قبر ابان بن عثمان: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حج
جز (جایگزینی متن - '</ref> ' به '</ref> ')
جز (جایگزینی متن - '</ref>' به '</ref> ')
خط ۲۳: خط ۲۳:
==معرفی اجمالی ابان بن عثمان==
==معرفی اجمالی ابان بن عثمان==


ابان بن عثمان، فرزند [[خليفۀ سوم]] و از تابعين است. وى و سه تن ديگر از محدّثان و مورّخان مشهورِ مدينه در قرن اوّل هجرى، پدران تاريخ‌نگارى اسلامى محسوب شده و بيشتر محدّثان و تاريخ‌نگاران از نسل تابعين و ديگران به روايات آنان استناد مى‌كرده‌اند. ابان نزد خلفاى اموى به‌ويژه [[معاويه]] احترامى ويژه داشت و به دستگاه خلافت [[بنى‌اميه]] نزديك بود. او در سال ٧۶ هجرى،از سوى [[عبدالملك بن مروان]] به حكومت [[مدينه]] منصوب شد و به مدت هفت سال در اين سمت باقى ماند.<ref>ابن سعد، طبقات الكبرى، ج ۵، ص ١۵١.</ref> سر انجام به سال ١٠۵ هجرى در دوران خلافت [[يزيد بن عبدالملك]] از دنيا رفت.
ابان بن عثمان، فرزند [[خليفۀ سوم]] و از تابعين است. وى و سه تن ديگر از محدّثان و مورّخان مشهورِ مدينه در قرن اوّل هجرى، پدران تاريخ‌نگارى اسلامى محسوب شده و بيشتر محدّثان و تاريخ‌نگاران از نسل تابعين و ديگران به روايات آنان استناد مى‌كرده‌اند. ابان نزد خلفاى اموى به‌ويژه [[معاويه]] احترامى ويژه داشت و به دستگاه خلافت [[بنى‌اميه]] نزديك بود. او در سال ٧۶ هجرى،از سوى [[عبدالملك بن مروان]] به حكومت [[مدينه]] منصوب شد و به مدت هفت سال در اين سمت باقى ماند.<ref>ابن سعد، طبقات الكبرى، ج ۵، ص ١۵١.</ref>   سر انجام به سال ١٠۵ هجرى در دوران خلافت [[يزيد بن عبدالملك]] از دنيا رفت.


==معرفی اجمالی مقبره==
==معرفی اجمالی مقبره==

نسخهٔ ‏۱۶ ژوئیهٔ ۲۰۱۹، ساعت ۱۶:۳۱

قبر ابان بن عثمان
اطلاعات اوليه
کاربری مقبره
مکان سوریه * دمشق
مشخصات
وضعیت فعال

قبر ابان بن عثمان در قبرستان باب الصغیر در شهر دمشق قرار دارد.

معرفی اجمالی ابان بن عثمان

ابان بن عثمان، فرزند خليفۀ سوم و از تابعين است. وى و سه تن ديگر از محدّثان و مورّخان مشهورِ مدينه در قرن اوّل هجرى، پدران تاريخ‌نگارى اسلامى محسوب شده و بيشتر محدّثان و تاريخ‌نگاران از نسل تابعين و ديگران به روايات آنان استناد مى‌كرده‌اند. ابان نزد خلفاى اموى به‌ويژه معاويه احترامى ويژه داشت و به دستگاه خلافت بنى‌اميه نزديك بود. او در سال ٧۶ هجرى،از سوى عبدالملك بن مروان به حكومت مدينه منصوب شد و به مدت هفت سال در اين سمت باقى ماند.[۱] سر انجام به سال ١٠۵ هجرى در دوران خلافت يزيد بن عبدالملك از دنيا رفت.

معرفی اجمالی مقبره

در منابع‌تاريخى، نام وى جزو مدفونين در باب‌الصغير ديده نمى‌شود؛ ولى در سمت چپ مقابر سكينه و عبداللّٰه و حدود دويست متر بالاتر از آنان، يعنى پشت مقبرۀ فضّه، حجرۀ كوچكى است با گنبدى سبز رنگ كه بر ديوار آن نام ابان بن عثمان ديده مى‌شود.

پانویس

  1. ابن سعد، طبقات الكبرى، ج ۵، ص ١۵١.

منابع

این مقاله برگرفته از کتاب تاریخ و اماکن زیارتی سوریه، اصغر قائدان. ص 102 و 103، است.

*طبقات الكبرى ، ابو عبداللّٰه محمد بن سعد بن منيع زهرى بصرى (١۶٨-٢٣٠ ق)، بيروت، دارصادر، ١٣٧۶ ق.