در حال ویرایش نهر نینوا

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.

نسخهٔ فعلی متن شما
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:موقعیت نهر نینوا.png|بندانگشتی|نهر نینوا، نسبت به امروز، بین شهرک مسیب و سد هندی قرار می‌گرفت.]]
[[پرونده:موقعیت نهر نینوا.png|بندانگشتی|نهر نینوا، نسبت به امروز، بین شهرک مسیب و سد هندی قرار می‌گرفت.]]
'''نهر نینوا'''، شاخه‌ای جدا شده از [[فرات|رود فرات]]، که موقعیت آن نسبت به امروز، بین شمال سد هندی و جنوب شهرک مسیب بوده است. این نهر، به گمانِ برخی، توسط بابلی‌ها حفر شده و امروزه از میان رفته است.
'''نهر نینوا'''، شاخه‌ای جدا شده از [[فرات|رود فرات]]، که موقعیت آن نسبت به امروز، بین شمال سد هندی و جنوب شهرک مسیب بوده است. این نهر، امروزه از میان رفته و به گمانِ برخی، توسط بابلی‌ها حفر شده است.


==موقعیت==
==موقعیت==
نهر نینوا، از رود [[فرات]] انشعاب یافته و نزدیک «حصاصه»{{یادداشت|حصاصّة، از روستاهای سواد در نزدیکی قصر ابی هبیره و از توابع شهر کوفه است.}}<ref>تاریخ کوفه، ص212.</ref> و «عقر بابل»،{{یادداشت|عَقْر بابل، روستایی از نواحی کوفه و نزدیک کربلا.}}<ref>تاریخ الکوفة، ص175.</ref> از روستاهای [[کوفه]] بوده است. موقعیت جغرافیایی آن، نسبت به امروز، بین شمال سد هندی{{یادداشت|سدی است که روی رود فرات ساخته شده و نزدیک شهرک مسیب قرار دارد. این سد را حکومت عثمانی، در سال ۱۹۰۹م. توسط مهندسی انگلیسی به نام بالسیر وليام ويلكوكس ساخته است.}}<ref>[https://www.noormags.ir/view/fa/articlepage/15128/120/text?q=%D8%B3%D8%A7%D8%B9%D9%87%20%D9%81%DB%8C%20%D8%B3%D8%AF%D9%87%20%D8%A7%D9%84%D9%87%D9%86%D8%AF%DB%8C%D9%87&rowNumber=1&score=275.39294 ساعة فی سد الهندیة]، مجلة لغة العرب، السنةالسادسة، الجزء ۲، صفر ۱۳۴۷ق.</ref> و جنوب شهرک مسیب قرار دارد. از نهر نینوا، چند نهر جدا شده است؛ مانند نهر سوری و نهر ام عروق که به سوی جنوب حرکت می‌کند و مانند نهر ابوحنطه{{یادداشت|یا ابوصمانه.}} و تا امروز این بخش از نهر نینوا باقی است که به «عرقوب نینوا» معروف است.<ref name=":0">بغیة النبلاء فی تاریخ کربلاء، ص۱۰۸.</ref>
نهر نینوا، از رود [[فرات]] انشعاب یافته و نزدیک «حصاصه»{{یادداشت|حصاصّة، از روستاهای سواد در نزدیکی قصر ابی هبیره و از توابع شهر کوفه است.}}<ref>تاریخ کوفه، ص212.</ref> و «عقر بابل»،{{یادداشت|عَقْر بابل، روستایی از نواحی کوفه و نزدیک کربلا.}}<ref>تاریخ الکوفة، ص175.</ref> از روستاهای [[کوفه]] بوده است. موقعیت جغرافیایی آن، نسبت به امروز، بین شمال سد هندی{{یادداشت|سدی است که روی رود فرات ساخته شده و نزدیک شهرک مسیب قرار دارد. این سد را حکومت عثمانی، در سال ۱۹۰۹م. توسط مهندسی انگلیسی به نام بالسیر و لیم و یلکوکس ساخته است.}}<ref>[https://www.noormags.ir/view/fa/articlepage/15128/120/text?q=%D8%B3%D8%A7%D8%B9%D9%87%20%D9%81%DB%8C%20%D8%B3%D8%AF%D9%87%20%D8%A7%D9%84%D9%87%D9%86%D8%AF%DB%8C%D9%87&rowNumber=1&score=275.39294 ساعة فی سد الهندیة]، مجلة لغة العرب، السنةالسادسة، الجزء ۲، صفر ۱۳۴۷ق.</ref> و جنوب شهرک مسیب قرار دارد. از نهر نینوا، چند نهر جدا شده است؛ مانند نهر سوری و نهر ام عروق که به سوی جنوب حرکت می‌کند و مانند نهر ابوحنطه{{یادداشت|یا ابوصمانه.}} و تا امروز این بخش از نهر نینوا باقی است که به «عرقوب نینوا» معروف است.<ref name=":0">بغیة النبلاء فی تاریخ کربلاء، ص۱۰۸.</ref>


==پیشینه==
==پیشینه==
به گمان برخی، نهر نینوا توسط بابلی‌ها حفر شد. روستای نینوا نیز، به نام پایتخت آشوری‌ها در دوره‌های تمدن آشوری‌ها ساخته شده است. به باور برخی، از آنجایی که نام این نهر، حتی به صورت گذرا، در منابع نیامده، به گمان، در آغازِ ساخت، آب آن خشکیده است.<ref name=":0" />
به گمان برخی، نهر نینوا توسط بابلی‌ها حفر شد. روستای نینوا نیز، به نام پایتخت آشوری‌ها در دوره‌های تمدن آشوری‌ها ساخته شده است. به باور برخی، از آنجایی که نام این نهر، حتی به صورت گذرا، در منابع نیامده، به گمان، در آغازِ ساخت، آب آن خشکیده باشد.<ref name=":0" />


==پانوشت==
==پانوشت==
خط ۲۴: خط ۲۴:
{{پایان}}
{{پایان}}


[[رده:رودخانه‌های عراق]]
[[رده:مقاله‌های در دست ویرایش]]
لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی حج منتشرشده تحت Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike در نظر گرفته‌می‌شوند (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش و توزیع شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)