در حال ویرایش ترویه

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.

نسخهٔ فعلی متن شما
خط ۵: خط ۵:
در این روز حجاج نیت [[حج تمتع]] نموده و پس از بستن [[احرام]]، از [[مکه]] به سمت [[منا]] حرکت می‌نمایند و شب را در آنجا بیتوته کرده و صبح [[عرفه]] به جانب [[عرفات]] رهسپار می‌گردند.
در این روز حجاج نیت [[حج تمتع]] نموده و پس از بستن [[احرام]]، از [[مکه]] به سمت [[منا]] حرکت می‌نمایند و شب را در آنجا بیتوته کرده و صبح [[عرفه]] به جانب [[عرفات]] رهسپار می‌گردند.


در وجه نام‌گذاری روز هشتم به یوم الترویه، به معانی لغوی آن مانند برداشتن آب، بستن بار و … اشاره شده است. بر پایه روایات، پوشیدن [[لباس احرام]] در این روز برای کسی که حج تمتع انجام می‌دهد، [[مستحب]] است. همچنین فقهای شیعه و اهل سنت رفتن به [[مسجدالحرام]] با پای برهنه و خواندن دعای ویژه و به جا آوردن [[طواف]] و نماز آن و کوچ به منا و … را از کارهای مستحب در این روز می‌دانند.
در وجه نام‌گذاری روز هشتم به یوم الترویه، به معانی لغوی آن مانند برداشتن آب، بستن بار و … اشاره شده است. بر پایه روایات، پوشیدن [[لباس احرام]] در این روز برای کسی که حج تمتع انجام می‌دهد، [[مستحب]] است. همچنین فقهای شیعه و اهل سنت رفتن به[[مسجدالحرام]] با پای برهنه و خواندن دعای ویژه و به جا آوردن [[طواف]] و نماز آن و کوچ به منا و … را از کارهای مستحب در این روز می‌دانند.




== لغت‌شناسی ==
== لغت‌شناسی ==
«ترویه» از ریشه «ر ـ و ـ ی»<ref>. العین، ج8، ص312؛ الصحاح، ج6، ص2364؛ تاج العروس، ج19، ص481، «روی.</ref> به معنای سیراب کردن، برداشتن آب، بستن بار و بنه بر مَرکب، اندیشه کردن در انجام کار و روایت و واگویه کردن سخن کسی است.<ref>المنیر، ج2، ص247؛ لسان العرب، ج14، ص350، «روی»؛ لغت‌نامه، ج5، ص6686، «ترویه».</ref>
«ترویه» از ریشه «ر ـ و ـ ی»<ref>. العین، ج8، ص312؛ الصحاح، ج6، ص2364؛ تاج العروس، ج19، ص481، «روی.</ref> به معنای سیراب کردن، برداشتن آب، بستن بار و بنه بر مَرکب، اندیشه کردن در انجام کار و روایت و واگویه کردن سخن کسی است.<ref>. المنیر، ج2، ص247؛ لسان العرب، ج14، ص350، «روی.</ref><ref>لغت‌نامه، ج5، ص6686، «ترویه.</ref>


== وجه نام‌گذاری ==
== وجه نام‌گذاری ==
لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی حج منتشرشده تحت Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike در نظر گرفته‌می‌شوند (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش و توزیع شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)
برگرفته از «https://wikihaj.com/view/ترویه»