پرش به محتوا

الگو:مقاله پیشنهادی: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''وقوف در عرفات''' دومین عملِ واجبِ [[حج]] است که طی آن حج‌گزار بر اساس فقه [[شیعه]]، در روز عرفه (نهم ذی‌الحجه)، از ظهر تا غروب شرعی در [[عرفات]] می‌ماند. این وقوف به مقداری که ماندن در آنجا (اگر چه به‌مدت کوتاه) صدق کند، از [[ارکان حج]] نیز شمرده شده است. اگر کسی از روی عمد، دیرتر به عرفات وارد شود گناه کرده و چنانچه زودتر از غروب آنجا را ترک کند، افزون بر گناه، یک شتر [[کفاره]] هم بر او واجب می‌شود.  
'''پیاده‌روی اربعین''' از جمله آیین‌های شیعیان است که از چند روز مانده به [[اربعین]] از شهرهای مختلف [[عراق]]، به ویژه [[نجف]]، به سمت کربلا آغاز می‌شود و طی این پیاده‌روی، میلیون‌ها نفر به قصد [[زیارت امام حسین(ع)]] خود را به [[کربلا (شهر)|کربلا]] می‌رسانند. بنابر گزارش‌ها، تعداد افراد شرکت کننده در این پیاده‌روی، از دو تا سه میلیون نفر در سال ۱۳۸۱ شمسی به بیش از بیست و یک میلیون تن در سال ۱۴۰۱ رسیده است. در سال ۱۴۰۲  بیش از چهار میلیون تن از کشور [[ایران]] در پیاده‌روی اربعین شرکت کردند. مسئولیت مدیریت و ساماندهی مراسم راهپیمایی اربعین حسینی در ایران بر عهده وزارت کشور و در چارچوب ستادی بنام «ستاد مرکزی اربعین حسینی(ع)» است.


در مذاهب چهارگانه [[اهل سنت]] نیز، زمان این عمل، [[روز عرفه]] دانسته شده؛ اگرچه در زمان دقیق آن بین آنها اختلاف‌نظر وجود دارد.  
از آداب و رسوم عزاداری اربعین در عراق، هوسه‌خوانی، برپایی تعزیه و مرثیه سرایی است. همچنین عزاداران در [[آستان مقدس امام حسین(ع)|حرم امام حسین(ع)]]، [[نماز زیارت]] به جای آورده و دعاهای مخصوص [[زیارت اربعین]] را می‌خوانند.


روزه، [[توبه]]، خواندن [[دعا|دعاهایی]] خاص و [[دعای امام حسین(ع) در روز عرفه]]، از اعمال و آداب وقوف در عرفات است. وقوف در عرفات در روایات، «حقیقت حج» و «[[حج اکبر]]» معرفی شده است. بنا بر روایات، زمان و مکان وقوف در عرفات، همان زمان و مکانی است که توبه [[حضرت آدم(ع)]] پذیرفته شد.
[[پیاده‌روی اربعین|بیشتر]]
 
[[وقوف در عرفات|بیشتر]]