنیان‌گذار این سلسله، نادرقلی از طایفه قرقلوی افشار است، او پس از فتوحات و دلاوری‌های متعدد شهرت بسزایی به دست آورد و توانست با نفوذ در سراسر [[ایران]]، سلسله‌ افشاریه را به پایتختی مشهد پایه‌گذاری و تاسیس کند. نادر افزون بر تلاش‌های سیاسی ‌ـ نظامی، فعالیت‌های مذهبی نیز داشت؛ [[زیارت]] مزار [[امامان شیعه]] و اهدای نذری‌های فراوان به مکان‌های مقدس، پرداخت هزینه تعمیر و توسعه حرم علوی و [[عتبات عالیات]]، نسبت دادن فتوحات و پیروزی‌ها به عنایات [[ائمه]] و اختصاص نقش مُهرها به شعارهای خاص [[شیعیان]] را می‌توان از سیاست‌های مذهبی وی برشمرد.  
'''افشاریه''': سلسله پادشاهی ایرانی و تلاشگر برای بهبود وضع [[حج‌گزاران]] بودند. بنیان‌گذار این سلسله، نادرقلی از طایفه قرقلوی افشار است، او توانست با نفوذ در سراسر [[ایران]]، سلسله‌ افشاریه را به پایتختی مشهد پایه‌گذاری و تاسیس کند. نادر بخصوص از نظر توانایی نظامی شهرت دارد و بیشتر دوره حکومتش به جنگ های پیاپی با روسیه و عثمانی و نیز فتوحات در هندوستان و نواحی دیگر گذشت.


نادر با درک صحیح از جایگاه [[حج]] نزد مسلمانان، برای سامان‌دادن به امور حج ایرانیان کوشید. و در مذاکراتی با سلطان عثمانی از او خواست تا در کنار جایگاه نماز مذاهب چهارگانه اهل سنت، مقامی نیز برای مذهب جعفری تعیین شود و نیز امنیت و آسایش و احترام حاجیان در سفر حج از راه شام تامین شود. نادر هر ساله امیر الحاجی برای [[کاروان حج]] ایرانیان تعیین کرد تا حاجیان ایرانی اکرام شوند و رفتار با [[امیر الحاج]] ایرانی مانند رفتار با امیران [[مصر]] و [[شام]] باشد.
نادر در عرصه مذهبی سیاست های تازه ای را اجرا کرد. او از یک سو تلاش کرد تا از قدرت فقهای شیعه بکاهد و برخی از مراسم شیعی را که در عصر صفوی رواج داشت، محدود و ممنوع کرد و از سوی دیگر مذاکراتی با حکومت عثمانی انجام داد تا مذهب جعفری نیز به عنوان یکی از مذاهب اسلامی به رسمیت شناخته شود.
 
نادر با درک صحیح از جایگاه [[حج]] نزد مسلمانان، برای سامان‌دادن به امور حج ایرانیان کوشید. و در مذاکراتی با سلطان عثمانی از او خواست تا در کنار جایگاه نماز مذاهب چهارگانه اهل سنت، مقامی نیز برای مذهب جعفری تعیین شود و نیز امنیت و آسایش و احترام حاجیان در سفر حج از راه شام تامین شود. نادر برای ساماندهی بهتر امور حج ایرانیان و حفظ احترام آنان در حج، هر ساله امیر الحاجی برای [[کاروان حج]] ایرانیان تعیین میکرد.


==تاریخچه افشاریه==
==تاریخچه افشاریه==
خط ۱۱۴: خط ۱۱۶:
[[رده:اشخاص]]
[[رده:اشخاص]]
[[رده:حج گزاران]]
[[رده:حج گزاران]]
[[رده:مقاله‌های تکمیل‌شده]]