در حال ویرایش ستون وفود

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.

نسخهٔ فعلی متن شما
خط ۲۱: خط ۲۱:
| وبگاه            =  
| وبگاه            =  
}}
}}
'''استوانه وفود'''، محل ديدار پيامبر با نمايندگان قبايل عرب در [[مسجد النبی|مسجدالنبی]] است. [[وفود]] نمایندگانی بودند از سوی قبائل نزد بزرگی فرستاده می‌شدند. [[حضرت محمد (ص)|پیامبر]](ص) نیز در کنار این ستون می‌نشست و با صاحب‌منصبان قبائل یعنی وفود دیدار می‌کرد. از این رو این ستون به ستون وفود شهرت یافت.
'''استوانه وفود'''، محل ديدار پيامبر با نمايندگان قبايل عرب در [[مسجد النبی|مسجدالنبی]]


ستون قلاده، یا مجلس قلاده نیز از نام‌های دیگر این ستون است، بدین معنا که صحابه دور این ستون مانند قلاده (گردنبند) جمع می‌شدند. این ستون، از [[ستون‌های مسجدالنبی]] است که نیمی از آن درون ضریح پیامبر قرار دارد.
وفود به معنای صاحب‌منصبانی بود که از سوی قبائل نزد بزرگی فرستاده می‌شد. پیامبر نیز در کنار این ستون می‌نشستند و با صاحب‌منصبان قبائل یعنی وفود  دیدار می‌کردند. از این رو این ستون به ستون وفد شهرت یافت.
 
ستون قلاده، یا مجلس قلاده نیز از نام‌های دیگر این ستون است، بدین معنا که صحابه دور این ستون مانند قلاده (گردنبند) جمع می‌شدند.
 
این ستون، از [[ستون‌های مسجدالنبی]] است که نیمی از آن درون ضریح پیامبر قرار دارد.


==محل ستون وفود==
==محل ستون وفود==
خط ۲۹: خط ۳۳:


==ستون وفد، محل دیدارها و عهود قبایل با پیامبر==
==ستون وفد، محل دیدارها و عهود قبایل با پیامبر==
وفد به معناي نماينده است و به کسي که از سوي شخصي يا گروهی به حضور صاحب‌منصبي می‌رسد، «وافد» گويند.<ref>مجمع البحرين، ج۴، ص۵۲۵، «وفد».</ref> به هيئت نمايندگي اعزامي از سوی قبايل، وفود (جمع وفد) گفته می‌‏شد و از اين رو، ستون ياد شده به اين نام خوانده شده است.<ref>المعالم الاثيره، ص۴۳.</ref>
وفد به معناي نماينده است و به کسي که از سوي شخصي يا گروهی به حضور صاحب‌منصبي می‌رسد، «وافد» گويند. وافد پيش از قوم و مردم خود، نزد مقام عالی‌رتبه مي‌رود.<ref>مجمع البحرين، ج۴، ص۵۲۵، «وفد».</ref> به هيئت نمايندگي اعزامي از سوی قبايل، وفود (جمع وفد) گفته می‌‏شد و از اين رو، ستون ياد شده به اين نام خوانده شده است.<ref>المعالم الاثيره، ص۴۳.</ref>


