در حال ویرایش زید بن سعنه

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.

نسخهٔ فعلی متن شما
خط ۱: خط ۱:
'''زید بن سَعْنَة''' یا '''سَعیة'''، از دانشمندان و [[احبار]] ثروتمند یهودی که در [[مدینه]] زندگی می‌کرد. وی همه نشانه‌های نبوت را در [[حضرت محمد (ص)|حضرت محمد(ص)]] یافت و به او ایمان آورد. او در جنگ‌هاى رسول خدا (ص) نیز شركت کرد.
'''زید بن سَعْنَة''' یا '''سَعیة''' از دانشمندان و [[احبار]] ثروتمند یهودی بود و در [[مدینه]] زندگی می‌کرد. وی همه نشانه‌های نبوت را در [[حضرت محمد (ص)|حضرت محمد(ص)]] یافت و به او ایمان آورد. زید در جنگ‌هاى رسول خدا نیز شركت کرد.


== زندگی‌نامه ==
== زندگی‌نامه ==
زید، از دانشمندان و [[احبار]] ثروتمند یهودی بود<ref>أسد الغابة، ج۲، ص۱۳۶.</ref> که در [[مدینه]] زندگی می‌کرد. او پس از ظهور اسلام، اسلام آورد و در بسيارى از جنگ‌هاى رسول خدا(ص) شركت کرد تا اين‌كه در مسير بازگشت از [[تبوک]]، از دنيا رفت.
زید از دانشمندان و [[احبار]] ثروتمند یهودی بود<ref>أسد الغابة، ج۲، ص۱۳۶.</ref> و در [[مدینه]] زندگی می‌کرد. وی پس از ظهور اسلام، اسلام آورد و در بسيارى از جنگ‌هاى رسول خدا(ص) شركت کرد تا اينكه در هنگام بازگشت از [[تبوک]]، در بين راه از دنيا رفت.


== نشانه‌های نبوت ==
== نشانه‌های نبوت در پیامبر ==
گزارش شده که وی به جز دو مورد، همه نشانه‌های نبوت را در [[حضرت محمد (ص)|حضرت محمد(ص)]] یافته بود. دو نشانه‌اى که از آن خبر نداشت: 1. چيرگىِ بردباریِ پیامبر راستین بر پرخاشگری او ؛ 2. افزوده شدن شکيبايى او، به هر‌ اندازه‌اى که تندی و جهالت دشمنانش بیشتر گردد.<ref>أسد الغابة، ج۲، ص۱۳۶.</ref> بنابراين، در پی فرصتی بود تا به ویژگی‌های یاد شده در ایشان، پی ببرد<ref>مجمع الزوائد، ج۸، ص۲۳۹.</ref> و بنابر نقشه‌اى، از اين دو نشانه نيز آگاه شد.
گزارش شده که وی همه نشانه‌های نبوت را در [[حضرت محمد (ص)|حضرت محمد(ص)]] یافته بود، جز دو چیز که هنوز از آن خبر نداشت: یکی این که بردباری پیامبر راستین بر پرخاشگری او غالب است. دوم این که هر‌اندازه تندی و جهالت دشمنان بیشتر گردد، بر شکیبایی او افزوده می‌شود.<ref>أسد الغابة، ج۲، ص۱۳۶.</ref> وی در پی فرصتی بود تا در برخوردی با پیامبر(ص) به ویژگی‌های یاد شده در ایشان پی ببرد.<ref>مجمع الزوائد، ج۸، ص۲۳۹.</ref>


زيد پیش از مسلمان شدن، ۸۰ دینار به پيامبر قرض داده بود و برای بازگرداندن آن، زمانی در نظر گرفته بود.<ref>أسد الغابة، ج۲، ص۱۳۷.</ref> دو روز مانده به پایانِ مهلتِ پرداختِ بدهى، در حالى که خشمگين بود، لباس پیامبر را گرفت و ضمن درخواست پرداخت بدهى، ايشان و دیگر فرزندان عبدالمطلب را به تاخير در پرداخت بدهى، متهم کرد.<ref>أسد الغابة، ج۲، ص۱۳۷.</ref> [[عمر بن خطاب]] خشمگین شد و ‌خواست به وی آسیب برساند اما پيامبر با لبخندی، از برخورد با زید جلوگیری کرد.<ref>مجمع الزوائد، ج۸، ص۲۳۹.</ref> سپس، با اشاره به این‌که تا سررسید پرداخت بدهی سه روز مانده، دستور داد بدهى زید را بپردازند و نيز بابت اين‌که عمر او را ترسانده، ۲۰ پیمانه بیشتر به او پرداخت کنند.<ref>مجمع الزوائد، ج۸، ص۲۴۰.</ref>  
او پیش از مسلمان شدن، ۸۰ دینار به حضرت محمد(ص) قرض داده بود و برای آن نیز زمانی در نظر گرفت.<ref>أسد الغابة، ج۲، ص۱۳۷.</ref> دو روز مانده به پایان مهلت آن قرض، روزی با عصبانیت لباس پیامبر را گرفت و با درخواست طلب خود، رسول خدا(ص) و دیگر فرزندان عبدالمطلب را متهم کرد که همیشه بدهی خود را دیر پرداخت می‌کنند.<ref>أسد الغابة، ج۲، ص۱۳۷.</ref> [[عمر بن خطاب]] خشمگین شد و ‌خواست که به وی آسیب برساند؛ اما رسول خدا(ص) با لبخندی، از برخورد عمر با زید جلوگیری کرد.<ref>مجمع الزوائد، ج۸، ص۲۳۹.</ref>  


زید بن سعنه پس از اين واقعه، نبوت آن حضرت و اسلام را پذيرفت و همراه ايشان، در نبرد‌های بسیاری شرکت کرد و سرانجام در مسير بازگشت از جنگ تبوک، درگذشت.<ref>اسد الغابه، ج۲، ص۲۳۱-۲۳۲؛ صحیح ابن حبان، ج۱، ص۵۲۲-۵۲۴؛ مجمع الزوائد، ج۸، ص۲۳۹-۲۴۰.</ref>
پیامبر با اشاره به این که هنوز تا سررسید پرداخت بدهی سه روز مانده است، دستور داد طلب زید را بپردازند و از آن روی که عمر او را ترسانده، ۲۰ پیمانه بیشتر به او پرداخت کنند.<ref>مجمع الزوائد، ج۸، ص۲۴۰.</ref> زید بن سعنه با تأیید بر نبوت آن حضرت و پذیرش اسلام، همراه پیامبر در نبرد‌های بسیاری شرکت کرد و سرانجام در غزوه تبوک درگذشت.<ref>اسد الغابه، ج۲، ص۲۳۱-۲۳۲؛ صحیح ابن حبان، ج۱، ص۵۲۲-۵۲۴؛ مجمع الزوائد، ج۸، ص۲۳۹-۲۴۰.</ref>
==پانویس==
==پانویس==
{{پانویس|۲}}
{{پانویس|۲}}
لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی حج منتشرشده تحت Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike در نظر گرفته‌می‌شوند (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش و توزیع شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)

این صفحه عضوی از یک ردهٔ پنهان است: