پرش به محتوا

رمی: تفاوت میان نسخه‌ها

۲۶۰ بایت اضافه‌شده ،  ‏۴ مهٔ ۲۰۲۲
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
{{حج و عمره عمودی}}
{{حج و عمره عمودی}}
'''رَمْی''' به معنای پرتاب سنگ به جمره، به دو عمل رمی جمره عقبه و رمی [[جمرات]] سه‌گانه گفته می‌شود، که از اعمال واجب [[حج]] هستند. رمی جمره عقبه در روز [[عید قربان]]، و رمی جمرات در روزهای ۱۱ و ۱۲ ذی‌حجه انجام می‌شود.
'''رَمْی''' پرتاب سنگ به جمره است و شامل دو عمل از اعمال حج است؛ یکی پرتاب هفت سنگ به [[جمره عقبه]] در عید قربان (روز دهم ذی‌حجه) و دیگری پرتاب هفت سنگ به هر کدام از [[جمرات|جمرات سه‌گانه]] (جمره اولی، جمره وسطی، جمره کبری) در روزهای ۱۱ و ۱۲ ذی‌حجه است.  


تعداد سنگ‌ها برای هر جمره هفت سنگ است که بنا بر فقه شیعه باید از [[حرم مکی|حرم]] جمع‌آوری شده باشد. فقیهان شیعه، نیت و قصد خالصانه را از واجبات رمی دانسته اند. به نظر همه مذاهب اسلامی، هر کدام از سنگ‌ها باید با پرتاب جداگانه به جمره برخورد کند. مستحب است حج‌گزار هنگام پرتاب هر سنگ [[تکبیر]] بگوید.
بنا بر فقه [[شیعه]] و بیشتر فقیهان [[اهل‌سنت]]، سنگ‌ها باید ریگ باشد و قبل از آن برای رمی استفاده نشده باشد. به‌فتوای فقیهان شیعه سنگ‌ها باید از [[حرم مکی]] به‌جز [[مسجد الحرام]] و [[مسجد جن]]، جمع‌آوری شده باشند.  
 
فقیهان شیعه، نیت و قصد خالصانه را از واجبات رمی دانسته‌اند. به نظر همه مذاهب اسلامی، هر کدام از سنگ‌ها باید با پرتاب جداگانه به جمره برخورد کند و مستحب است حاجی هنگام پرتاب هر سنگ [[تکبیر]] بگوید.


==مفهوم‌شناسی==
==مفهوم‌شناسی==
۱۵٬۶۱۴

ویرایش