پرش به محتوا

مرقد حسین بن روح نوبختی: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۱: خط ۲۱:
| وبگاه            =  
| وبگاه            =  
}}
}}
'''حسین بن روح نوبختی‌''' نایب سوم [[امام زمان(عج)]] است که بعد از [[محمد بن عثمان]] وظیفه‌ی نیابت به او سپرده شد.وی در عصر خود مشهور به دانایی و مورد احترام شیعه، سنی و خلیفه‌ی وقت عباسی بود. این عالم بزرگ سرانجام در سال (326 ه.ق) از دنیا رفت.آرامگاه این نائب امام زمان (عج) در محله نوبختیه در بازار عطاران شورجه [[بغداد]] واقع‌شده و هم‌اکنون زیارتگاه شیعیان مشتاق است.
'''حسین بن روح نوبختی‌''' نایب سوم [[امام زمان(عج)]] است که بعد از [[محمد بن عثمان]] وظیفه‌ی نیابت به او سپرده شد. وی در عصر خود مشهور به دانایی و مورداحترام شیعه، سنی و خلیفه‌ی وقت عباسی بود. این عالم بزرگ سرانجام در سال (326 ه.ق) از دنیا رفت. آرامگاه این نائب امام زمان (عج) در محله نوبختیه در بازار عطاران شورجه [[بغداد]] واقع‌شده و هم‌اکنون زیارتگاه شیعیان مشتاق است.


==معرفی حسین بن روح==
==معرفی حسین بن روح==
خط ۳۱: خط ۳۱:
==نحوه‌ی انتخاب حسین بن روح به نیابت==
==نحوه‌ی انتخاب حسین بن روح به نیابت==


محمد عثمان در سال‌های آخر عمر خود، به‌منظور فراهم ساختن زمینه برای معرفی حسین بن روح، شیعیان را برای تحویل اموال سهم امام، به وی هدایت می‌کرد. سرانجام در روزهای آخر زندگانی خود، به گروهی از شیعیان اعلام کرد که از سوی امام مأمور است تا حسین بن روح را به‌عنوان جانشین خود، به مردم معرفی کند و ازاین‌پس لازم است که آن‌ها، به حسین بن روح مراجعه کنند. سپس در حضور جمعی از بزرگان شیعه، ازجمله [[ابوعلی محمد بن [[هَمّام|همام]] اسکافی]]، [[ابوعبدالله محمد کاتب]]، [[ابوعبدالله باقطانی]]، [[ابوسهل اسماعیل بن علی نوبختی]] و [[ابوعبدالله حسن بن علی الوجناء نصیبی]]، حسین بن روح را به‌عنوان جانشین خود معرفی کرد و به آن‌ها گفت:[[ابوالقاسم حسین بن روح نوبختی]]، قائم‌مقام من، سفیر میان شما و حضرت [[صاحب‌الامر (عج)]]، وکیل، ثقه و امین است. پس در کارهای خود، به او رجوع نمایید و در مشکلات خود، به او تکیه کنید که من به این وصیت، مأمورم و اکنون آن را ابلاغ کردم.<ref>الغیبة، ص 247 و 250.</ref>
محمد عثمان در سال‌های آخر عمر خود، به‌منظور فراهم ساختن زمینه برای معرفی حسین بن روح، شیعیان را برای تحویل اموال سهم امام، به وی هدایت می‌کرد. سرانجام در روزهای آخر زندگانی خود، به گروهی از شیعیان اعلام کرد که از سوی امام مأمور است تا حسین بن روح را به‌عنوان جانشین خود، به مردم معرفی کند و ازاین‌پس لازم است که آن‌ها، به حسین بن روح مراجعه کنند. سپس در حضور جمعی از بزرگان شیعه، ازجمله [[ابوعلی محمد بن [[هَمّام|همام]] اسکافی]]، [[ابوعبدالله محمد کاتب]]، [[ابوعبدالله باقطانی]]، [[ابوسهل اسماعیل بن علی نوبختی]] و [[ابوعبدالله حسن بن علی الوجناء نصیبی]]، حسین بن روح را به‌عنوان جانشین خود معرفی کرد و به آن‌ها گفت: [[ابوالقاسم حسین بن روح نوبختی]]، قائم‌مقام من، سفیر میان شما و حضرت [[صاحب‌الامر (عج)]]، وکیل، ثقه و امین است. پس در کارهای خود، به او رجوع نمایید و در مشکلات خود، به او تکیه کنید که من به این وصیت، مأمورم و اکنون آن را ابلاغ کردم.<ref>الغیبة، ص 247 و 250.</ref>


==دوران نیابت حسین بن روح==
==دوران نیابت حسین بن روح==
خط ۵۳: خط ۵۳:
| لینک = http://lib.hajj.ir/View/fa/Book/BookView/Image/1472}}
| لینک = http://lib.hajj.ir/View/fa/Book/BookView/Image/1472}}


'''*الغيبة'''، محمد بن الحسن (الشيخ الطوسي)، تصحيح: علي اكبر الغفاري و بهراد الجعفري، ط ٢، تهران، دار الكتب الاسلامية، ١۴٢٩ه.ق - ١٣٨٧ه.ش.
'''*الغيبة '''، محمد بن الحسن (الشيخ الطوسي)، تصحيح: علی‌اکبر الغفاري و بهراد الجعفري، ط ٢، تهران، دار الكتب الاسلامية، ١۴٢٩ه.ق - ١٣٨٧ه.ش.


'''*العقد اللامع بآثار بغداد والمساجد والجوامع'''، عبدالحميد عبادة، تحقيق: عماد عبدالسلام رؤوف، ط ١، بغداد، انوار دجلة، 2004 م.
'''*العقد اللامع بآثار بغداد والمساجد والجوامع '''، عبدالحميد عبادة، تحقيق: عماد عبدالسلام رؤوف، ط ١، بغداد، انوار دجلة، 2004 م.


{{پایان}}
{{پایان}}
۴۴۷

ویرایش