در حال ویرایش بئر الرسول

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.

نسخهٔ فعلی متن شما
خط ۱: خط ۱:
بئر الرسول، چاهی در منطقه [[جعرانه|جِعِرّانه]] نزدیک [[مکه]] است.
بئر الرسول چاهی در منطقه [[جعرانه|جِعِرّانه]] نزدیک [[مکه]] است.


گزارش‌ها از بئر الرسول متفاوت است، برخی به استفاده [[پیامبر(ص)]] از  آب چاه‌های منطقه جعرانه برای درست کردن نان اشاره کرده‌اند و برخی دیگر به جاری شدن آب توسط پیامبر(ص) در جعرانه، پس از بازگشت از [[غزوه حنین]].
گزارشات از بئر الرسول متفاوت است، برخی به استفاده [[پیامبر(ص)]] از  آب چاه‌های منطقه جعرانه برای درست کردن نان اشاره کرده‌اند و برخی دیگر به جاری شدن آب توسط پیامبر(ص) در جعرانه، پس از بازگشت از [[غزوه حنین]] را گزارش کرده‌اند.


==موقعیت بئر الرسول==
==موقعیت بئر الرسول==
بئرالرسول نامی است که [[ناصر خسرو]] (م. 481ق.)  بر یکی از چندین چاه آب در منطقه [[جعرانه|جِعرانه]] در مسیر [[طائف]] به [[مکه]] اطلاق کرده است. بنابر گزارش وي، در نزدیکي این چاه، کوهی کوچک با سنگ‌های کاسه‌شکل قرار داشته و [[پیامبر(ص)]] با آب این چاه و آرد، خمیر فراهم کرد. ناصر خسرو از تاسی مردم به این کار پیامبر و فراهم کردن نان از آب این چاه در زمانه خود گزارش داده است.<ref>سفرنامه ناصر خسرو، ص137-138.</ref>
بئر الرسول نامی است که [[ناصر خسرو]] (م. 481ق.)  بر یکی از چندین چاه آب در منطقه [[جعرانه|جِعرانه]] در مسیر [[طائف]] به [[مکه]] اطلاق کرده است. بر پایه این گزارش، در نزدیک این چاه، کوهی کوچک با سنگ‌های کاسه‌شکل قرار داشت و [[پیامبر(ص)]] با آب این چاه و آرد، خمیر نان فراهم کرد. ناصر خسرو از تاسی مردم به این کار پیامبر و فراهم کردن نان از آب این چاه در زمانه خود گزارش داده است.<ref>سفرنامه ناصر خسرو، ص137-138.</ref>
==جوشیدن آب به دست پیامبر==
==جوشیدن آب به دست پیامبر==
برخی منابع سده 3ق. به جوشیدن آبی در جعرانه به دست پیامبر(ص) اشاره کرده‌اند.
برخی منابع سده 3ق. به جوشیدن آبی در جعرانه به دست پیامبر(ص) اشاره کرده‌اند.


بنابر این گزارش، پیامبر(ص) پس از بازگشت از [[غزوه حنین]] (8ق.)  برای تقسیم غنیمت‌ها در جعرانه توقف کرد و با فرو بردن نیزه در زمین یا جابه‌جا کردن ریگ‌ها با دست، به جستجوی آب پرداخت. در همین حال، آب از زمین جوشید و پیامبر و یارانش از آن نوشیدند.<ref>اخبار مکه، ج5، ص68-69.</ref> بر فرض صحت این گزارش، شاید آب جاری شده بعدها به بئرالرسول شهرت یافته باشد.
بر پایه این گزارش، پیامبر(ص) پس از بازگشت از [[غزوه حنین]] (8ق.)  برای تقسیم غنیمت‌ها در جعرانه توقف کرد وبا فروبردن نیزه در زمین یا جابه‌جا کردن ریگ‌ها با دست به جستجوی آب پرداخت. در همین حال، آب از زمین جوشید و پیامبر و یارانش از آن نوشیدند.<ref>اخبار مکه، ج5، ص68-69.</ref> بر فرض صحت این گزارش، شاید آب جاری شده بعدها به بئر الرسول شهرت یافته باشد.
==پانویس==
==پانویس==
{{پانویس}}
{{پانویس}}
خط ۱۴: خط ۱۴:
{{منابع}}
{{منابع}}
{{دانشنامه
{{دانشنامه
  | آدرس = http://hzrc.ac.ir/post/7639
  | آدرس = http://phz.hajj.ir/422/7639
  | عنوان = بئر الرسول
  | عنوان = بئر الرسول
  | نویسنده = ابوالفضل ربانی
  | نویسنده = ابوالفضل ربانی
}}
}}
* '''اخبار مکه''': الفاکهی (م. 279ق.)، به کوشش ابن دهیش، بیروت، دار خضر، 1414ق.
'''اخبار مکه''': الفاکهی (م. 279ق.)، به کوشش ابن دهیش، بیروت، دار خضر، 1414ق.
* '''سفرنامه ناصر خسرو''': ناصر خسرو (م. 481ق.)، تهران، زوّار، 1381ش.
 
'''سفرنامه ناصر خسرو''': ناصر خسرو (م. 481ق.)، تهران، زوّار، 1381ش.
 
{{پایان}}
{{پایان}}
{{اماکن مکه}}
{{اماکن مکه}}


[[Category:اماکن مکه]]
[[رده:مقاله‌های در دست ویرایش]]
[[Category:مکان‌های تاریخی عربستان]]
[[Category:چاه‌های مکه]]
 
[[رده:اماکن مکه]]
[[رده:مکان‌های تاریخی عربستان]]
[[رده:چاه‌های مکه]]
 
[[رده:اماکن مکه]]
[[رده:اماکن مکه]]
[[رده:مکان‌های تاریخی عربستان]]
[[رده:مکان‌های تاریخی عربستان]]
[[رده:چاه‌های مکه]]
[[رده:چاه‌های مکه]]
لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی حج منتشرشده تحت Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike در نظر گرفته‌می‌شوند (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش و توزیع شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)