مولد فاطمه(س): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حج
جز (Kamran صفحهٔ مولد فاطمه را به مولد فاطمه(س) منتقل کرد)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''مولد فاطمه''' محل تولد فاطمه(س)، دختر حضرت محمد(ص)، در خانه حضرت خدیجه(س) در مکه است. این مکان اتاقی از خانه حضرت خدیجه بود که گنبدی بالای آن ساخته بودند و محل زیارت بود و تا سده چهاردهم هجری/بیستم میلادی وجود داشت. این مکان امروزه از میان رفته و در محدوده مسجدالحرام قرار گرفته است.  
'''مولد فاطمه''' محل تولد [[فاطمه(س)]]، دختر [[حضرت محمد (ص)|حضرت محمد(ص)]]، در [[خانه حضرت خدیجه(س)]] در [[مکه]] است. این مکان اتاقی از خانه [[حضرت خدیجه (س)|حضرت خدیجه]] بود که گنبدی بالای آن ساخته بودند و محل زیارت بود و تا سده چهاردهم هجری/بیستم میلادی وجود داشت. این مکان امروزه از میان رفته و در محدوده [[مسجد الحرام|مسجدالحرام]] قرار گرفته است.  
==خانه حضرت خدیجه==
==خانه حضرت خدیجه==
{{اصلی|خانه حضرت خدیجه(س)}}
{{اصلی|خانه حضرت خدیجه(س)}}
خانه [[حضرت خدیجه (س)|حضرت خدیجه(س)]]، همسر پیامبر، در مکه، که خانه فاطمه یکی از اتاق‌های آن بود، همان خانه‌ای بود که پیامبر اسلام(ص) پس از ازدواج با خدیجه(س) تا هنگام [[هجرت به مدینه]] در آن زندگی می‌کرد. این خانه امروزه از میان رفته و داخل در محدوده مسجدالحرام است.
خانه [[حضرت خدیجه (س)|حضرت خدیجه(س)]]، همسر پیامبر، در مکه، که خانه فاطمه یکی از اتاق‌های آن بود، همان خانه‌ای بود که پیامبر اسلام(ص) پس از ازدواج با خدیجه(س) تا هنگام [[هجرت به مدینه]] در آن زندگی می‌کرد. این خانه امروزه از میان رفته و داخل در محدوده مسجدالحرام است.
==زادگاه فاطمه==
==زادگاه فاطمه==
مولد فاطمه (زادگاه فاطمه) اتاقی بود در خانه حضرت خدیجه که بالای آن گنبدی ساخته بودند. این بخش از خانه حضرت خدیجه دست کم از قرن ششم شناخته شده و زیارت می‌شد. این خانه دو گنبد داشت. یکی گنبدی که بر عبادتگاه پیامبر ساخته بودند و به آن قبة الوحی می‌گفتند و دیگری گنبدی که بر مولد فاطمه ساخته شده بود. به گفته ابن جبیر خانه خدیجه را در سده ششم به نام مولد فاطمه می‌شناختند.
مولد فاطمه (زادگاه فاطمه) اتاقی بود در خانه حضرت خدیجه که بالای آن گنبدی ساخته بودند. این بخش از خانه حضرت خدیجه دست کم از قرن ششم شناخته شده و زیارت می‌شد.<ref>رحله ابن جبیر، ص۸۱</ref> این خانه دو گنبد داشت. یکی گنبدی که بر عبادتگاه پیامبر ساخته بودند و به آن قبة الوحی می‌گفتند و دیگری گنبدی که بر مولد فاطمه ساخته شده بود. به گفته فاسی در قرن نهم خانه خدیجه را به نام مولد فاطمه می‌شناختند.<ref>العقد الثمین، ج۱، ص ۲۶۳</ref>
 
گزارش‌های دیگر از وجود مولد فاطمه در خانه خدیجه تا ابتدای سده بیستم میلادی خبر می‌دهند. به گزارش لبیب بتنونی که در سال 1327 قمری / 1909میلادی به حج رفته است مولد فاطمه اتاقی بوده به عرض ۴ متر و طول ۷/۵ متر که در وسط آن مقصوره کوچکی بوده که به عنوان محل تولد حضرت فاطمه شناخته می‌شد.<ref>الرحلة الحجازیة،‌بتنونی، ص ۵۳</ref>
==جستارهای وابسته==
==جستارهای وابسته==
* [[خانه حضرت خدیجه]]
* [[خانه حضرت خدیجه]]

نسخهٔ ‏۷ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۱۰:۲۰

مولد فاطمه محل تولد فاطمه(س)، دختر حضرت محمد(ص)، در خانه حضرت خدیجه(س) در مکه است. این مکان اتاقی از خانه حضرت خدیجه بود که گنبدی بالای آن ساخته بودند و محل زیارت بود و تا سده چهاردهم هجری/بیستم میلادی وجود داشت. این مکان امروزه از میان رفته و در محدوده مسجدالحرام قرار گرفته است.

خانه حضرت خدیجه

خانه حضرت خدیجه(س)، همسر پیامبر، در مکه، که خانه فاطمه یکی از اتاق‌های آن بود، همان خانه‌ای بود که پیامبر اسلام(ص) پس از ازدواج با خدیجه(س) تا هنگام هجرت به مدینه در آن زندگی می‌کرد. این خانه امروزه از میان رفته و داخل در محدوده مسجدالحرام است.

زادگاه فاطمه

مولد فاطمه (زادگاه فاطمه) اتاقی بود در خانه حضرت خدیجه که بالای آن گنبدی ساخته بودند. این بخش از خانه حضرت خدیجه دست کم از قرن ششم شناخته شده و زیارت می‌شد.[۱] این خانه دو گنبد داشت. یکی گنبدی که بر عبادتگاه پیامبر ساخته بودند و به آن قبة الوحی می‌گفتند و دیگری گنبدی که بر مولد فاطمه ساخته شده بود. به گفته فاسی در قرن نهم خانه خدیجه را به نام مولد فاطمه می‌شناختند.[۲]

گزارش‌های دیگر از وجود مولد فاطمه در خانه خدیجه تا ابتدای سده بیستم میلادی خبر می‌دهند. به گزارش لبیب بتنونی که در سال 1327 قمری / 1909میلادی به حج رفته است مولد فاطمه اتاقی بوده به عرض ۴ متر و طول ۷/۵ متر که در وسط آن مقصوره کوچکی بوده که به عنوان محل تولد حضرت فاطمه شناخته می‌شد.[۳]

جستارهای وابسته

پانویس

  1. رحله ابن جبیر، ص۸۱
  2. العقد الثمین، ج۱، ص ۲۶۳
  3. الرحلة الحجازیة،‌بتنونی، ص ۵۳