الگو:مقاله پیشنهادی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حج
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۶۶ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''اماکن منسوب به امام علی(ع) در حجاز'''، مکان‌ها و بناهایی در داخل یا خارج شهرهای مکه و مدینه در کشور عربستان است که به نام [[امام علی(ع)]] نامگذاری شده، یا ارتباطی با وقایع زندگی آن حضرت داشته یا محل زندگی و اقامت ایشان بوده است. این اماکن شامل شماری از مساجد، خانه‌ها و چاه‌های آب بوده است. در [[حجاز]]، مساجد و زیارتگاه‌های متعددی وجود داشته که به یادبود حضور و نماز خواندن [[پیامبرخدا(ص)]] و دیگر شخصیت‌های بزرگ صدر اسلام یا در ارتباط با حادثه‌ای در صدر اسلام بنا گردیده است.  
مسجد البیعة (مسجد بیعت) از مسجدهای کهن شهر [[مکه]] است که تاریخ بنای آن به قرن دوم هجری بازمی‌گردد. این مسجد نزدیک [[جمره عقبه]] و بیرون حد شرعی [[منا]] قرار گرفته است. زمانی که مردم یثرب با اسلام آشنا شدند، در ایام [[حج]]، و در جمره عقبه، برای نخستین‌بار با [[رسول خدا(ص)]] بیعت کردند و پس از آن بود که اسلام در [[مدینه]] گسترش یافت. در محل این رویداد که بیعت عقبه اول نام دارد، مسجدی ساخته‌شد که به نام «مسجد البیعه» شهرت یافت طبق کتیبه‌ای که بر دیوار غربی مسجد البیعه نصب شده، این مسجد در سال ۱۴۴ قمری به دستور منصور عباسی ساخته شد و بعدها چند بار بازسازی شد. در حال حاضر مسجد در انتهای راه خروجی طبقه دوم [[جمرات]] به طرف مکه قرار گرفته و اطراف مسجد را نرده آهنی کشیده‌اند.


[[کعبه]] که محل تولد امام علی(ع) است، [[خانه خدیجه]] که آن حضرت در آن زیست و پرورش یافت، [[شعب ابی‌طالب]] که خانه پدری ایشان در آن‌جا قرار داشت، [[مسجد امام علی (تنعیم)|مسجد امام علی]] در تنعیم که در ورودی شهر مکه قرار دارد و نیز مسجدی به نام امام که در نزدیکی دارالخیزران قرار داشته از [[اماکن منسوب به امام علی در مکه]] است. همچنین خانه آن حضرت و چند مسجد به نام ایشان از [[اماکن منسوب به امام علی در مدینه|امکان منسوب به امام علی]] در شهر مدینه به شمار می‌رود. همچنین مساجدی در خارج از مکه و مدینه همچون [[مسجد غدیر خم|مسجد غدیر]] و مسجد امام علی در [[بدر]] و نیز برخی چاه‌های آب همچون [[آبار علی]] و بئر جعرانه و چشمه‌‌هایی در [[ینبع]] به آن حضرت منسوب است.
[[مسجد البیعه (مکه)|بیشتر]]
[[اماکن منسوب به امام علی در حجاز|ادامه...]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۲ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۲۱:۱۱

مسجد البیعة (مسجد بیعت) از مسجدهای کهن شهر مکه است که تاریخ بنای آن به قرن دوم هجری بازمی‌گردد. این مسجد نزدیک جمره عقبه و بیرون حد شرعی منا قرار گرفته است. زمانی که مردم یثرب با اسلام آشنا شدند، در ایام حج، و در جمره عقبه، برای نخستین‌بار با رسول خدا(ص) بیعت کردند و پس از آن بود که اسلام در مدینه گسترش یافت. در محل این رویداد که بیعت عقبه اول نام دارد، مسجدی ساخته‌شد که به نام «مسجد البیعه» شهرت یافت طبق کتیبه‌ای که بر دیوار غربی مسجد البیعه نصب شده، این مسجد در سال ۱۴۴ قمری به دستور منصور عباسی ساخته شد و بعدها چند بار بازسازی شد. در حال حاضر مسجد در انتهای راه خروجی طبقه دوم جمرات به طرف مکه قرار گرفته و اطراف مسجد را نرده آهنی کشیده‌اند.

بیشتر