در حال ویرایش باب جبرئیل

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.

نسخهٔ فعلی متن شما
خط ۱: خط ۱:
{{در دست ویرایش|ماه=[[اردیبهشت]]|روز=[[۳۰]]|سال=[[۱۳۹۷]]|کاربر=M-mohammad  }}
[[رده:مقاله‌های در دست ویرایش]]
[[پرونده:باب جبرئیل.jpeg|بندانگشتی|باب جبرئیل]]
[[پرونده:باب جبرئیل.jpeg|بندانگشتی|باب جبرئیل]]
'''باب جبرئیل''': از درهای اصلی بر جا مانده از روزگار [[پیامبر(ص)]] در مسجدالنبی <ref>التعریف بما آنست الهجره، ص103.</ref>می‎باشد. نزدیک بودن این در، به [[مقام جبرئیل]] یا آمد و رفت [[جبرئیل]] از این در برای دیدار با پیامبر(ص) را علت نام‌گذاری به باب جبرئیل یاد کرده‌اند. برای این در نام‌های دیگری چون باب آل عثمان، باب عثمان، باب الجنائز، و باب الجبر ذکر شده است. طبق گزارش منابع، پس از [[تغییر قبله]]، پیامبر همه درهای ورودی مسجد جز باب جبرئیل را بست. پیامبر(ص) از این در وارد مسجد می‌شد. مکان این در چندین بار تغییر یافته است. این باب بارها توسط حاکمان بازسازی شد. «باب جبرئیل» کنونی همین در است. سال ۱۲۱۲ق. بار دیگر باب جبرئیل به فرمان [[سلطان سلیم سوم]] بازسازی شد.
'''باب جبرئیل''': از درهای اصلی بر جا مانده از روزگار [[پیامبر(ص)]] <ref>التعریف بما آنست الهجره، ص103.</ref>می‎باشد. نزدیک بودن این در به [[مقام جبرئیل]] یا آمد و رفت [[جبرئیل]] از این در برای دیدار با پیامبر(ص) را علت نام‌گذاری به باب جبرئیل یاد کرده‌اند. برای این در نام‌های دیگری چون باب آل عثمان، باب عثمان، باب الجنائز، و باب الجبر ذکر شده است. طبق گزارش منابع، پس از [[تغییر قبله]]، پیامبر همه درهای ورودی مسجد جز باب جبرئیل را بست. پیامبر(ص) از این در وارد مسجد می‌شد. مکان این در چندین بار تغییر یافته است. باب جبرئیل به آیات مختلفی از [[قرآن کریم]] منقوش شده است. [[عبدالحمید عثمانی]] به سال ۱۲۰۱ق. باب جبرئیل را بازسازی کرد؛ این باب در گسترش دوره عبدالمجید عثمانی، سال ۱۲۶۵ق. برای آسان ساختن ورود و خروج زائران یا امکان اقامه نماز در بیرون مسجد بسته شد. نیز درِی دیگر به موازات آن، حدود سه تا چهار متر پایین‌تر، به سوی شمال، در همان دیوار باز شد. «باب جبرئیل» کنونی همین در است. سال ۱۲۱۲ق. بار دیگر باب جبرئیل به فرمان [[سلطان سلیم سوم]] بازسازی شد.


==علت نام‌‌گذاری==
==علت نام‌‌گذاری==
خط ۳۵: خط ۳۸:
* باب جبرئيل‌،موسسه دائرة المعارف الفقه الاسلامي
* باب جبرئيل‌،موسسه دائرة المعارف الفقه الاسلامي


==پیوند به بیرون==
[https://hawzah.net/fa/Book/View/12748/26762/2-باب-جبرئیل-/ باب جبرئيل‌؛پایگاه اطلاع‌رسانی حوزه]
==پانویس==
==پانویس==
{{پانویس}}
{{پانویس}}
خط ۸۶: خط ۹۲:
{{درب‌های مسجدالنبی}}
{{درب‌های مسجدالنبی}}


[[رده:مسجدالنبی]]
[[رده:تاریخ]]
[[رده:درب‌های مسجدالنبی]]
 
[[رده:تاریخ]]
[[رده:درب‌های مسجدالنبی]]
[[رده:درب‌های مسجدالنبی]]
لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی حج منتشرشده تحت Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike در نظر گرفته‌می‌شوند (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش و توزیع شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)