در پي [[فتح مکه]] به سال هشتم قمری، پيوسته وفدهایی از قبايل دور و نزديک [[جزیرةالعرب|جزيره العرب]] براي اعلان اسلام آوردن خود يا بستن پيمان با دولت اسلامی [[مدینه|مدينه]] بدين شهر روانه مي‌شدند. به اين سبب، در منابع سيره و تاريخ، سال نهم قمری به «[[عام الوُفود]]» شهرت يافت.<ref>نک: السيره النبويه، ج۴، ص۹۸۵.</ref> رسول خدا کنار همين ستون با اين تازه‌واردان ديدار می‌کرد و به گفت‌وگو مي‏‌نشست.<ref>الدره الثمينه، ص۲۹۸؛ التعريف بما آنست الهجره، ص۳۱.</ref> نام وفدهای بسيار در منابع سيره آمده است.<ref>نک: السيره النبويه، ج۳، ص۵۹۱؛ ج۴، ص۹۲۵، ۹۶۴؛ الطبقات، ج۱، ص۲۲، ۱۱۶، ۱۶۴.</ref>
در پي [[فتح مکه]] به سال هشتم قمری، پيوسته وفدهایی از قبايل دور و نزديک [[جزیرةالعرب|جزيره العرب]] براي اعلان اسلام آوردن خود يا بستن پيمان با دولت اسلامی [[مدینه|مدينه]] بدين شهر روانه مي‌شدند. به اين سبب، در منابع سيره و تاريخ، سال نهم قمری به «[[عام الوُفود]]» شهرت يافت.<ref>نک: السيره النبويه، ج۴، ص۹۸۵.</ref> رسول خدا کنار همين ستون با اين تازه‌واردان ديدار می‌کرد و به گفت‌وگو مي‏نشست.<ref>الدره الثمينه، ص۲۹۸؛ التعريف بما آنست الهجره، ص۳۱.</ref> نام وفدهای بسيار در منابع سيره آمده است.<ref>نک: السيره النبويه، ج۳، ص۵۹۱؛ ج۴، ص۹۲۵، ۹۶۴؛ الطبقات، ج۱، ص۲۲، ۱۱۶، ۱۶۴.</ref>
===ستون قلاده===
===ستون قلاده===
«ستون قلاده» يا «مجلس قلاده» نام ديگر ستون وفود است؛ زيرا برجستگان صحابه<ref>التعريف بما آنست الهجره، ص۳۱؛ المغانم، ج۱، ص۴۰۳</ref> <ref>[https://wikihaj.com/index.php?title=%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87:%D9%88%D9%81%D8%A7%D8%A1_%D8%A7%D9%84%D9%88%D9%81%D8%A7%D8%A1_%D8%B3%D9%85%D9%87%D9%88%D8%AF%DB%8C_%D8%AC%DB%B2.pdf&page=186 وفاءالوفا، ج2، ص 186]</ref>پيرامون آن حلقه می‌زده و همچون قلاده يعنی گردن‌بند، آن را در ميان می‌گرفته‌‏اند.<ref>اخبار المدينه، ص۱۰۳؛ المعالم الاثيره، ص۴۳.</ref> <ref>[https://wikihaj.com/index.php?title=%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87%3A%D9%88%D9%81%D8%A7%D8%A1_%D8%A7%D9%84%D9%88%D9%81%D8%A7%D8%A1_%D8%B3%D9%85%D9%87%D9%88%D8%AF%DB%8C_%D8%AC%DB%B2.pdf&page=185 وفاءالوفا، ج2، ص 185]</ref>نام مشهورش كه اكنون نيز بر آن نقش بسته، «اسطوانه الوفود» است.  
«ستون قلاده» يا «مجلس قلاده» نام ديگرستون وفود است؛ زيرا برجستگان صحابه<ref>التعريف بما آنست الهجره، ص۳۱؛ المغانم، ج۱، ص۴۰۳</ref> <ref>[https://wikihaj.com/index.php?title=%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87:%D9%88%D9%81%D8%A7%D8%A1_%D8%A7%D9%84%D9%88%D9%81%D8%A7%D8%A1_%D8%B3%D9%85%D9%87%D9%88%D8%AF%DB%8C_%D8%AC%DB%B2.pdf&page=186 وفاءالوفا، ج2، ص 186]</ref>پيرامون آن حلقه می‌زده و همچون قلاده يعنی گردن‌بند، آن را در ميان می‌گرفته‌‏اند.<ref>اخبار المدينه، ص۱۰۳؛ المعالم الاثيره، ص۴۳.</ref> <ref>[https://wikihaj.com/index.php?title=%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87%3A%D9%88%D9%81%D8%A7%D8%A1_%D8%A7%D9%84%D9%88%D9%81%D8%A7%D8%A1_%D8%B3%D9%85%D9%87%D9%88%D8%AF%DB%8C_%D8%AC%DB%B2.pdf&page=185 وفاءالوفا، ج2، ص 185]</ref>البته نام مشهورش كه اكنون نيز بر آن نقش بسته، همان «اسطوانه الوفود» است.  
===ستون الوفاده===
===ستون الوفاده===
الوفاده نام ديگر اين ستون است<ref>کتاب في احوال الحرمين الشريفين، ص۹۵؛ موسوعه مكه المكرمه، ج۲، ص۴۴۲.</ref> که گويا برای اختصار به کار می‌رفته است.<ref>موسوعه مکه المکرمه، ج۲، ص۴۴۰.</ref>
الوفاده نام ديگر اين ستون است<ref>کتاب في احوال الحرمين الشريفين، ص۹۵؛ موسوعه مكه المكرمه، ج۲، ص۴۴۲.</ref> که گويا برای اختصار به کار می‌رفته است.<ref>موسوعه مکه المکرمه، ج۲، ص۴۴۰.</ref>
خط ۷۲: خط ۷۶:


[[رده:ستون‌های مسجدالنبی]]
[[رده:ستون‌های مسجدالنبی]]
[[en:Wufud pillar]]
لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی حج منتشرشده تحت Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike در نظر گرفته‌می‌شوند (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش و توزیع شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)