پرش به محتوا

بلد الامین: تفاوت میان نسخه‌ها

۸۴ بایت اضافه‌شده ،  ‏۴ اوت ۲۰۱۸
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳: خط ۳:
'''بلد الامین''' از نام‌های قرآنی [[مکه]] و بیانگر احترام فوق‌العاده و قداست و امنیت این سرزمین مقدس است.  
'''بلد الامین''' از نام‌های قرآنی [[مکه]] و بیانگر احترام فوق‌العاده و قداست و امنیت این سرزمین مقدس است.  


بلد الامین در [[قرآن کریم]] به همین صورت آمده و خداوند در [[سوره تین]] به آن قسم یاد کرده است. بعضی از مفسران قسم یادکردن [[قرآن]] به بلد الامین را اشاره به شرافت ویژه مکه و ظهور اسلام در آن دانسته‌اند.
این عبارت در [[قرآن کریم]] آمده و خداوند در [[سوره تین]] به آن قسم یاد کرده است. بعضی از مفسران قسم یادکردن [[قرآن]] به بلد الامین را اشاره به شرافت ویژه مکه و ظهور اسلام در آن دانسته‌اند.
بنابر برخی روایات، [[امنیت مکه]] نتیجه دعای [[حضرت ابراهیم(ع)]] است. بر اساس این روایات مقصود دعای ابراهیم(ع) ایمنی از حوادث طبیعی، یا احیای امنیت مکه که مدتی مهجور مانده بود و یا تأکیدی بر امنیت تکوینی حرم است. و برخی از روایات نیز امنیت مکه را از ابتدای آفرینش و خلقت آسمان و زمین تعبیر کرده‌اند.


برخی از روایات [[امنیت مکه]] را نتیجه دعای [[حضرت ابراهیم(ع)]] می‌دانند که در دو جای قرآن این دعا بیان شده است، و مقصود دعای ابراهیم(ع) را ایمنی از حوادث طبیعی، یا احیای امنیت مکه که مدتی مهجور مانده بود و یا تأکیدی بر امنیت تکوینی حرم می‌دانند. و برخی از روایات نیز امنیت مکه را از ابتدای آفرینش و خلقت آسمان و زمین تعبیر کرده‌اند.
مفسران در بیان ماهیت امنیت حرم اختلاف‌ نظر دارند، عده‌ای آن را امنیت تکوینی به معنای دور ماندن از بلایای طبیعی و در امان ماندن از قتل و دشمنی، و دلیل آن را بزرگداشت [[مکه]] و اهل آن از سوی دیگران می‌دانند. به نظر این گروه، بلایا و اتفاقاتی که در طول تاریخ برای مکه گزارش شده، به سبب گناهان مردم اتفاق افتاده است.


مفسران در بیان ماهیت امنیت حرم اختلاف‌ نظر دارند، عده‌ای آن را امنیت تکوینی به معنای دور ماندن از بلایای طبیعی و در امان ماندن از قتل و دشمنی، و دلیل آن را بزرگداشت [[مکه]] و اهل آن از سوی دیگران می‌دانند. و بلایا و اتفاقاتی که در طول تاریخ اتفاق افتاده را به سبب گناهان مردم می‌دانند.
عده‌ای دیگر نیز [[امنیت حرم]] را تشریعی، به معنای قداست و [[حرمت مکه]] با وضع بعضی از احکام مخصوص [[حرم]] مثل ممنوعیت آزار حاجیان و حیوانات و بریدن درختان و غیره می‌دانند که در منجر به امنیت گیاهان و حیوانات و انسان‌ها می‌شود.  


عده‌ای دیگر نیز [[امنیت حرم]] را تشریعی، به معنای قداست و [[حرمت مکه]] با وضع بعضی از احکام مخصوص [[حرم]] مثل ممنوعیت آزار حاجیان و حیوانات و بریدن درختان و ... که در نتیجه آن منجر به امنیت گیاهان و حیوانات و انسان‌ها می‌شود می‌دانند.
برخی روایات [[شیعه]] نیز تعبیر بلد الامین را به [[پیامبر(ص)]] و [[اهل‌بیت(ع)]] تأویل کرده‌اند که [[ایمان]] به آنها موجب ایمنی از گمراهی می‌شود.
 
روایات [[شیعه]] نیز تعبیر بلد الامین را به [[پیامبر(ص)]] و [[اهل‌بیت(ع)]] تأویل کرده‌اند که [[ایمان]] به آنها موجب ایمنی از گمراهی می‌شود.


==واژه‌شناسی==
==واژه‌شناسی==
خط ۲۶۵: خط ۲۶۴:


{{نام‌های مکه}}
{{نام‌های مکه}}
[[رده:مقاله‌های تکمیل‌شده]]
[[رده:اصطلاحات قرآنی]]
[[رده:نام‌های مکه]]