پرش به محتوا

بازسازی مسجدالنبی (دوره عباسی): تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۸: خط ۸:


==دوره مهدی==
==دوره مهدی==
در این دوره مساحت مسجدالنبی، بنا بر اقوال مختلف بین 53 تا 100 ذراع افزایش یافت. برای بازسازی در این زمان که تنها از سمت شمال مسجد صورت می‌گرفت، خانه‌های اطراف خریداری و به مسجد افزوده شد. از نکات قابل توجه در این بازسازی تخریب مقصوره اموی و جایگزین شدن مقصوره چوبی و نیز گشودن 24 در جدید برای مسجد بود.
تزیینات ساخت مسجد در این دوره رخام، مرمر و کاشی‌های معرق‌کاری شده بود. معماری بنا بر عهده عبدالله بن عاصم بن عمربن عبدالعزیز و عبدالملک بن شبیب غسانی از اهالی شام بود که پس از وفات ابن عاصم عبدالله بن موسی حمصی به جای وی به کار پرداخت.


==دوره مأمون==
==دوره مأمون==
خط ۱۳: خط ۱۶:


==دوره متوکل==
==دوره متوکل==
در این دوره، ازاری(قسمتی از دیوار که از طاقچه تا کف زمین بود<ref>لغت‌نامه دهخدا</ref>) از رخام به ارتفاع  1/75متر ساخته شد.<ref>تعمیر و توسعه مسجد شریف نبوی در طول تاریخ، ص 130</ref> <ref>عماره المسجد النبوی، ص 177</ref>سطح مسجد با با مرمر سفید پوشیده شد و برخی دیوارها ضمن مرمت با کاشی‌کاری معرق زیبنت یافت. ناظر این اصلاحات که در سال 7-246ه/ 61-860م صورت گرفت، اسحاق بن مسلمه بود.
در این دوره، ازاره‌ای(قسمتی از دیوار که از طاقچه تا کف زمین بود<ref>لغت‌نامه دهخدا</ref>) از رخام به ارتفاع  1/75متر ساخته شد.<ref>تعمیر و توسعه مسجد شریف نبوی در طول تاریخ، ص 130</ref> <ref>عماره المسجد النبوی، ص 177</ref>سطح مسجد با با مرمر سفید پوشیده شد و برخی دیوارها ضمن مرمت با کاشی‌کاری معرق زیبنت یافت. ناظر این اصلاحات که در سال 7-246ه/ 61-860م صورت گرفت، اسحاق بن مسلمه بود.


==دوره معتضد==
==دوره معتضد==