در حال ویرایش غبارروبی

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.

نسخهٔ فعلی متن شما
خط ۳: خط ۳:


==معرفی==
==معرفی==
غبارروبی، به معنای پاک کردن گرد و غبار و رفت و روب جایی است.<ref>فرهنگ فارسی معین، ذیل واژه غبارروبی؛ فرهنگ فارسی عمید، ذیل واژه غبارروبی.</ref> حرم‌ها، مسجدها و حسینیه‌ها نیز، غبارروبی می‌شوند؛ ولی آیین غبارروبی، در اصطلاح، مراسمی است که طی آن از سوی تولیت آستان‌های مقدس، درِ [[ضریح|ضریح]] باز شده و با حضور برخی از مشاهیر،  شخصیت‌ها و افراد خاص، هدایای نقدی [[زائر|زائران]] از درون ضریح جمع شده و با دستمال و گلاب، قبر و درون ضریح تمیز و معطّر می‌شود. حضور در این آیین، افتخار شمرده می‌شود.<ref>فرهنگنامه زیارت، فصلنامه فرهنگ زیارت، شماره ۱۴، ص35.</ref> در این آیین، وقتی درون ضریح را غبارروبی و جارو می‌کنند، مقداری هم گرد و غبارهای نرم نشسته بر روی قبر یا زمین مرقد را جمع‌آوری کرده و برای [[تبرک|تبرّک]] به اشخاص داده می‌شود. از این رو، مراسم تمیز کردن قبر، به غبارروبی شهرت یافته است.<ref name=":0">فرهنگنامه زیارت، فصلنامه فرهنگ زیارت، شماره ۱۴، ص۳۶.</ref>
غبارروبی، به معنای پاک کردن گرد و غبار و رفت و روب جایی<ref>فرهنگ فارسی معین، ذیل واژه غبارروبی؛ فرهنگ فارسی عمید، ذیل واژه غبارروبی.</ref> است. حرم‌ها، مسجدها و حسینیه‌ها نیز، غبارروبی می‌شوند؛ ولی آیین غبارروبی، در اصطلاح، مراسمی است که طی آن از سوی تولیت آستان‌های مقدّس، درِ [[ضریح|ضریح]] باز شده و با حضور برخی از مشاهیر،  شخصیت‌ها و افراد خاص، هدایای نقدی [[زائر|زائران]] از درون ضریح جمع شده و با دستمال و گلاب، قبر و درون ضریح تمیز و معطّر می‌شود. حضور در این آیین، افتخار شمرده می‌شود.<ref>فرهنگنامه زیارت، فصلنامه فرهنگ زیارت، شماره ۱۴، ص35.</ref> در این آیین، وقتی درون ضریح را غبارروبی و جارو می‌کنند، مقداری هم گرد و غبارهای نرم نشسته بر روی قبر یا زمین مرقد را جمع‌آوری کرده و برای [[تبرک|تبرّک]] به اشخاص داده می‌شود. از این رو، مراسم تمیز کردن قبر، به غبارروبی شهرت یافته است.<ref name=":0">فرهنگنامه زیارت، فصلنامه فرهنگ زیارت، شماره ۱۴، ص۳۶.</ref>


==غبارروبی حرم امام رضا(ع)==
==غبارروبی حرم امام رضا(ع)==
خط ۲۸: خط ۲۸:
*[http://lib.hajj.ir/View/fa/Book/BookView/Image/772/1/110 کعبه و مسجد الحرام در گذر تاریخ]، محمدطاهر کردی، ترجمه هادی انصاری، مشعر، تهران، ۱۳۸۷ش.
*[http://lib.hajj.ir/View/fa/Book/BookView/Image/772/1/110 کعبه و مسجد الحرام در گذر تاریخ]، محمدطاهر کردی، ترجمه هادی انصاری، مشعر، تهران، ۱۳۸۷ش.
{{پایان}}
{{پایان}}
[[رده:آیین‌های زیارتگاه‌ها]]
[[رده:مقاله‌های تکمیل‌شده]]
لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی حج منتشرشده تحت Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike در نظر گرفته‌می‌شوند (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش و توزیع شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (برای جزئیات بیش‌تر ویکی حج:حق تکثیر را ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)

این صفحه عضوی از یک ردهٔ پنهان است: