در حال ویرایش جماء‌ عاقر

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.

نسخهٔ فعلی متن شما
خط ۴: خط ۴:
| نام‌های دیگر = جماء العاقل
| نام‌های دیگر = جماء العاقل
}}
}}
'''جَمّاء عاقر''' یا '''جماء''' '''العاقل'''، یکی از [[کوه‌های جماوات]] بوده و در غرب [[مدینه]] قرار گرفته است. فاصله این کوه با [[مسجد نبوی(ص)|مسجد شریف نبوی(ص)]] هفت کیومتر و با [[جماء ام خالد]]، ۵۰۰ متر است. این کوه، در [[غزوه احد|جنگ احد]] و [[غزوه احزاب|خندق]]، محل سازماندهی و آمادگی لشکریان [[قریش]] برای جنگ با [[حضرت محمد(ص)]] بوده است.
'''جَمّاء عاقر''' یا '''جماء''' '''العاقل'''، یکی از [[کوه‌های جماوات]] بوده و در غرب مدینه قرار گرفته است. فاصله این کوه با [[مسجد نبوی(ص)|مسجد شریف نبوی(ص)]] هفت کیومتر و با [[جماء ام خالد]]، ۵۰۰ متر است. این کوه، در [[غزوه احد|جنگ احد]] و [[غزوه احزاب|خندق]]، محل سازماندهی و آمادگی لشکریان [[قریش]] برای جنگ با [[حضرت محمد(ص)]] بوده است.


==نام==
==نام==
خط ۱۷: خط ۱۷:


==ویژگی==
==ویژگی==
جماء عاقر، از دو جزء تشکیل شده و شکل جزء شرقی که جزء اصلی آن است، مانند دایره بوده و قطر آن نزدیک به دو کیلومتر است. جزء غربی آن، متصل به جزء دیگر بوده، طول آن نزدیک به دو کیلومتر و عرض آن نزدیک به ۴۰۰ متر است؛ از این رو، طول همه این کوه، نزدیک به چهار کیلومتر است.<ref name=":2" /> این کوه، از سنگ گرانیت سرخ مایل به سیاه تشکیل شده است.<ref>معالم المدینة المنورة بین العمارة و التاریخ، ج۱، ص۱۰۰.</ref>
جماء عاقر، از دو جزء تشکیل شده و جزء شرقی که جزء اصلی آن است، شکل ظاهری آن مانند دایره بوده و قطر آن نزدیک به دو کیلومتر است. جزء غربی آن، متصل به جزء دیگر بوده، طول آن نزدیک به دو کیلومتر و عرض آن نزدیک به ۴۰۰ متر است؛ از این رو، طول همه این کوه، نزدیک به چهار کیلومتر است.<ref name=":2" /> این کوه، از سنگ گرانیت سرخ مایل به سیاه تشکیل شده است.<ref>معالم المدینة المنورة بین العمارة و التاریخ، ج۱، ص۱۰۰.</ref>
==در تاریخ==
==در تاریخ==
کوه جماء عاقر، در [[غزوه احد|جنگ احد]] و [[غزوه احزاب|خندق]]، محل سازماندهی و آمادگی لشکریان [[قریش]] برای جنگ با [[حضرت محمد(ص)]] بوده است.<ref>معالم المدینه المنوره بین العمارة و التاریخ، ج1، ص403-۴۰0.</ref> به باور برخی، راهی که بین این کوه و دو کوهِ دیگرِ جماوات کشیده شده، همان راهی است که لشکریان قریش در دو غزوه احد و احزاب، از آن گذشته‌اند.<ref>تاریخ معالم المدینة قدیما و حدیثا، ص۳۲۹.</ref>
این کوه، در [[غزوه احد|جنگ احد]] و [[غزوه احزاب|خندق]]، محل سازماندهی و آمادگی لشکریان [[قریش]] برای جنگ با [[حضرت محمد(ص)]] بوده است.<ref>معالم المدینه المنوره بین العمارة و التاریخ، ج1، ص403-۴۰0.</ref> به باور برخی، راهی که بین این کوه و دو کوهِ دیگرِ جماوات کشیده شده، همان راهی است که لشکریان قریش در دو غزوه احد و احزاب، از آن گذشته‌اند.<ref>تاریخ معالم المدینة قدیما و حدیثا، ص۳۲۹.</ref>


==پیوند به بیرون==
== پیوند به بیرون ==


*[https://www.dideo.ir/v/yt/Q-PjNjELvp0/تماشای-ویدئو-از-دیدئو-watch-video-from-dideo معرفی جماء عاقر]. (فیلم، به زبان عربی)
* [https://www.dideo.ir/v/yt/Q-PjNjELvp0/تماشای-ویدئو-از-دیدئو-watch-video-from-dideo معرفی جماء عاقر]. (فیلم، به زبان عربی)


==پانوشت==
==پانوشت==
{{پانویس}}
{{پانویس}}
==منابع==
==منابع==
{{منابع}}{{برگرفتگی
 
{{برگرفتگی
| پیش از لینک = مقاله
| پیش از لینک = مقاله
| منبع = بررسی جغرافیای طبیعی مدینه
| منبع = بررسی جغرافیای طبیعی مدینه
خط ۳۵: خط ۳۶:
}}
}}


* '''الاماکن و ما اتفق لفظه و افترق مسماه من الامکنه'''، محمد بن موسی '''حازمی'''، بی‌نا، بی‌جا، بی‌تا.
'''الاماکن و ما اتفق لفظه و افترق مسماه من الامکنه'''، محمد بن موسی '''حازمی'''، بی‌نا، بی‌جا، بی‌تا.
* '''الامکنه و المیاه و الجبال و الآثار'''، نصر بن عبدالله اسکندری، مرکز الملک فیصل للبحوث و الدراسات الاسلامیه، ریاض، ۱۴۲۵ق.
 
* '''البلدان (ابن الفقیه)'''، ابوبکر احمد بن همدانی (ابن فقیه)، ۱۴۱۶ق.
'''الامکنه و المیاه و الجبال و الآثار'''، نصر بن عبدالله اسکندری، مرکز الملک فیصل للبحوث و الدراسات الاسلامیه، ریاض، ۱۴۲۵ق.
* '''تاریخ المدینة المنوره'''، عمر بن شبه (ابن شبه)، دار الفکر، قم، ۱۴۱۰ق.
 
* '''تاریخ معالم المدینة المنورة قدیما و حدیثا'''، احمد یاسین احمد خیاری، عامه، عربستان، ۱۴۱۹ق‏.
'''البلدان (ابن الفقیه)'''، ابوبکر احمد بن همدانی (ابن فقیه)، ۱۴۱۶ق.
* '''معالم المدینه المنوره بین العمارة و التاریخ'''، عبدالعزیز کعکی، دار المکتبة الهلال، بیروت ۱۴۱۹ق.
 
* '''وفاء الوفا بأخبار دارالمصطفی'''، علی سمهودی، دار الکتب العلمیه، بیروت، ۲۰۰۶م.
'''تاریخ المدینة المنوره'''، عمر بن شبه (ابن شبه)، دار الفکر، قم، ۱۴۱۰ق.
 
'''تاریخ معالم المدینة المنورة قدیما و حدیثا'''، احمد یاسین احمد خیاری، عامه، عربستان، ۱۴۱۹ق‏.
 
'''معالم المدینه المنوره بین العمارة و التاریخ'''، عبدالعزیز کعکی، دار المکتبة الهلال، بیروت ۱۴۱۹ق.
 
'''وفاء الوفا بأخبار دارالمصطفی'''، علی سمهودی، دار الکتب العلمیه، بیروت، ۲۰۰۶م.
{{پایان}}
{{پایان}}


[[رده:کوه‌های مدینه]]
[[رده:مقاله‌های در دست ویرایش]]
لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی حج منتشرشده تحت Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike در نظر گرفته‌می‌شوند (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش و توزیع شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)