در حال ویرایش حجر الاسود

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.

نسخهٔ فعلی متن شما
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:حجر الاسود.jpeg|بندانگشتی|حجرالاسود.]]
[[پرونده:حجرالاسود.jpeg|بندانگشتی|حجرالاسود.]]
'''حجرالاسود''' سنگی نصب شده در [[رکن حجرالاسود|رکن شرقی کعبه]] است، که [[استلام]] آن مورد سفارش [[حضرت محمد(ع)|پیامبر(ع)]] و [[امامان(ع)]] قرار گرفته است. بر اساس روایات اسلامی، پیشینه این سنگ به زمان [[حضرت آدم(ع)]] می گردد. این سنگ در طوفان [[حضرت نوح(ع)|نوح]] بر [[کوه ابوقبیس]] در [[مکه]] قرار گرفت و توسط [[حضرت ابراهیم(ع)]] در رکن شرقی [[کعبه]] نصب شد. حضرت محمد(ص)، پیش از [[بعثت]] درباره اختلاف [[قریش]] در نصب حجرالاسود داوری کرد. این سنگ به خاطر اهمیت خود چند بار در طول تاریخ ربوده شده است.
'''حجرالاسود'''، سنگی نصب شده در رکن شرقی [[کعبه]] است، که [[استلام]] آن مورد سفارش [[حضرت محمد(ع)]] و [[امامان(ع)]] قرار گرفته است.


حجرالاسود بیضی شکل و رنگ آن سیاه متمایل به قرمز است و به خاطر صدماتی که به آن وارد شده حلقه‌ای نقره‌ای به دور آن قرار داده شده است.
بر پایه روایات، پیشینه این سنگ به زمان [[حضرت آدم(ع)]] بازگشته، در طوفان [[حضرت نوح(ع)|نوح]] بر [[کوه ابوقبیس]] قرار گرفت و توسط [[حضرت ابراهیم(ع)]] در رکن شرقی کعبه نصب شد. حضرت محمد(ص)، پیش از بعثت درباره اختلاف قریش در نصب حجرالاسود داوری کرد. این سنگ به خاطر اهمیت خود بارها در طول تاریخ ربوده شده است.


حجرالاسود، بیضی شکل بوده و رنگ آن سیاه متمایل به قرمز است و به خاطر صدماتی که به آن وارد شده حلقه‌ای نقره‌ای به دور آن قرار داده شده است.




==مکان==
==مکان==
{{کعبه عمودی}}
حجرالاسود، سنگی است که در رکن شرقی [[کعبه]] قرار دارد و نقطه آغاز و پایان [[طواف]] به شمار می‌رود؛<ref>التاریخ القویم، ج3، ص236؛ المعالم الاثیره، ص129.</ref> از این رو، این رکن به رکن اسود نیز مشهور است. این سنگ، در فاصله یک و نیم متری از سطح [[مسجدالحرام]] قرار دارد.<ref>التاریخ القویم، ج3، ص236؛ رک: مرآة الحرمین، ج1، ص264.</ref>   
{{همچنین ببینید|رکن حجرالاسود}}
 
حجرالاسود، سنگی است که در [[رکن حجرالاسود|رکن شرقی کعبه]] قرار دارد و نقطه آغاز و پایان [[طواف]] به شمار می‌رود؛<ref>التاریخ القویم، ج3، ص236؛ المعالم الاثیره، ص129.</ref> از این رو، این رکن به رکن حجر الاسود نیز مشهور است. این سنگ، در فاصله یک و نیم متری از سطح [[مسجدالحرام]] قرار دارد.<ref>التاریخ القویم، ج3، ص236؛ رک: مرآة الحرمین، ج1، ص264.</ref>   


==ویژگی‌ها==
==ویژگی‌ها==
حجرالاسود، صیقلی، به رنگ سیاه متمایل به قرمز است.<ref>الرحلة الحجازیه، ص230.</ref> این سنگ در اصل یک سنگ بیضی شکل با قطر حدود ۳۰ سانتی‌متر و عرض آن حدود ۵/۱۳ سانتی‌متر بوده است اما امروزه به قطعاتی تقسیم شده که به هم چسبانده شده است.<ref>راهنمای حرمین شریفین، ج1، ص185.</ref> این سنگ در حدود ۹۸ سانتی‌متر یعنی دو ذراع در دیوار فرورفته است<ref>رحله ابن ¬جبیر، ص59.</ref> و نواری به عرض ۱۰سانتی‌متر به دور آن پیچیده است.<ref>التاریخ القویم، ج2، ص442.</ref>
حجرالاسود، صیقلی، به رنگ سیاه متمایل به قرمز و به شکل بیضی نامنظم است<ref>الرحلة الحجازیه، ص230.</ref> و قطر آن حدود ۳۰ سانتی‌متر و عرض آن حدود ۵/۱۳ سانتی‌متر است.<ref>راهنمای حرمین شریفین، ج1، ص185.</ref> این سنگ در حدود ۹۸ سانتی‌متر یعنی دو ذراع در دیوار فرورفته است<ref>رحله ابن ¬جبیر، ص59.</ref> و نواری به عرض ۱۰سانتی‌متر به دور آن پیچیده است.<ref>التاریخ القویم، ج2، ص442.</ref>


==اهمیت==
==اهمیت==
خط ۷۰: خط ۶۸:
*'''المعالم الاثیره'''، محمد محمد حسن شراب، بیروت، دارالشامیه، ۱۴۱۱ق.
*'''المعالم الاثیره'''، محمد محمد حسن شراب، بیروت، دارالشامیه، ۱۴۱۱ق.
{{پایان}}
{{پایان}}
==مقاله‌های مرتبط==
 
{{کعبه}}
[[Category:حجرالاسود]]
 
[[رده:حجرالاسود]]
[[رده:حجرالاسود]]
لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی حج منتشرشده تحت Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike در نظر گرفته‌می‌شوند (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش و توزیع شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)