در حال ویرایش آیه تبلیغ

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.

نسخهٔ فعلی متن شما
خط ۲۷: خط ۲۷:


===شأن نزول آیه از نظر عالمان اهل سنت===
===شأن نزول آیه از نظر عالمان اهل سنت===
[[علامه امینی|مؤلف]] [[الغدیر فی الکتاب و السنه و الادب|کتاب الغدیر]] نام ۳۰ تن از [[محدث|محدِّثان]] و [[مفسر|مفسران]] سرشناس اهل‌ سنت را می‌آورد که شأن نزول آیه تبلیغ را ولایت و امامت علی بن ابی‌طالب(ع) در روز غدیر خم دانسته‌اند. از جمله آنان [[محمد بن جریر طبری]] مؤلف [[تفسیر جامع‌ البیان]] و [[تاریخ طبری]] است که [[کتاب الولایه (طبری)|کتاب الولایه]] را درباره [[حدیث غدیر]] نگاشته است. او از طریق [[زید بن ارقم]] نقل می‌کند که پیامبر در بازگشت از حجة الوداع در غدیر خم فرمود: خداوند آیه {یا أَیهَا الرَّسُولُ بَلِّغ مَا أُنزِلَ إِلَیک مِن رَّبِّک...} را بر من نازل کرد و جبرئیل به من فرمان داد تا در این مکان بایستم و به همگان اعلان کنم: «إنّ عَلی بنَ أبی طالب أخی وَ وَصیی و خَلیفَتی وَ الإمام بَعدی». سپس فرمود: خداوند جز به این خشنود نیست که ولایت علی را به شما تبلیغ کنم. خدا او را ولی و امام شما قرار داده و اطاعتش را بر همگان واجب و حکمش را بایسته و سخنش را حق قرار داده اس. کسی که با او مخالفت کند، ملعون؛ و آن که تصدیقش کند، برخوردار از رحمت است.<ref>الغدیر، ج۱، ص۲۱۴-۲۲۳.</ref> پس از او مفسران دیگر همچون [[ابواسحاق ثعلبی]]<ref>تفسیر ثعلبی، ج۴، ص۹۲.</ref> در [[تفسیر الکشف و البیان]] و [[واحدی نیشابوری]]<ref>اسباب النزول، ص۱۳۵.</ref> در کتاب [[اسباب النزول]] و [[حاکم حسکانی]]<ref>شواهد التنزیل، ج۱، ص۲۵۰.</ref> مؤلف [[شواهد التنزیل]] و [[جلال ‌الدین سیوطی]]<ref>الدر المنثور، ج۲، ص۲۹۸.</ref> مؤلف [[تفسیر الدر المنثور]] و [[فخر رازی]]<ref>التفسیر الکبیر، ج۱۲، ص۵۰.</ref> در [[تفسیر کبیر]] از طرق مختلف شأن نزول آیه تبلیغ را ولایت و امامت علی(ع) در حجة الوداع ذکر کرده‌اند.
[[علامه امینی|مؤلف]] [[الغدیر فی الکتاب و السنه و الادب|کتاب الغدیر]] نام ۳۰ تن از [[محدث|محدِّثان]] و [[مفسر|مفسران]] سرشناس اهل‌ سنت را می‌آورد که شأن نزول آیه تبلیغ را ولایت و امامت علی بن ابی‌طالب(ع) در روز غدیر خم دانسته‌اند. از جمله آنان [[محمد بن جریر طبری]] مؤلف [[تفسیر جامع‌ البیان]] و [[تاریخ طبری]] است که [[کتاب الولایه (طبری)|کتاب الولایه]] را درباره [[حدیث غدیر]] نگاشته است. او از طریق [[زید بن ارقم]] نقل می‌کند که پیامبر در بازگشت از حجة الوداع در غدیر خم فرمود: خداوند آیه {یا أَیهَا الرَّسُولُ بَلِّغ مَا أُنزِلَ إِلَیک مِن رَّبِّک...} را بر من نازل کرد و جبرئیل به من فرمان داد تا در این مکان بایستم و به همگان اعلان کنم: «إنّ عَلی بنَ أبی طالب أخی وَ وَصیی و خَلیفَتی وَ الإمام بَعدی». سپس فرمود: خداوند جز به این خشنود نیست که ولایت علی را به شما تبلیغ کنم. خدا او را ولی و امام شما قرار داده و اطاعتش را بر همگان واجب و حکمش را بایسته و سخنش را حق قرار داده اس. کسی که با او مخالفت کند، ملعون؛ و آن که تصدیقش کند، برخوردار از رحمت است.<ref>الغدیر، ج۱، ص۲۱۴-۲۲۳.</ref> پس از او مفسران دیگر همچون [[ابواسحاق ثعلبی]]<ref>تفسیر ثعلبی، ج۴، ص۹۲.</ref> در [[تفسیر الکشف و البیان]] و [[واحدی نیشابوری]]<ref>اسباب النزول، ص۱۳۵.</ref> در کتاب [[اسباب النزول]] و [[حاکم حسکانی]]<ref>شواهد التنزیل، ج۱، ص۲۵۰.</ref> مؤلف [[شواهد التنزیل]] و [[جلال ‌الدین سیوطی]]<ref>الدر المنثور، ج۲، ص۲۹۸.</ref> مؤلف [[تفسیر الدر المنثور]] و [[فخر رازی<]]ref>التفسیر الکبیر، ج۱۲، ص۵۰.</ref> در [[تفسیر کبیر]] از طرق مختلف شأن نزول آیه تبلیغ را ولایت و امامت علی(ع) در حجة الوداع ذکر کرده‌اند.


====برخی نظرات دیگر درباره شأن نزول آیه و پاسخ به آنها====
====برخی نظرات دیگر درباره شأن نزول آیه و پاسخ به آنها====
لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی حج منتشرشده تحت Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike در نظر گرفته‌می‌شوند (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش و توزیع شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)