در حال ویرایش سفرنامه‌های حج

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.

نسخهٔ فعلی متن شما
خط ۱: خط ۱:
{{در دست ویرایش|ماه=[[آذر]]|روز=[[۲۴]]|سال=[[۱۴۰۳]]|کاربر=Kamran }}
  سفرنامه نويسي، نوشتن گزارشي از تجربه¬ها و مشاهدات سفر است. گاه سفرنامه‌نويسي را  به دو گونه جغرافيايي و ادبي تقسيم کرده¬اند؛ در سفرنامه¬هاي جغرافيايي- توصيفي، توصيف مکان¬ها و موقعيت¬ها هدف اصلي نويسنده است و در سفرنامه¬هاي ادبي عناصر زباني وادبي برجسته ميشود.<ref>پژوهش های تاریخی، ش12، ص3«شيوه سفرنامه نويسي در مغرب و اندلس مطالعه مورد الرحله المغربيه ابوعبدالله عبدري».</ref>سفرنامه نويسي حج در زبان¬هاي مختلف رواج داشته است. به طور طبيعي بيشترين سفرنامه¬ها به زبان عربي و فارسي نگاشته شده و با گسترش مرزهاي قلمرو اسلامي زبان¬هاي ديگر از جمله اردو و ترکي بدان اضافه شده است. در سده¬هاي اخير نگارش سفرنامه¬هاي حج به زبان¬هاي اروپايي نيز آغاز شده است.  
 
[[رده:مقاله‌های در حال ویرایش]]
سفرنامه نویسی، نوشتن گزارشی از تجربه‌ها و مشاهدات سفر است. گاه سفرنامه‌نویسی را  به دو گونه جغرافیایی و ادبی تقسیم کرده‌اند؛ در سفرنامه‌های جغرافیایی- توصیفی، توصیف مکان‌ها و موقعیت‌ها هدف اصلی نویسنده است و در سفرنامه‌های ادبی عناصر زبانی وادبی برجسته میشود.<ref>پژوهش های تاریخی، ش12، ص3«شیوه سفرنامه نویسی در مغرب و اندلس مطالعه مورد الرحله المغربیه ابوعبدالله عبدری».</ref>سفرنامه نویسی حج در زبان‌های مختلف رواج داشته است. به طور طبیعی بیشترین سفرنامه‌ها به زبان عربی و فارسی نگاشته شده و با گسترش مرزهای قلمرو اسلامی زبان‌های دیگر از جمله اردو و ترکی بدان اضافه شده است. در سده‌های اخیر نگارش سفرنامه‌های حج به زبان‌های اروپایی نیز آغاز شده است.  
== سفرنامه‌های فارسی حج ==
== سفرنامه‌های فارسی حج ==
{{اصلی| سفرنامه‌های فارسی حج}}
در يک بررسي، حدود 400<ref>تاریخ اسلام در آينه پژوهش، ش148، ص79-106،«فهرستواره سفرنامه ها و خاطرات حج ايرانيان؛ آثار منتشر شده تا سال 1392 شمسي»</ref> و بنابر گزارشي 500<ref>به سوي ام القري، ص14.</ref> سفرنامه  از  آغاز تا اوايل دهه نود شمسي(1390)  به زبان فارسي شناسايي شده است. بيشتر اين سفرنامه¬ها متعلق به سده¬هاي متاخر و بخصوص عصر قاجاري(1174-1304) است.<ref>فهرستواره کتابهاي فارسي ج1، ص104-105، 124-128؛ </ref> سفرنامه‌‌هایی همچون سفرنامه ناصرخسرو، تحفه العراقین خاقانی، سفرنامه منظوم حج بانوی اصفهانی، فتوح الحرمین لاری و بیان واقع از مشهورترین سفرنامه های فارسی به نثر یا به شعر تا عصر قاجار است. سفرنامه نويسي حج در زبان فارسي در دوره قاجاريه (حک: 1209-1324ق.) رونق يافت.<ref>با کاروان صفا در سال82، ص355؛ حج در ادب فارسي، ص122.</ref>  بيشتر اين آثار، متعلق به دوره ناصرالدين شاه (حک:1264-1313ق.) اند. از مقطع زماني 1260 تا 1338ق.  بيش از 45 سفرنامه حج شناسايي شده است.<ref>ميقات حج، ش70، ص80«کاروان هاي حج عثماني به روايت سفرنامه هاي ايراني دوره قاجار».</ref>
در یک بررسی، حدود 400<ref>تاریخ اسلام در آینه پژوهش، ش148، ص79-106،«فهرستواره سفرنامه ها و خاطرات حج ایرانیان؛ آثار منتشر شده تا سال 1392 شمسی»</ref> و بنابر گزارشی 500<ref>به سوی ام القری، ص14.</ref> سفرنامه  از  آغاز تا اوایل دهه نود شمسی(1390)  به زبان فارسی شناسایی شده است. بیشتر این سفرنامه‌ها متعلق به سده‌های متاخر و بخصوص عصر قاجاری(1174-1304) است.<ref>فهرستواره کتابهای فارسی ج1، ص104-105، 124-128؛ </ref> سفرنامه‌هایی همچون سفرنامه ناصرخسرو، تحفه العراقین خاقانی، سفرنامه منظوم حج بانوی اصفهانی، فتوح الحرمین لاری و بیان واقع از مشهورترین سفرنامه های فارسی به نثر یا به شعر تا عصر قاجار است. سفرنامه نویسی حج در زبان فارسی در دوره قاجاریه (حک: 1209-1324ق.) رونق یافت.<ref>با کاروان صفا در سال82، ص355؛ حج در ادب فارسی، ص122.</ref>  بیشتر این آثار، متعلق به دوره ناصرالدین شاه (حک:1264-1313ق.) اند. از مقطع زمانی 1260 تا 1338ق.  بیش از 45 سفرنامه حج شناسایی شده است.<ref>میقات حج، ش70، ص80«کاروان های حج عثمانی به روایت سفرنامه های ایرانی دوره قاجار».</ref>
لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی حج منتشرشده تحت Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike در نظر گرفته‌می‌شوند (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش و توزیع شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)

این صفحه عضوی از یک ردهٔ پنهان است: