در حال ویرایش ابوحمرا هلال بن حارث

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.

نسخهٔ فعلی متن شما
خط ۱: خط ۱:
{{در دست ویرایش|ماه=[[تیر]]|روز=[[۲۷]]|سال=[[۱۳۹۸]]|کاربر=A sharefat  }}
{{جعبه اطلاعات اشخاص
{{جعبه اطلاعات اشخاص
|عنوان =
|عنوان =
خط ۴۷: خط ۴۸:
|امضا = <!-- sign.jpg -->
|امضا = <!-- sign.jpg -->
}}
}}
'''ابوحمرا هلال بن حارث'''،  مشهور به ابوحمرا مولی رسول‌الله(ص)، صحابه ایرانی و از موالی و خادمان [[پیامبر(ص)]] بوده که در [[شام]] سکونت داشته و راوی برخی احادیث در فضیلت [[علی(ع)]] و [[اهل‌بیت]] بوده است.
'''ابوحمرا هلال بن حارث'''،  مشهور به ابوحمرا مولی رسول‌الله(ص)، صحابه ایرانی و از موالی و خادمان پیامبر(ص) بوده که در [[شام]] سکونت داشته و راوی برخی احادیث در فضیلت علی(ع) و [[اهل‌بیت]] بوده است.
==معرفی اجمالی==
==معرفی اجمالی==
ابوحمرا هلال بن حارث بن ظفر، مشهور به ابوحمرا مولی رسول‌الله(ص)؛ بنابر نقل برخی منابع، از خاندان «[[بنی‌سهم]]» [[قریش]] یا [[قبیله اسلمی]] یا سُلمی است. برخی صحابه‌نگاران و دیگر منابع، «ابوحمرا» را از اهالی فارس<ref>رجال برقی، ص٣؛ الدرجات الرفیعة فی طبقات الشیعه، ص٣٧١.</ref> و از موالی و خادمان رسول الله(ص) دانسته‌اند.<ref>الاستیعاب، ج4، ص١66٣؛ الاصابه، ج٧، ص6٧.</ref> هرچند نام‌های دیگری نیز برای او و پدرش ثبت شده است. ابوحمرا بعدها و گویا در پی فتوحات در «حُمص»، یکی از شهرهای [[شام]]، ساکن شد.<ref>الاصابه، ج٧، ص٨٠.</ref>  
ابوحمرا هلال بن حارث بن ظفر، مشهور به ابوحمرا مولی رسول‌الله(ص)؛ بنابر نقل برخی منابع، از خاندان «[[بنی‌سهم]]» [[قریش]] یا [[قبیله اسلمی]] یا سُلمی است. برخی صحابه‌نگاران و دیگر منابع، «ابوحمرا» را از اهالی فارس<ref>رجال برقی، ص٣؛ الدرجات الرفیعة فی طبقات الشیعه، ص٣٧١.</ref> و از موالی و خادمان رسول الله(ص) دانسته‌اند.<ref>الاستیعاب، ج4، ص١66٣؛ الاصابه، ج٧، ص6٧.</ref> هرچند نام‌های دیگری نیز برای او و پدرش ثبت شده است. ابوحمرا بعدها و گویا در پی فتوحات در «حُمص»، یکی از شهرهای [[شام]]، ساکن شد. <ref>الاصابه، ج٧، ص٨٠.</ref>
==راوی حدیث==
==راوی حدیث==
از ابوحمرا احادیثی در فضائل امیرمؤمنان(ع) و دیگر [[اهل بیت(ع)]] نقل شده است.<ref>ر. ک: دانشنامه سیره نبوی، ج١، صص ٢5٠ - ٢5٢.</ref> در حدیثی به نقل از ابوحمرا آمده است: در مدت چند ماهی که همراه [[رسول خدا(ص)]] و یا در [[مدینه]] بودم، آن حضرت هر روز صبح به هنگام نماز به در خانه [[حضرت علی]] و [[حضرت زهرا]] (علیهما‌السّلام) می‌آمد و می‌فرمود: "السلام علیکم اهل البیت، {{قلم رنگ|سبز|﴿ اِنَّمٰا یُرِیدُ اللّٰهُ لِیُذْهِبَ عَنْکُمُ الرِّجْسَ اَهْلَ الْبَیْتِ وَ یُطَهِّرَکُمْ تَطْهِیراً﴾}}" (احزاب:33).<ref>سبل الهدی والرشاد؛ ج١١، ص4٠٩؛ البدایة والنهایه، ج5، ص٣٣٣.</ref>  
از ابوحمرا احادیثی در فضائل امیرمؤمنان(ع) و دیگر اهل بیت (علیهم‌السّلام) نقل شده است. <ref>ر. ک: دانشنامه سیره نبوی، ج١، صص ٢5٠ - ٢5٢.</ref>در حدیثی به نقل از ابوحمرا آمده است: در مدت چند ماهی که همراه [[رسول خدا(ص)]] و یا در [[مدینه]] بودم، آن حضرت هر روز صبح به هنگام نماز به در خانه [[حضرت علی]] و [[حضرت زهرا]] (علیهما‌السّلام) می‌آمد و می‌فرمود: "السلام علیکم اهل البیت، {{قلم رنگ|سبز|﴿ اِنَّمٰا یُرِیدُ اللّٰهُ لِیُذْهِبَ عَنْکُمُ الرِّجْسَ اَهْلَ الْبَیْتِ وَ یُطَهِّرَکُمْ تَطْهِیراً﴾}}" (احزاب:33).<ref>سبل الهدی والرشاد؛ ج١١، ص4٠٩؛ البدایة والنهایه، ج5، ص٣٣٣.</ref>
==پانویس==
==پانویس==
{{پانویس}}
{{پانویس}}
خط ۶۰: خط ۶۱:
|منبع = صحابه ایرانی پیامبر(ص) و دیگر مسلمانان ایرانی تبار در عصر نبوی، محمود سامانی.
|منبع = صحابه ایرانی پیامبر(ص) و دیگر مسلمانان ایرانی تبار در عصر نبوی، محمود سامانی.
|پس از لینک = بخش «صحابه ایرانی پیامبر»، ص48-49.
|پس از لینک = بخش «صحابه ایرانی پیامبر»، ص48-49.
| لینک = http://lib.hajj.ir/View/fa/Book/BookView/Image/1292
| لینک = http://lib.hajj.ir/View/fa/Book/BookView/Image/565
}}
}}
* '''قرآن کریم'''.
* '''قرآن کریم'''.
خط ۷۳: خط ۷۴:
{{صحابه}}
{{صحابه}}


[[رده:مقاله‌های در دست ویرایش]]
[[رده:صحابه ایرانی پیامبر]]
[[رده:صحابه ایرانی پیامبر]]
[[رده:موالی پیامبر]]
[[رده:موالیان پیامبر]]
[[رده:راویان حدیث از پیامبر(ص)]]
[[رده:راویان حدیث از پیامبر(ص)]]
لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی حج منتشرشده تحت Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike در نظر گرفته‌می‌شوند (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش و توزیع شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)