پرش به محتوا

بنی‌اسد بن عبدالعزی: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱۹: خط ۱۹:
}}
}}


'''بنی‌اسد بن عبدالعزی''': از خاندان‌های تاثیرگذار [[مکه]] در [[دوران جاهلیت]] و [[اسلام]] بودند. این خاندان یکی از تیره‌های اصلی [[قریش]] در مکه و خاندان پدری [[حضرت خدیجه(س)]] و فرزندان [[اسد بن عبدالعزی]] جد چهارم [[پیامبر(ص)]] هستند.
'''بنی‌اسد بن عبدالعزی''' از خاندان‌های تاثیرگذار [[مکه]] در [[دوران جاهلیت]] و [[اسلام]] بودند. این خاندان یکی از تیره‌های اصلی [[قریش]] مکه و خاندان پدری [[حضرت خدیجه(س)]] و فرزندان [[اسد بن عبدالعزی]] جد چهارم [[پیامبر(ص)]] هستند.


این خاندان پیش از اسلام به جز عده کمی که مسیحی بودند بقیه بت‌پرست بودند و با ظهور اسلام عده‌ای از آنان به اسلام گرویده و جزء حامیان پیامبر(ص) شدند و در جنگ‌ها در کنار پیامبر(ص) بودند ولی عده‌ای دیگر از آنان در مقابل و از دشمنان پیامبر(ص) قرار گرفتند. بعد از پیامبر(ص) هم آنان همسو با [[خلفا]] شدند و فقط چهره شاخص بنی‌اسد که به حمایت از [[امام علی(ع)]] به پا خواست [[زبیر بن عوام]] بود.
پیش از اسلام بیشتر اعضای این خاندان بت‌پرست، و تعدادی از آنان مسیحی بودند و با ظهور اسلام عده‌ای از آنان به اسلام گرویده و جزء حامیان پیامبر(ص) بودن و عده‌ای دیگر از آنان در صف دشمنان پیامبر(ص) قرار گرفتند. بعد از پیامبر(ص) نیز آنان همسو با [[خلفا]] شدند و فقط چهره شاخص بنی‌اسد که به حمایت از [[امام علی(ع)]] به پا خواست [[زبیر بن عوام]] بود.


دولت بنی‌اسد نخستین دولتی بود که مکه را مرکز خلافت خود قرار دادند و ده سال خلافت کردند. خلیفه آنها [[عبدالله بن زبیر]] بود که پس از [[معاویة بن ابی‌سفیان]] تشکیل خلافت داد و همه مردم بجز مناطق [[شام]] با او [[بیعت]] کردند. حکومت آنها با شکست از [[حجاج بن یوسف ثقفی]] برچیده شد.
چهره مشهور این خاندان [[عبدالله بن زبیر]] است که با حمایت خاندانش، پس از [[معاویة بن ابی‌سفیان]] خلافتی در مکه تشکیل داد و در بسیار از مناطق سرزمین‌های اسلامی بجز [[شام]] با او [[بیعت]] شد. حکومت عبدالله بن زبیر در مکه را می‌توان حکومت بنی اسد نیز به حساب آورد.


از اقدامات [[زبیریان]] در مدت حکومت خود بازسازی [[کعبه]] و گسترش [[مسجدالحرام]] به دست ابن‌زبیر بود که در حمله شامیان، کعبه دچار آتش‌سوزی شد و در حال فروپاشی بود؛ این بازسازی طبق روایتی که از [[عایشه]] نقل شده بود بر [[پایه‌های ابراهیمی]] بنا شد ولی دیری نپایید که با روی کار آمدن [[حجاج بن یوسف]]، کعبه را به حالت سابق خود برگرداند.
از اقدامات [[زبیریان]] در مدت حکومت خود بازسازی [[کعبه]] و گسترش [[مسجدالحرام]] بود چرا که در حمله شامیان، کعبه دچار آتش‌سوزی شد و در حال فروپاشی بود؛ این بازسازی طبق روایتی که از [[عایشه]] نقل شده بود بر [[پایه‌های ابراهیمی]] بنا شد ولی دیری نپایید که با روی کار آمدن [[حجاج بن یوسف]]، کعبه را به حالت سابق خود برگرداند.


بنی‌اسد خانه‌های مختلفی در مکه داشتند که در گزارشات تاریخی به آنها اشاره شده است.
بنی‌اسد خانه‌های مختلفی در مکه داشتند که در گزارشات تاریخی به آنها اشاره شده است.
کاربر ناشناس